-
Vrei, nu vrei...VOTEZI !
Un parlamentar care nu are ce face va trimite spre dezbatere un proiect de lege care, daca va fi votat, va invia comunismul. Mai precis, la urmatoarele alegeri, votul va fi OBLIGATORIU! Democratie = Dreptul la libera alegere...deci...
Daca as putea, mi-as lua familia si as pleca din Romania si nu m-as mai intoarce niciodata.
-
Eu unul cred că UE va spune un "VETO" uriaș când va auzi de această tâmpenie.
Într-o țară liberă e dreptul meu să votez, la fel cum e dreptul meu să nu votez - prin acest fapt exprim că nu susțin nici unul dintre cei dintre care ar trebui să aleg...
-
Nu are rost de discutat ca nu va fi votat asa ceva, totusi nu sunt atat de nebuni parlamentarii, sper...
-
Citat:
Postat în original de
thefan
Într-o țară liberă
in multe cazuri nu prea mai e libera...
chiar daca ve interveni UE cel putin 50% din parlamentari sunt comunisti.
-
Si ce au sa imi faca daca nu votez?
Sau si de votez il votez pe celcu cele mai putine sanse.
-
daca se aproba aberatia asta si nu votezi probabil ca va trebui sa platesti vreo amenda... nu trebuie sa mai stranga niste bani la buget?
-
Va grabiti prea tare - depinde mult de nuante (cum se impune, etc). Si s-ar putea sa fiti uimiti sa aflati ca exista tari foarte democratice (iar unele chiar in UE) cu aceasta reglementare.
Si aia sunt comunisti?
-
Nu stiu ce sau cum sa zic exact, nu sustin obligativitatea dar daca tot a venit vorba, cumva trebuie combatuta ignoranta societatii, din cauza ei suntem unde suntem. Suntem ignoranti fata de coruptie, minciuna, nedreptate etc... e dreptul fiecaruia sa fie ignorant, ok, atunci ne plangem degeaba. Societatea ar trebui sa actioneze mai agresiv, inclusiv la manipularea Realitatea, Antena X, noi induram orice, oricat daca avem o cojita de paine de pus pe masa.
Politicienilor si acolitilor lor le convine ignoranta pentru ca la vot vin majoritatea celor ce sunt manipulati, intaratati pe fondul neajunsurilor si abia undeva la sfarsit strict cei care isi fac datoria de cetateni si voteaza mai cu mintea limpede.
-
Sunt de acord cu 100R, cand prezenta la vot e mica de obicei ies in avantaj extremistii si circarii, asa ca oricare ar fi optiunile ar trebuii sa ne prezentam si sa alegem raul cel mai mic...
-
Nicicum nu e bine vad. Daca nu merge lumea la vot se striga ca avem o societate ignoranta (da, chiar asa e!), iar cu cat e prezenta mai mica la urne, cu atat un vot fraudat cantareste mai mult.
Cam cat de comunista e Belgia in opinia voastra? Pentru ca, din cate stiu eu, ei au aceasta obligativitate a votului si mai sunt ceva state in UE.
Eu sunt pentru aceasta masura. Parerea mea e ca un om care n-a votat, nu are absolut niciun drept sa se planga de ceva in tara asta. Totusi, coroborat cu masura asta as introduce si optiunea de "ma abtin/niciunul dintre candidati" (cum e la ucrainieni).
Ma rog, e o discutie ce tinde spre politica si nu prea sunt tolerate pe Seopedia :P In special daca se ajunge la chestii gen PSD vs PD-L (discutii care ar crea doar flame plus nervi si energie consumata). Sper sa ramana lumea cu ochii doar pe masura asta, nu pe lupta politica.
In incheiere vin si eu cu o intrebare: cei care v-ati opus vehement, ce argumente aveti? Ala cu "comunism"-ul zic eu ca e nefondat :) Daca vorbim de comunism doar pentru ca ni se traseaza si niste obligatii in societate (culmea, obligatia de a VOTA!), cred ca am merita cu varf si indesat sa invie Stalin si sa ne conduca el, ca sa vedem comunism adevarat.