Salut comunitate,
Intrucat nu mai lucrez cu Google de cativa ani buni si aici ma refer strict la utilizarea Adsense, Analytics respectiv Webmaster tools(sau cum s-o mai fi numind acum), mi-am concentrat eforturile pe optimizarea pentru celelalte motoare de cautare precum Bing si derivatele DuckDuckGo, Qwant, Ecosia, Startpage.
Am verificat zilnic si site-ul in cauza este indexat corect de Google, ba chiar ocupa pozitii bune dupa anumite cautari insa Bing, implicit derivatele, refuza sa afiseze paginile indexate. Daca acum cateva luni puteam gasi cateva rezultate utilizand site:exemplu.co.uk sau cautari exacte, acum toate paginile au disparut.
Ca idee, in bing.com/webmasters am adaugat doua site-uri dezvoltate pe aceeasi platforma si similare ca structura a link-urilor, unul lansat in 2016 si cel in cauza dat la apa anul trecut. Ambele contin unele erori (SEO) precum lipsa H1, cateva descrieri sau titluri prea scurte/prea lungi ...etc. Site-ul vechi nu are absolut nicio problema, In SERP apar toate paginile.
Cateva date cu privire la site-ul problematic:
- domeniu co.uk nou, curat, nefolosit in trecut
- site-ul cuprinde cateva pagini de prezentare a companiei, serviciilor oferite si o sectiune /for-sale cu aproximativ 1680 produse listate. In curand aceasta sectiune va fi transformata in magazin functional cu optiuni de comanda si tot ce trebuie.
- gazduit in Romania de MXhost
Aveti idee care ar putea fi cauza?
Screenshot_2021-12-28_10-11-14_2.jpeg