cam cu cat s-ar vinde link pe un site .ro PR 7, ip de romania, nisa media?
Versiune printabilă
cam cu cat s-ar vinde link pe un site .ro PR 7, ip de romania, nisa media?
E ca si cum ai intreba ce suma de bani ai putea sa ceri pentru o masina rosie.
nvm, n-am vazut ca e link, am crezut ca e tot site-ul.
In functie de autoritatea pe care o are site-ul respectiv in domeniu (in ochii motoarelor de cautare), un link poate valora mai mult sau mai putin. Iar autoritatea in nici un caz nu o masori folosind PageRank. De asemenea, conteaza foarte mult pozitia legaturii in pagina (header, sidebar, footer, content), daca e site-wide sau de pe o pagina individuala (daca este un link dintr-un articol, la cate click-uri distanta de index se afla acesta, daca tema articolului este relevanta), etc.
alinalin0
nu m-ai lamurit ..
daca a ajuns sa aiba PR7 insemana ca are ceva autoritate, doh..Citat:
In functie de autoritatea pe care o are site-ul respectiv in domeniu (in ochii motoarelor de cautare),
nu prea inteleg la ce autoritate te referi aici :)Citat:
Iar autoritatea in nici un caz nu o masori folosind PageRank.
nu are nici o logica, vrei sa spui ca motorul de cautare ia mai "bine" in considerare link-urile din header decat cele din footer?Citat:
De asemenea, conteaza foarte mult pozitia legaturii in pagina (header, sidebar, footer, content),
aici sunt de acord!Citat:
daca e site-wide sau de pe o pagina individuala (daca este un link dintr-un articol, la cate click-uri distanta de index se afla acesta, daca tema articolului este relevanta), etc.
m-ar interesa mult un pret informativ...
@big zici bine, traficul nu avea nici o treaba :)
Daca site-ul respectiv are 100 de subpagini, fiecare cu titlu si continut diferit, iar site-ul are autoritate, majoritatea vor ocupa pozitii fruntase in SERP pentru termenii din titlu.
Acelasi lucru e valabil si pentru homepage. Daca tu incerci sa ridici site-ul pentru termenul "seo" ai nevoie de legaturi de pe pagini care apar cat mai sus in cautari pentru acel termen in mod special.
Cu alte cuvinte site-ul respectiv are autoritate cand vine vorba de SEO. Poti obtine foarte usor link-uri de pe pagini cu page rank mare dar care nu sunt relevante. Nu spun ca nu sunt utile si ele, dar page rank-ul nu este un factor la care merita sa te uiti. Ar fi cam acelasi lucru si daca era 1 in loc de 7.
Nu stiu cum as putea sa-ti explic mai clar de atat.
Mai bine te uiti la trafic decat la PR. Nu atat traficul in sine conteaza, ci sursa lui. Daca site-ul are o medie de 10.000 de vizitatori unici zilnic, si 90% vin din Google, poti fi sigur ca acel site are autoritate.
E noua?
Pentru mine un link dintr-un articol relevant valoreaza fix de 20 de ori cat un link din footer. My two pennies worth...
Citat:
De asemenea, conteaza foarte mult pozitia legaturii in pagina (header, sidebar, footer, content).
Perfect adevarat!Citat:
Pentru mine un link dintr-un articol relevant valoreaza fix de 20 de ori cat un link din footer.
Subscriu la ce a scris Big. Si cred ca pretul pentru un asemenea link ar fi in jur de 100 RON in conditiile in care s-ar cumpara pe mai multe luni.
alinalin0,big, sunt perfect de acord aici, dar care este diferenta intre un link din header si unul din footer?! atata vreme cat nu sunt in articole sau insotite de vreun text.Citat:
Pentru mine un link dintr-un articol relevant valoreaza fix de 20 de ori cat un link din footer.
poate te ajuta asta :P
Emil, stiam ca un link dintr-un articol este mult mai relevant decat un link din footer.
dar eu nu vad diferenta si nici in film nu se spune, daca link-ul din footer care apare in toate paginile difera de un link din header care la fel apare in toate paginile.
ma mai documentez, ca sunteti deja 3 impotriva mea, si cand mai mult de 2 iti spun ca esti beat, mergi la culcare..
Daca ai un titlu cu 5 cuvinte, Google le va da cea mai mare importanta primelor doua. Daca ai un text de 500 de cuvinte, google le va da o mai mare importanta primelor 100. Acelasi lucru se aplica si pentru link-uri. Cu cat link-ul se afla mai sus in pagina cu atat este mai important. Singura exceptie ar fi legaturile din content, dar si acolo, daca sunt 2 link-uri, unul in primele 2 randuri iar celalalt in ultimul, se simte diferenta.
Oricum, e bine sa variezi pozitia link-urilor, chiar daca ai predominant din content, e bine sa mai ai cateva si din sidebar, header, etc. ,pare mai natural.