Salut
Cum as putea realiza o campanie adwords cu imagini pe siteuri, dar cu un pret pe click extrem de mic? Multumesc
Versiune printabilă
Salut
Cum as putea realiza o campanie adwords cu imagini pe siteuri, dar cu un pret pe click extrem de mic? Multumesc
Poti seta campania, adauga siturile, imaginile si CPC-urile, dar nimeni nu-ti poate garanta ca o sa si primesti afisari.
si cum la altii apar si preturile pe click sunt chiar mai mici de 0,01lei?
Teoria spune ca daca cineva a facut un lucru, atunci acel lucru poate fi realizat si de catre altii.
Depinde de nisa (de fapt de concurentii din nisa). Acum un an am selectat o lista de siteuri care ma interesau si am licitat 0.02$/click pentru ele (la fel si ptr retea de parteneri Google, ptr cautare am setat vreo 20 de centi). Eram afisat aproape incontinuu. Tare ma frigeau degetele sa biduiesc si la un 0.01$ sa vad cum merge treaba, dar nu aveam timp de experiente, avand alocat cam 10 zile pentru promovarea acelui site. Aveam un singur concurent serios si vreo 2-3 care mai erau si ei prin zona. E posibil ca nici acel concurent vrednic de luat in seama sa nu fi folosit optiunea de selectare a siteurilor din domeniu.
si cum reusesc sa fac asta? eu am setat adwords in lei, deci preturile la mn sunt in lei.
E vb de principiu, nu de valuta in care e contul.
Eu am unul in USD fiindca l-am deschis mai dedemult, cand nu exista posibilitatea platii in lei (Ro nu era in UE) si pe care il mai folosesc inca pentru anumite proiecte.
CPC-ul e influentat si de concurenta, daca sunt multi advertiseri care liciteaza pe aceleasi cuvinte cheie atunci CPC-ul o sa fie mai mare.
De exemplu pe nisa pe care fac campanie adwords in acest moment, CPC-ul este undeva la 1 leu pentru primele 3 pozitii, pe unitatile top 3.
Este concurenta acerba, toate cele 11 sloturi din search sunt ocupate de reclame.
Concluzia este ca poti plati asa de putin si obtine trafic sau conversii doar daca nu exista concurenta puternica sau aproape deloc, mai bine zis.
pe imagini ma refer, nu pe cautari. ci doar in siteurile care au google adsense
Pai ok, si pe imagini in reteau de parteneri crezi ca nu poate fi concurenta?
Vrei sa iti spunem pasii pt adaugarea unei campanii adwords cu unitati de reclama tip imagine?
Seteaza cat vrei la CPC si vezi daca ai rezultatele scontate. Te voi indruma unde nu te descurci.
Si ne mai miram de ce avem clickuri de 0,01 eurocenti cand asemenea specimene dau cu greu 0,01 lei pe click.
Poate pe om il intereseaza vizite pe site, nu vinde nimic. Oricum nu are cum sa fie CPC mic daca este concurenta iar daca e concurenta e clar ca se vinde, altfel nu ar da mai mult per clic. Deci cine face putini bani din adsense face pt ca nu exista advertiseri "potenti" pe nisa aia ci doar "pusti" care vor vizitatori multi.
Nu vreau vizitatori multi, am peste 40k in ultimele 24 de ore. Vreau clienti.
Pentru final destiny: cand o sa invete si romanii ca a da click pe un banner inseamna a cumpara atunci merita sa dai mai mult. Am cheltuit cu google adwords neogen si facebook intr=o singura zi 300 euro si 0 vanzari. Deci de ca sa dau ca prostul 50 bani pe un click cand nimeni nu cumpara absolut nimic, se uita ca l....i
Asta inseamna ca nu ai targetat cuvintele cheie si site-urile care trebuie, nu e decat vina ta ca nu stii sa targhetezi ceea ce trebuie ori produsele tale nu sunt suficient de atractive.
au fost doar pe google puse la cautari pe cuvinte cheie ;)
preturile si calitatea sunt mai bune ca la concurenta :)
ok, esti sigur ca acele cuvinte cheie sunt cuvintele care iti aduc cumparatorii? pt ca tu poti seta cuvinte generale care iti aduc si <strike>clienti</strike> vizitatori neinteresati de cumparaturi.
Trebuie sa mergi pe long tail si nu pe cautari generale. In loc de plasma TV pune ceva de genul Samsung PS42C450, de exemplu. In primul caz oamenii prospecteaza piata, fara intentie clara de cumparare.
In al doilea ei stiu deja ce produs cauta. Decizia de cumparare are sanse mari sa fie deja luata. Trebuie doar sa stie ca tu ii oferi produsul pe care il cauta.
Problema mare este ca nu am astfel de produse care au o denumire internationala, ci vand produse care altii nu le au (ca modele), ci doar ca arie.
poti sa dai niste exemple? ce anume vinzi, poate si site-ul...
Landing page-ul cum arata ? Site-ul are un design atractiv ? Poate fi considerat de incredere la prima vedere de catre un user nou ? Decizia de cumparare poate depinde foarte mult de aspectul paginii pe care vizitatorii o vad prima data dupa ce dau click pe anunt.
Se pare ca nu ai inteles....acei clienti 0 sunt din google.ro (adica cand nea caisa da search), din neogen.ro (adica siteurile lor care or fi alea...) si din facebook.com (unde a fost selectat exact publicul tinta dupa sex, varsta, localitati, etc...). Pe cand siteurile de "manele" (desi nu de acolo am cumparat....) au adus clienti in 3-4 zile cu o investitie de 300 euro/luna....nu pe zi ca la marile firme mai sus mentionate
Depinde extrem de mult ce cuvinte (si in ce matchinguri) ai targetat. Daca ar fi extrem de usor, nu ar mai exista oameni care sa se ocupe numai de asta.
Pe de alta parte, nu confunda cat platesti tu pe un click din Display Network (AdSense) cu cat primeste proprietarul site-ului de unde ti-a venit clickul. Fizic nu ai cum plati mai putin de 0.01 lei/click - dar ma indoiesc ca vei reusi sa ajungi si la nivelul acela.