-
Configuratie PC gaming
Am fost rugat de o cunostinta sa fac copilului lui o configuratie de PC pentr Gaming - unitate centrala - cu un plafon de 1600 ron. :confused:
Deoarece de foarte mult timp nu ma mai ocup de gaming, ma puteti ajuta cu ceva configratie? Stiu ca banii aceea is foarte putini, dar cam asta e bugetul lor.
-
Cam in urma cu un an erau absolut suficienti pentru un sistem bazat pe I3, 6 gb ram, hdd normal de 500gb.
Fara monitor, a fost conceput pt conectare la tv. E ok si un monitor 2nd, era pe timpuri o firma maricica la Mures, dar oricum nu sare un monitor ok de 17-19 de 2-300 lei.
Nu mai retin ce placa video am, dar ma uit mai pe seara.
Jocuri la greu: Far Cry (sigur il tine 2-3 luni), Far Cry 2, Sniper Ghost Warrior 2 si 1 (primul luat cu vreo 70 lei, al doilea pe la 3 dolari), seriile ghost recon... si mai am instalate dar nejucate.
Preturi jocuri: recomand jocuri cumparate de pe steam, plata cu card, mai ales se sarbatori au reduceri mari la jocurile "mai vechi" , chiar si acum sunt ok, ex Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms - EU on Steam Steam Search
Deci are "de lucru" suficient pentru 1-2 ani, chiar si cu o placa grafica medie, multe jocuri excelente fiind din anii 2008 sau mai vechi.
-
Pai... un calculator cu adevarat "gaming" nicicum nu intra in bugetul de 1600 RON, asa ca va trebui sa ajungi la un compromis, de exemlpu uita-te la system requirements-ul Project CARS.
Dupa parerea mea, este de ajuns un sistem i3 cu 4 GB DDR3, si mai mult accent sa se puna pe card-ul video... Sfatul meu este sa mergi pe calculatoare refurbished... sunt mai vechi, dar sunt configuratii de i3-i4, 4 GB DDR3 si cu 250-320 GB HDD undeva la 1100-1400 RON.
Din pacate cardurile video sunt destul de scumpe, cele care sunt intr-adevar bune incep undeva la 400-500 lei, insa de cele mai multe ori aceasta face diferenta.
-
Cam mic bugetul pt un PC de gaming, chiar daca este vorba doar unitatea centrala. Luam in considerare ca:
- un i3 ~ 500 ron (se poate si unul din seria Gxxxx, care costa mai putin si diferente majore nu sunt)
- o placa de baza (ex. Asus) ~ 250-300
- 4Gb ram (ex. Kingston) ~ 200
- o sursa (ex. Corsair) ~ 150-200
- HDD 1Tb (ex. Western Digital) ~ 200-230 (n-are sens sa recomand HDD-uri de capatitati mai mici pentru ca diferenta de pret e infima)
- placa video ~ 450-500
- carcasa ~ 170-200 (sunt si mai ieftine... dar parca n-as lua balarii la 80-100 ron)
Cam depaseste bugetul si tot nu este vreun mega pc de gaming. O sugestie ar fi sa astepte Black Friday, poate se nimeresc niste reduceri reale, astfel sa mai scuteasca cateva sute de ron si sa ajunga la 1600.
@ForeverYoung: i4 nu exista
-
Pe PC Garage au o secțiune de Wishlist, și de obicei răspund oameni care asta fac tot timpul - configurații. :)
-
1 Ataşament(e)
http://www.epasystems.ro/produse/hp-8100.jpg
- Intel Core i5-650, 3.2 GHz, 4MB cache
- 1333MHz FSB
- HDD 250 GB
- 4 GB RAM DDR3
- DVD-RW
- Lan 10/100/1000
- PCI-E
Pret: 1450 lei cu tva
http://www.epasystems.ro/produse/optiplex-990.jpg
- Intel Core i5 2500, 3,30GHz
- 4096 MB DDR3
- HDD 320GB
- DVD-RW
- PCI-E
- Display Port
- Gigabit
- 10 x USB
Pret: 1440 lei cu tva
De diferenta de bani isi mai ia o placa video! Daca iti face cu ochiul vreunul, ma contactezi!
-
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, eu nu mai joc de vreo 10 ani si habar nu am ce cerinte sunt pentru jocuri, Intre timp am rezolvat si calculatorul, am mers pe un HP refurbished cu placa video in +
-
Sau minunea de aici + o placa grafica (ma gandesc ca o pot instala chiar oamenii ) Sistem IT MYRIA Live V27, Intel Core i3-4130 3.4GHz, 4GB, 500GB, Intel HD Graphics 4400, Linux | ALTEX = 1.130 lei + o placa grafica de pana in 2-300 lei (GT 630 pe al meu). Myria 13 luasem anul trecut Sistem IT MYRIA LIVEV13 . Buton cumpara duce tot la altex dar nu mai exista. Ca idee, e inca beeeton :) Usb 3.0 nu are nevoie. Placa video sa fie pe ddr 5.
Vezi tot la ei MYRIA Xaction 13 sau 11. La 13 mil e super ok.