-
Comunicate de presa
Care este regimul comunicatelor de presa? Se afla sub incidenta copyrightului? Tb specificata sursa si autorul? Pt ca primesc destul de multe comunicate de presa, plus cele care imi vin de la siteurile de profil, le citesc, dupa care vad aceleasi texte, in proportie de 95% identice, pe marile siteuri de stiri, aparand ca fiind facute de redactorii respectivelor publicatii.
-
Tu faci comunicatul si ei il comunica asa cum l-ai trimis.
Ptr. ca intr-un fel, ei au acordul tau de publicare. Asta e si menirea comunicatului, sa fie publicat in intregime.
E o ipoteza a mea...
-
Intrebarea este, atunci cand apare un comunicat de presa, siteurile il pot prelua ca si cand l-ar fi scris redactorii lor? Fara sa treaca sursa comunicatului? Nu stiu daca m-am facut inteleasa :( Doar ca am vazut asta la case mai mari si nu stiu cum sa procedez si eu.
-
Comunicatul de presa contine o informatie oferita gratuit si care poate fi preluata in orice conditii, poate fi publicata exact ca in comunicat, sau poate fi modificata, transformata intr-un articol de presa. In ambele cazuri, nu este obligatoriu sa fie precizata sursa, desi eu prefer sa precizez, macar la final, "dupa cum se arata intr-un comunicat transmis de x"
-
ibis, mersi pt informatie.
-
Un comunicat de presa este protejat de dreptul de autor, ca orice alte opera. Ca atare comunicatul beneficieaza de toate drepturile prevazute de legea dreptului de autor.
In practica e asa cum zice Ibis, dar in teorie daca iei un comunicat de presa si il modifici, cel ce a dat textul te poate ataca pentru utilizarea acestuia prin incalcarea dreptul la paternitatea operei sau l aintegritatea sa.. Doar in teorie..
Daca copiezi cuvint cu cuvint un comunicat insa mi se pare absurd sa il publici sub numele tau. Daca il modifici sau rescrii, hai sa zicem ca ar mai merge....
-
BogdanM, comunicate de presa nu pot fi incadrate la litera e) art. 9 cap. 3 din legea dreptului de autor?
Art. 9 Nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor urmatoarele:
.........
e) stirile si informatiile de presa;