-
Mie nu mi se pare un pret mare pentru un sistem de operare. Eu am folosit xp cred ca vreo 5 ani. Asta inseamna 10 ron/luna. Nu cred ca e o suma asa mare.
Cheltuiala creste daca folosesti multe programe ce necesita licenta. PC-ul pe care il ai e cumparat tot cu bani desi ai platit si intretinerea, curentul etc. De multe ori schimbam pc-ul mai des decat sistemul de operare.
La firma la care lucrez s-a considerat ca e o cheltuiala prea mare si am trecut pe Linux. Dar sunt foarte multumit de Ubuntu si il recomand.
-
-
Eu nu folosesc nimic piratat, dar nici nu dau bani pe softuri, în afară de un Windows cumpărat + 2 care au venit cu laptopurile.
Pe telefon cheltuit cei mai mulți bani în schimb. Am cumpărat sute de softuri sau jocuri, dar preturile sunt mai mici și mă las păcălit mai ușor :)
Office: Google docs
Image editor: pixlr.com
Ftp + html/php/css editor: aptana
Altceva nu țin minte sa am instalat. Încerc să țin pc-ul cât mai curat și sa rămân în legalitate.
La birou am doar ubuntu cu softuri gratuite.
Nu e atât de greu.
Vrei photo shop? Înseamnă că vrei să faci bani cu el, deci e normal sa faci o investiție. Altfel poți folosi ceva ieftin say gratuit.
Vrei Windows? Înseamnă că ai nevoie de el, deci cumperi. Altfel folosești Linux.
-