-
Venituri Adsense
Buna ziua, am si eu o problema ce nu o inteleg:
site cu adsense pe el de 3 luni (*site-ul este nou -4 luni vechime), luna octombrie am incheiat-o cu venituri de 8-15 euro zi la 1000 unici veniti din google ; de ieri au scazut veniturile, undeva la 2-4 euro zi cu aceeasi unici ,aceleasi afisari, acelasi continut , fara sa modific pozitia sau forma reclamelor din pagini, fara nici o modificare a site-ului sau a link-urilor.
Lu, 28 oct. 2013 15,77 €
Ma, 29 oct. 2013 11,17 €
Mi, 30 oct. 2013 11,55 €
Jo, 31 oct. 2013 11,42 €
Vi, 1 nov. 2013 11,32 €
Sâ, 2 nov. 2013 4,42 €
Du, 3 nov. 2013 1,52 €
Nu se pune problema de weekend, deoarece vizitele sunt aceleasi, iar in precendentele nu am intampinat problema asta.
Sfaturi, ideei, pareri?
-
Poate ca este vorba de cerere si oferta? Cu cat intra mai multi oameni in sistemul adsense, cu atat oferta creste si in conditiile in care, sa presupunem ca cererea este constanta, atunci este normal ca pretul sa scada. Daca, cumva, cererea este in scadere atunci preturile se vor prabusi. Legea pietei.
-
Poate sa fie si smart pricing, adica daca userii cand dau click pe reclame nu stau pe site-urile unde intra, castigi mai putin. AdSense Smart Pricing - YouTube
Sau doar sa fi intrat vizitatori din tari unde cpc e mai mic.
-
Ce a scazut mai exact? CTR-ul? CPC-ul?
Am vazut si eu variatii de acest gen. Dupa cateva zile ar trebui sa isi revina.
-
Au scazut numarul click-urilor, de la 150-200 intr-o zi normala, la 48 ieri; 30 azi, pana acum. Vizitatorii conform analytics, provin marea majoritate din Ro, ca de obicei.
Dintr-o data sa scada click-urile, respectiv veniturile la aceeasi unici, imi pare putin straniu.
edit.
Dată Vizualizări de pag CTR CPC RPM
Du, 27 oct. 2013 6,884 1,45% 0,08*€ 1,21*€
Lu, 28 oct. 2013 7,503 2,33% 0,09*€ 2,10*€
Ma, 29 oct. 2013 6,703 1,82% 0,09*€ 1,67*€
Mi, 30 oct. 2013 6,236 1,91% 0,10*€ 1,85*€
Jo, 31 oct. 2013 6,427 1,63% 0,11*€ 1,78*€
Vi, 1 nov. 2013 6,804 1,41% 0,12*€ 1,66*€
Sâ, 2 nov. 2013 6,769 0,71% 0,09*€ 0,65*€
Du, 3 nov. 2013 4,758 0,80% 0,05*€ 0,39*€
-
Revin cu date noi, rpm mi-a scazut de la o medie de 1.5 -2 luna trecuta la 0.25 ziua curenta; ctr la fel, a ajuns la 0.56 de la 1.5 -2 , iar costul per click 0.4c .
Pot face ceva in privinta asta?
Pot influenta in vreun fel cresterea acestora?
-
Vin și eu cu o experiență și o părere personală. Să vă dau prima dată exemplu să înțelegem cu toții despre ce-i vorba. Eu înainte să pun AdSense pe un site îl cresc prima dată, să ajungă pe prima pagină, după care arunc și AdSense, ei bine, atunci când adaug un site nou în contul de AdSense, site-urile vechi sunt foarte defavorizate, scade CPC-ul cu 2-3 cenți, în schimb site-ul nou adăugat stă bine la CPC, după o perioadă de o lună, două, parcă totul revine la normal și se stabilizează.
Asta-i experiența mea, poate că-i vreo ”șmecherie”, ceva. Deci, întrebarea mea este dacă cumva ai adăugat AdSense și pe un alt site și de atunci este scăderea asta...
-
am adaugat de cateva zile pe un alt site....,poate asta ar fi si problema, fapt pentru care ieri le-am scos de acolo si am lasat *cum erau in vremurile bune..
poate e prea devreme sa-si revina,dar e in scadere de la o zi la alta..cpc, ctr, rpm.. asa slab nu am avut niciodata.
-
numarul de afisari afisat de analytics cum este?
Nisa?
-
Pentru ziua de azi in analytics am asa:
Vizite 1.382
Vizitatori diferiți 1.333
Afișări de pagină 9.534
Pagini/vizită 6,90
Durata medie a vizitei 00:02:34
Rata de respingere 19,18 %
% vizite noi 80,39 %
lovelife iti las pe pm url site-ului in cauza.
-
Afisarile din adsense cat sunt, variaza si el?
-
am vazut mai sus
In ziua de luni si-a reluat cresterea?
Am vazut ca scade atat numarul de afisari in adsense duminica si CTR si CPC in zilele de sambata si duminica
Te poti uita sa vezi si rata de acoperire, eventual analizezi pe fiecare zi in parte si raportul dintre numarul de afisari inanalytics si cel din adsense, deoarece sunt pagini si momente in care nu se afiseaza nimic in banere (se intampla la toti)
Din ce inteleg eu, probabil ai reclame ce ruleaza la tine ce sunt setate pentru zilele de luni pana vineri si un anumit interval orar si cand acele campanii nu mai ruleaza scade concurenta.
Poti sa faci analiza si dupa tipul de anunturi, tipuri de redirectionare, tipuri de suma licitata si vezi mai bine de unde sunt acele scaderi
-
Se mai intampla ca bugetele celor care sunt pe nisa ta sa scada si implicit si veniturile tale. Analizeaza pe viitor toate datele de la CTR, CPC si poate vei observa ca isi revin de la sine.
-
Uneori se schimba si advertiserii. Pur si simplu renunta sau pun campania pe pauza. Apar alte reclame care nu au CTR/CPC la fel de bun.
-
Pur si simplu zilele astea ai avut publicitate prost platita pe site si/sau mesajele publicitare au fost de prost gust si lumea nu a dat click. Poti sa incerci sa urmaresti care este advertiserul si sa il adaugi la filtrare.
Daca numarul de afisari a reclamelor este acelasi, poti sa stai linistit: cat de curand veniturile cresc.
-
Arunca o privire aici! :)
-
Am citit,
dupa 8 zile, azi si-a mai revenit putin, asta dupa ce am scos reclamele dupa celelalte site-uri sa-l pot monitoriza doar pe el.
Sa vad cum merge in zilele urmatoare.
Dată Sâ, 9 nov. 2013
Vizualizări de pagină 6.253
Clicuri 68
CTR pagină 1,09%
CPC 0,10 €
RPM pagină 1,04 €
Venituri estimate 6,52 €
-
-
Multa lume se plange de problema si pe forumul adsense, la majoritatea a inceput in ultima saptamana din octombrie; la mine a inceput cu ziua de 2 noiembrie si nici pana in prezent nu mi-au crescut/trecut de 1% ctr , rpm ..
-
Doar ca fapt divers.. în prima fază am crezut că este vorba de o greșeală.
http://img.tapatalk.com/d/13/12/16/ygujevyj.jpg
-
Bravo eRwin! Am prins si eu saptamana trecuta un click de 24 :D
Pe ce nisa au fost ale tale?
Apropo ultimele modificari de format sunt interesante.
Desi probabil e prea devreme sa trag concluzii vad o crestere destul de mare a ctr-ului plus un aspect mai placut al reclamelor.
-
Thanks! Pe nișă telefoane în limba engleză.