Nu vad legatura intre un bot de gasit bitcoins si "destabilizare". Nici tu nu cred ca o vezi :)
Versiune printabilă
Nu sunt in domeniu e adevarat, ma gandeam la influentarea pretului, si nesiguranta investitiilor in bitcoins.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Pentru cresterea asta de pret inclin sa il cred pe omul asta, nu sunt impotriva bitcoinului:
BBC News - Bitcoin miners hit back at cyber-thievesCitat:
Vitalik Buterin, technical editor at Bitcoin Magazine, said the the rise of Asic mining meant cyber-thieves would soon be pushed out.
Currently, he said, only about one-third of all professional miners were using Asics, but as that proportion grew, the number of bitcoins that could be generated with a botnet would shrink.
"The fact that botnets are (somewhat) viable now is basically an aberration resulting from the massive price increase that has not yet been matched by increased mining activity," he said. " Once Bitcoin stabilises again the botnets will rapidly crawl back into the shadows."
Pai n-are legatura. Ceea ce spune el e ca momentan, din cauza ca a crescut pretul bitcoinului si din cei care "mineaza" doar o treime folosesc hardware dedicat (ASIC), inca e profitabil sa folosesti retele de boti pentru a mina. Insa asta se va schimba in curand din cauza ca retelele de boti nu vor putea tine pasul cu hardwareul dedicat.
In nici un caz asta nu influienteaza pretul sau siguranta/nesiguranta bitcoins.
LE: Prin hardware dedicat ma refer la asa ceva: https://products.butterflylabs.com/h...oin-miner.html
il cumperi cu 138$ pe mtgox si tot creste Bitcoin Pret de piata (USD)
De cateva zile e o adevarata nebunie cu bitcoinul, preturi care cresc, fluctuatii masive, un articol despre asta Four Reasons You Shouldn't Buy Bitcoins - Forbes
Adevarul e ca as vrea ca bitcoinul sa reuseasca desi n-am bitcoins.
Eu urmaresc chestia asta de ceva timp, si nu vad niciun motiv ca sa nu reuseasca. Ar trebui sa scoata intreg internetul din priza.
LE: Cred ca multi fac confuzie intre siguranta unei monede, si volatilitate.
Bitcoin eu o vad ca o moneda sigura, insa castigul sau valoarea portofoliului, este un element variabil. Prin urmare:
1. Va deveni nula? Cel mai probabil NU. E o moneda libera, lipsita de problemele si dominatia pe care controlul monedei il impune.
2. Este volatila? DA. Din acelasi motiv de mai sus: Nu este controlata si prin urmare este puternic volatila. Orice eveniment major din piata poate cauza miscari masive in sus sau in jos ale monedei.
Insa, cei care studiaza si inteleg fenomenul, stiu ca pe termen lung este un castig. Articolul din Forbes dealtfel arata un lucru, si anume ca oamenii care studiaza in adancime bitcoin-ul, devin suporteri ai monedei. Asta nu s-ar intampla daca ideea ar fi un hoax.
Recent am gasit asta
https://www.youtube.com/watch?v=mD4L7xDNCmA
Apoi pe de alte parte altii vorbesc de o posibila implicare a bancilor, guvernului care pot considera bitcoinul o amenintare.
http://www.zerohedge.com/sites/defau...%20Banking.pdfCitat:
...virtual currencies could have a substitution effect on central
bank money if they become widely accepted.” ECB Report, 10.29.2012
Intradevar Bitcoins va redefini tot ce stiam despe bani. Parerea mea personala e ca acesta este un nou inceput in cate toata lumea va reusi sa tranzactioneze liber fara a fi nevoie de o institutie care sa intervina.
Din ce am citit pe alte forumuri se fac vehiculari ca s-ar ajunge la peste 1000$ / 1 bitcoin.
Voi ce parere aveti? se merita sa investesti in bitcoin ?
Eu nu inteleg ceva, cum poti sa investesti in ceva ce scade / creste peste noapte cu 30-50 sau chiar 100%? Asta nu e investitie, e gambling.
Momentan a ajuns la ~210$ (cu o crestere de 70$ in trei zile conform bitcoinity.org/markets ). Totusi eu nu am inteles ce da valoare monedei si ce o impiedica sa scada sau sa revina la pragul de 7-10$ peste noapte.
Eu sunt mai precaut cu investitiile mele dar daca as fi dispus de 1000 - 2000$ as fi facut putina specula.
cam asa se intampla ... e o bula
http://i.imgur.com/dSNO73D.jpg
am luat si eu cativa ... sa speculez
Am o intrebare, cum poti sa vinzi acesti bitcoini atunci cand crezi ca investitia ta a ajuns la maturitate
sapt. trecuta , cand am facut contul pe mtgox erau 5000 in asteptare pentru verificarea actelor , inaintea mea ... Acum daca iti faci cont sunt vreo 16 000 de verificat inaintea ta . Running Total for MtGox Queue (post it here) : Bitcoin
Am si eu niste intrebari. Specific ca nu ma pricep la economie. Cei de la mtgox vand bitcoin, tu le dai banii si ei iti dau bitcoin (de unde iau ei bitcoini ?). Daca tu cumperi bitcoini cand sunt foarte ieftini si vrei sa iti iei dolari inapoi cand sunt scumpi cei de la mtgox de unde au sa-ti dea dolarii echivalenti, pe principiul asta iei ies pe minus si trebuie sa dea din casa niste bani,multi, pe care nu i-au incasat.
Mtgox e bursa. Vinzi si cumperi de la altii la pretul pietei.
Am crezut ca e un fel de casa de schimb valutar. Multumesc de raspuns!
Deci pana la urma cum merge?
Eu cumpar 100 de bitcoin .. da? .. dupa 3 zile cresc cu 50 euro bucata si eu ma decid ca e suficient profit pt mine in 3 zile si vreau sa-i vand.
Cine mi-i cumpara?
https://blockchain.info/ro/largest-recent-transactions > 1M$ :)
ma astept la o vanzare masiva in curand si o scadere dramatica a pretului.
ce prostie ... acum tre' sa astept sa-mi valideze si contul bancar pentru withdraw :) ..sper ca nu ma tin iarasi 10 zile
Cei care sunteti speriati de valoarea mare a monedei, va puteti "juca" la nivel de submultipli de moneda.
Cel putin la mtgox se pot face tranzactii pana la 1/100 dintr-un BTC.
Cheers.
gata ...scade brusc
dar stiti ca se pot face, nu? prin folosirea puterii de calcul a PC-ului.
Da, dar e mai ieftin sa cumperi :)
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
bitcoinity.org/markets
Citat:
A denial of service attack happens when an attacker overwhelms a target with external requests, so that it can’t honor regular requests from legitimate users
.Bitcoin Suffers A Correction Amid Apparent DDOS Attacks On Some Exchanges | TechCrunchCitat:
“Attackers wait until the price of Bitcoins reaches a certain value, sell, destabilize the exchange, wait for everybody to panic-sell their Bitcoins, wait for the price to drop to a certain amount, then stop the attack and start buying as much as they can. Repeat this two or three times like we saw over the past few days and they profit.”
Cred ca e evident ce urmeaza. Nimic nu creste la infinit.
http://img547.imageshack.us/img547/1980/87237091.jpg
Nu mi-as investi niciodata banii intr-un produs care e la mana hackerilor, asa cum se pare ca e acesta.
Da, dar nu imi dispar banii din cont la primul atac DDOS.
In orice economie reala, acel grafic (crestere) este imposibil. Ciudat cat de mult seamana graficul cu cel din '29.
http://3.bp.blogspot.com/-C4ETL6v35a...ket-crash2.png
They want to price go down so they can buy bitcoins for milions of dollars and rise btc price to haven. So they can become richer
La cate echipe de hackeri exista, este foarte probabil aceasta metoda va fi folosita de altii si altii.
Nu-mi dispar, doar ca nu mai valoreaza nimic.
Cum adica vinzi, daca nu se fac tranzactii?
Parerea mea umila este ca se pot face bani acum. Nu stiu daca maine sau la anul, dar la cat de usor e de manipulat pretul, se pot face ceva bani.
Eu nu mi-as investii banii intr-o moneda care e mai usor de falsificat (hack) decat de printat (mine).
Se fac. Doar ca serverul care face tranzactiile are lag de aproximativ 10 minute. Adica are in coada de procesat tranzactii pentru urmatoarele 10 minute. Asta inseamna ca daca faci o vanzare acum o faci la pretul de peste 10 minute, care nu stii cat va fi.
Dar daca esti disperat sa vinzi, vinzi oricum. Pe asta se bazeaza si cei care fac ddosul, se creeaza panica, lumea vinde din ce in ce mai ieftin, ei cumpara.
Mi-au furat hackerii toate posturile de Bitcoins. :D
Se livreaza pe discheta 5.25 sau tiparit la cerere :D