Postat în original de
matei
Eu nu am zis ca nu sunt de acord cu eutanasia. Unii caini sunt agresivi, iti dau dreptate. Sar la biciclete, sar la copii (mai rar), sar pana si in fata masinilor, dovada ca nu sunt chiar atat de destepti. Ce vreau eu sa ilustrez e faptul ca punand sticla pisata in mancare sau otravind cainii, nu numai ca este un act de cruzime, ci si o coborare a nivelului intelectual la nivelul unui caine.
Ok, te-a muscat un caine? Cheama hingherii si cel mai probabil, respectivul caine/caini va fi eutanasiat. E ok si esti total indreptatit sa faci asta. Dar sa provoci o moarte lenta si dureroasa unor fiinte care nu ti-au facut tie neaparat - poate nu cainii vizati de tine (cand spun asta, nu ma refer la 1nesco, ci asa in general) ajung la respectiva "capcana" - ceva e o cruzime fara margini. Cu ce esti mai presus decat cainele in acest caz? Cu nimic, ci chiar din contra.
Personal, abia astept sa-l vad pe primul om care incearca sa dea sticla pisata la caini, ca in secunda doi sar pe el cu toate cele 110 kg ale mele.