Daca afisez imaginea asta http://www.inmh.ro/images/mradar.jpeg intr-un iframe e legal?
La ei pe site scrie ca si daca povestesti cuiva despre informatia de acolo e nasol....:twisted:
Versiune printabilă
Daca afisez imaginea asta http://www.inmh.ro/images/mradar.jpeg intr-un iframe e legal?
La ei pe site scrie ca si daca povestesti cuiva despre informatia de acolo e nasol....:twisted:
Serviciile ANM sunt cu plata, deci preluarea acelei imagini, chiar in conditiile in care ai copia-o pe situl tau, e interzisa.
Din cate stiam eu ANM este o institutie publica, iar informatiile prezentate de ei pe site ar trebui de asemenea sa fie informatii publice........
Nu stiam ca ANM este firma privata....:evil:
Pai chiar daca e institutie publica nu inseamna ca e vaca ta de muls :) Informatiile sunt publice, ca doar nu le ascund de tine, insa public nu inseamna ca ai dreptul sa te si folosesti in scopuri personale.
E ca si cum as merge eu la primarie si sa la iau la aia creioanele si cariocile si sa incep sa desenez pe foile mele, si sa le zic: sunt din bani publici, deci am voie sa le folosesc si eu. Un exemplu cam deplasat, dar cred ca identic cu postul tau :))
Explicatia ta e putin deplasata....
Eu vorbesc de informatie publica care nu poate fi comparata cu recuzita diferitelor institutii....:yawn:
Pai ce legatura are faptul ca e public cu drepturile de autor? E public pt ca ai acces sa o vezi.... dar asta nu iti da dreptul sa o pui la tine pe site si sa ai anumite foloase de pe urma ei.
Parerea mea e alta:
asta este informatie publica a unei institutii publice si eu cred ca ar trebui sa poata fi folosita de oricine.....
Un termen de comparatie mai bun ar fi:
informatia privind starea drumurilor de la ministerul transporturilor - asta de ce poate fi folosita ? nu se incadreaza in aceeasi categorie?
Informatia e publica... nu poza :)) Informatia care ti-o ofera poza/site-ul respectiv.
Atunci de ce nu ai putea pune un banner taman pe site-ul lor? Ca e public... si poate fi folosit de oricine.
Pai daca tie nu iti convine, nu inseamna ca e si deplasata...
Pe site zice clar ca nu ai voie sa preiei materiale, eu ti-am explicat cu exemple mai pe gustul "intrebarii"... acu na, e treaba ta ce alegi ce sa fac. Bag mana in foc, ca si daca iti mai zic 5 membri ca nu poti, din punct de vedere legal, tu tot o sa il astepti pe ala care o sa iti zica ca poti sa o pui pe site.
rau faci cristii.....
Poti sa iei informatia de la ei.
Dar nu ai voie ...
Daca ei au spus clar ca nu ai voie, pai nu ai voie si gata. Ca poti sa o iei e treaba ta.
Poti sa o iei, e legal, daca te intreaba spui ca ti-am dat eu voie :D.
Asta ca sa se termine odata discutia asta nesfarsita ca vad ca mai multi iti zic ca nu ai voie dar tu o tii sus si tare ca ai voie, acum ai si confirmarea de la mine ca se poate folosi :D .