-
Aia a fost pe scurt. Hai s-o mai largesc putin.
Timp de 2 ani am avut un ctr de 2 si cpc de 0.10. Dupa ce am facut cateva modificari DAR nu am schimbat design, format sau pozitia anunturilor, am ajuns la ctr de +3 dar cpc-ul a scazut la 0.08. Si asta e de vreo 3 luni. Care sa fie motivul?
Am cateva site-uri la care, in total, am un cpc mediu de 10 centi. Ma bag pe o nisa unde iau +35 centi la clic. Ce crezi? La celelalte site-uri scade cpc-ul mediu.
Scot reclama de pe site-ul cu cpc de 35 centi, cpc-ul revine la normal. SI crede-ma, nu am incercat o data, ci de o gramada de ori. Cu diferite site-uri.
Cand luam pe un .ro 4 centi la clic, crestea cpc la celelalte. Daca luam pe acelasi .ro 7 centi, scadea la celalalte.
Daca vreau ctr de 4, am. Dar voi avea cpc de 0.06. Si invers. Nu ma ajuta.
Sunt absolut convins ca daca acum ma bag pe o nisa cu un cpc <0.40 imi va scadea cpc la celelalte, sau chiar si ctr.
Rezultat = NU conteaza cate afisari am, eu castig cat vrea google.
Anul trecut era o perioada cand NICI nu voiam mai mult trafic. Pentru ca stiam ca voi castiga la fel. LOL! Mai mult trafic = cpc si ctr scazut.
-
eu am testat contul doar pe 2 siteuri simultan. si observam ca cu cat crestea traficul crestea si ctr -> iar de aici venituri mai mari. in schimb singura chestie care nu da rezultate la mine sunt acele reclame sugerate de ei. treaba e diversificata. tot ei castiga...
-
Acelasi lucru... Chiar daca mi se dubleaza vizitele tot la o suma medie ajung in acea zi. Imi scade cpc+ctr si tot nu cresc. Tot la concluzia "castig cat vor ei" am ajuns.
-
Mai confirma cineva ce a zis colegu Vali D?
-
Cam are dreptate dar sa vedem si niste sfaturi. Incep eu, din propria experienta.
Cel mai bine merg siteurile care au pana in 700 vizitatori. Decat sa incercati sa urcati unul singur la cateva mii este recomandat sa aveti mai multe.
Am unul care face 10 euro pe zi de 2 ani. Al naibii, oricat as scrie pe el, chiar si cu 300 de vizitatori tot atat face. Cand e trafic mare de 800+ el tot atat face. Ctr mare, CPC mic. Cand e trafic putin are CTR tot mare dar CPC mai mare.
Am scos reclame lasand doar una, am pus trei, tot in aceleasi ape se scalda.
-
Cam se respectă și la mine regula asta. Am extras un raport de acum câteva luni când treaba mergea bine și la mine.
Care-i explicația nu-mi dau seama.
Page CTR CPC (EUR)
1.92% 0.16
2.59% 0.11
2.51% 0.12
3.05% 0.09
3.11% 0.07
-
Din cauza ca aveti un CTR prea mare, advertiserii blocheaza siteul pentru a nu se mai afisa pe acesta deoarece site-ul nu converteste. Astfel, cei aveau bid-uri mai mari nu se mai promoveaza pe site-ul vostru, ramanand cei cu bid-uri mai mici.