Castig foarte putin dintr-un site cu peste 2000 de vizitatori unici pe zi.
De exemplu: pe data de ieri pentru 9,750 + impresii, 41 clickuri, am castigat doar ~$2.8
Reclamele sunt integrate bine in layout-ul sitului.
Ceva sfaturi?
Multumesc.
Versiune printabilă
Castig foarte putin dintr-un site cu peste 2000 de vizitatori unici pe zi.
De exemplu: pe data de ieri pentru 9,750 + impresii, 41 clickuri, am castigat doar ~$2.8
Reclamele sunt integrate bine in layout-ul sitului.
Ceva sfaturi?
Multumesc.
pe ce tema e siteul? Conteaza ft mult. De ex eu pe un site cu jocuri primeam cam 0,01-0,03 centi pe click, iar pe un site cu exercise machines primeam 0,40-1$ pe click.
vezi la setari acolo la adsense si selecteaza categoria potrvita pentru site-ul tau...nu este mult la inceput dar oricum diferenta se va vedea la sfarsitul lunii...
luna asta am observat si eu ca merge foarte prost, la acelasi CTR castiguri mult mai mici.
Tudy este un site despre telefoane mobile.
onyx unde gasesc optiunea aia? Nu am gasit nimic legat de categoria sitului.
wrc la mine cam tot timpu castigul e mic.
Maxim am avut ~$7.5 pentru 3,750+ impresii si 42 clickuri.
Maxim am avut ~$7.5 pentru 3,750+ impresii si 42 clickuri.
ar trebui sa dai bairam la cati vizitatori ai :D
nu mai stiu unde e optiunea aia ca, contul acela de adsense era a lu' unu si nu mai are ala acu...sau nush sa vad
Si eu am un proiect in acelasi domeniu, tot cu 2000 unici / zi si castig putin mai bine.. Am in medie 70 clickuri. A scazut foarte mult publicitatea in ultima luna.. In decembrie am avut zile si de 10$ pe acelasi proiect.
@onyx
Nu am auzit de o setare de genul asta in contul adsense.. Exista totusi canale targetate.. dar nu are rost sa le folosesti.. google da reclame destul de targetate pe domeniul telefoniei mobile. Problema este ca sunt tot timpul aceleasi :) si utilizatorii s-au obijnuit cu ele...
@loco
Eu itzi sugerez sa nu te descurajezi si sa dai o importanta mai mare cresterii traficului decat a veniturilor momentan (oricum cateva ajustari sunt convins ca poti face pt. adurile care le ai pe site. acuma depinde si ce iti permite structura). Creste traficul, ofera continut de calitate, fidelizeaza utilizatorii, peste ceva timp.. vor fi aduri mai valoroase si pe Romania.. sper :)
Banuiesc ca am presupus corect, site-ul tau este pe Romania. Practic suntem concurenti :) Sun curios.. despre ce site este vorba :)) daca nu este confidential.
Mersi :).
Probabil voi incerca sa le aranjez si in alt mod, desi dupa mine sunt OK asa cum sunt puse, nici nu deranjeaza utilizatoru si se integreaza bine in layout.
Am sa-ti trimit un mesaj privat cu adresa cand voi avea 5 posturi.
Poti sa fii putin mai agresiv cu reclamele :) Sa obtii un CTR mai mare.
Ei.. nu vreau sa streseze utilizatorul.
Nici cum nu e bine.. Ori trec nevazute, ori deranjeaza userul. Trebuie sa gasesc ceva de mijloc.
In general vizitatorii acestor tipuri de situri (tehnologie) nu prea clickeaza. Fac diferenta intre reclama si continut, in schimb o persoana care viziteaza un site de culinare nu prea face diferenta intre aceste doua elemente, mai ales daca reclama e bine integrata in continut/design.
Nu stiu daca m-am facut inteles, ideea e ca cu cat vizitatorii sitului tai sunt mai "invatati" cu atat numarul de clickuri va fii mai mic.
Probabil de aia nici nu se accepta situri de manele ca s-ar da click la greu :))
Mersi pt reply baieti :).
Probabil de aia nici nu se accepta situri de manele ca s-ar da click la greu
esti sigur de asta? cunosc oameni cu site-uri de manele care castiga peste 2000$ :) si asta numai din vizitatori,(fara fake-uri)
Is curios ce reclame contextuale apar pe un site cu manele :D
E normal sa nu mai dea vizitatorii click , pentru ca reclamele sunt cam tot alea si lumea s-a obisnuit cu ele !
Cel mai probabil au dat click alta data pe un alt site sau nu sunt interesati !
Imediat dupa revelion, cel putin la mine, adsense a avut o scadere drastica......... la o medie de 300 de click-uri aveam in jur de 20-25 de dolari castigul pe o zi, iar din ianuarie la aceiasi medie de click-uri mai mult de 10 dolari nu am reusit sa fac.......
Revin: 10,190+ impresii, 37 clickuri, ~$2.1.
Media de vreo 5,7c/click. Aiurea.
cam nasol. si eu fac foarte putin pe zi, sub 1$, dar nici nu prea am vizitatori. mi s-a intamplat totusi sa primesc 2.50$ pe 3 click-uri....deci e cam la noroc. multe zile am stat pe 0. din pacate sunt cam aceleasi reclame...si vorba voastra, s-au cam plictisit utilizatorii :)
Loco, repet. Nu neaparat plata pe click e baiul la tine cin CTR-ul. Eu as face niste modificari la reclame (size, culoare, blend, stand-out, etc) sa vezi cu care ai CTR mai mare.
Sau baga in text din 5 in 5 cuvinte un "forex", "insurance", "mortgage" sa iti intre ads-uri bine platite :D
(glumesc, evident, sa nu incerci te rog)
culorile afecteaza CTR-ul?!
Multumesc Tudi.
Pe mine ma enerveaza ads-urile astea care valoareaza f. putin..
Am inteles ca primul ad in pagina are reclamele cele mai bine platite, este adevarat?
Federals daca dai o culoare reclamei in contrast cu restul sitului atunci reclama iese mai in evidenta, prin urmare ar putea creste rata de click sau rata de stres a userului :P (trebuiesc alese cu o mare atentie aceste elemente pentru a pastra un echilibru).
Loco, sau invers, sa le blenduiesti in site.
Nu prea ai ce face cu reclamele ca sunt platite prost. Dar sa iti dau o idee...de ce nu incerci si alte metode de monetizare? De ce esti asa fixat pe AdSense?
Nu prea cred. Oricum depinde foarte mult de titlul reclamei ca sa dea omul click pe ea, deci nu prea ai cum sa faci sa dea click pe reclama 1, 2, 3 sau 4 (prin metode Googlegale).Citat:
Am inteles ca primul ad in pagina are reclamele cele mai bine platite, este adevarat?
In general, daca ai site cu "cell phones" reclamele nu vor fluctua prea mult ca pret. Daca pe reclama 1 ai 0,05$ cam la fel vei avea si pe restul.
Pe content .ro nu stiu ce alternativa mai am in afara de neogen (care platesc si mai prost din cate am auzit).
Acum m-am uitat putin la informatiile pe luna trecuta.
primul canal (primul ad): 291,400+ impresii, ~265 clickuri = ~ $28
alt canal: 188,720+ impresii, ~490 clickuri = ~$27
Deci, dupa cum se vede, e adevarat. Primul ad are reclame mai bine platite.
Pentru .ro este si etarget .ro . Nu l-am folosit, dar stiu pe cineva care mi-a zis ca ar fi mai bun decat AdSense.
(Pentru o buna idee despre cat de dezvoltat/serios este online-ul .ro, uitati-va la lista de portaluri partenere din Romania, si comparati-o cu listele din celelalte tari :D )
265 clickuri = ~ $28 nu mi se pare deloc prost platit. Nici chiar 27 la 490 de click-uri. Acuma tot ce tre sa faci ii sa ai atatea click-uri pe zi nu pe luna :D
Deci promovare + traffic + CTR mai bun si te-ai scos.
Daca la 265 clickuri ai 28$ si e prost platit, api eu ce sa mai zic cu 474 clickuri si 12$. De ce a scazut asa mult castigurile pe site-urile de jocuri, acu 3 luni cu atatea clickuri faceam ~40 $
Eh, voi o duceti bine :D Eu de ex, am comision bun per click de multe ori, doar ca am clickuri putine :)
Lol ft bine o duc, tocmai ce am fost banat de AdSense fara motiv.
Federals, daca ti-ai gasit deja o nisa buna, baga mare la CTR improvement si la promovare.
Nu stiu cat de buna e nisa, uite aici studiul meu de caz :)
Pai o nisa buna poate fi si una in care nu sunt atatea cautari, dar se platesc reclamele mai bine. De ex, poti sa ai 10,000 de vizitatori cu clickuri platite la 0,01 (100$) sau 1,000 de vizitatori cu click-uri de 0,10 (tot 100$).
Pacat ca nu mai e overture...sa putem sa estimam ce keyword cum e platit.
La mine adsense si - a revenit, din nou epcm de 5-6$ pe ro, cpc constant peste 10 centi, incep sa fiu fericit.
Si eu am experimentat la final de ianuarie scaderi drastice, dar se pare ca adsense e pe drumul cel bun acum.
Observati o scadere a CTR-ului? Eu la acelasi numar de vizite am jumate din clicurile normale si asta de astazi.
mama ce bine o duci :D
Eu ma referam la numarul de clicuri CTR. Oricum vad ca ai CTR-ul aproape de 4, e bine, la mine nu trece de 1.5
Eu am avut in jur 11.100 de clicuri intr-o luna si am castigat aproximativ 720$, deci am avut CPC-ul in jur de 0.065$ adica 6.5 centi per clic ::)) . Doamne ce putin, cred ca daca le zicem astora din America cate clicuri avem isi imagineaza ca suntem bogati din Adsense.
Voi stati bine cu CTR...
Eu la ~186,780 impresii am ~960 clickuri :))
Si eu stau destul de prost .
La 51,216 de impresii am 181 de click-uri.