Este influentat CPC-ul de page rank si de vechimea site-ului ?
Versiune printabilă
Este influentat CPC-ul de page rank si de vechimea site-ului ?
Unii o sa iti spuna ca da, altii ca nu, insa eu iti pot spune ca mie imi da impresia ca este influentat, dar nu de PR si probabil nici de vechime, ci de continut si autoritate. Probabil datorita faptului ca bideaza advertiseri mai multi pe spatiile disponibile ale unui site mai renumit.
NU!!!!
CPC-ul este influentat de calitatea traficului si comportamentu utilizatorului pe site. Cateva detalii: pagini afisate pe utilizator, timpul mediu care sta user pe site si cel mai important este tara de unde vine utilizatorul. Nu vei avea niciodata CPC mare la ip de ROMANIA vs US sau UK. De aia traficul se imparte in Tier 1,2,3.
Eu zic ca este foarte importanta nisa site-ului, si probabil vechimea. Zic probabil pentru ca am 10 site-uri la care cpc-ul depasete 0,8c pe fiecare click, insa sunt vechi, au peste 4 ani. Maximul pe ele a fost 1,58 euro/click, insa trafic, o sa radeti este in jur de 100 pe zi. PR zero, trafic UE+USA. Tot zic sa ma apuc sa dezvolt nisele, dar cum am maxim 15 click-uri pe luna.. tot aman.Verificat pe mai mult de 2 ani.