pentru Prahova nu este. eu nu l-am gasit in lista http://static.anaf.ro/static/10/Anaf...11/Prahova.htm
Versiune printabilă
pentru Prahova nu este. eu nu l-am gasit in lista http://static.anaf.ro/static/10/Anaf...11/Prahova.htm
Da ma băiatule și dacă tu faci pe an 4000 de lei și plătești impozit la norma de 8040 lei, ce afacere ai făcut cu PFA-ul cu norma de venit? Plus ca trebuie sa plătești și la Pensii 220 lei lunar(dacă nu ești angajat).Daca ai PFA în sistem real și nu faci 8040 lei pe an nu mai ești obligat sa plătești la Pensii. Sau am înțeles eu greșit ceva în ce privește minimum normei care poate fi declarata la PFA cu norma de venit?
Pana in momentul de fata nu am observat nici un caz de genul, am prieteni care castiga 500-700 euro din Adsense si nu au nici un fel de problema cu statul, cand or fi sume de 5000-10,000 lunar atunci poti sa-ti faci griji, nu pt. cateva sute de euro!
Va veni o zi când Statul se va trezi din prostie și va cere rapoarte pe ultimii ani de la Western Union în care expeditorii sunt persoane juridice, cum este Google Irland, de unde ne vin noua banii.
Eu ma refer la sume de peste 1000 euro, nu la 300 lei pe luna(4000 pe an). Sub 500 euro nici nu imi pun problema de declarat absolut nimic.Citat:
Da ma băiatule și dacă tu faci pe an 4000 de lei și plătești impozit la norma de 8040 lei, ce afacere ai făcut cu PFA-ul cu norma de venit?
pe cine intereseaza sa faca bani cu adsense.....va pot ajuta ....cauta-ma ..PM sau add yIM: marius_kyu
Ziua aceea va veni candva dupa anul 2348. Momentan, in anul de gratie 2011, statul roman - mai precis clasa de oligarhi care profita de el - este dependent de remiterile capsunarilor facute in special prin WU, ca bolnavul aflat in coma de perfuzii. Daca statul se va apuca sa isi bage nasul in activitatea WU, chiar si numai in cazul pj, ar colapsa a doua zi, pentru ca nimeni nu ar mai folosi WU. Pentru WU la nivel global ar fi o pierdere minora. Pentru Romania ar echivala cu o recesiune lunga.
In alte tari nu sta nimeni sa analizeze ce face WU. Banii negri sunt scosi la suprafata pe alte cai. De exemplu, cine isi cumpara o anumita masina sau o anumita casa e imediat luat la intrebari de fisc. Acum insa, chiar ma indoiesc ca 99,99% din webmasterii din Romania isi pot cumpara o masina mai deosebita sau isi pot ridica o casa a la Videanu din banii din Adsense. Majoritatea probabil folosesc banii pentru un suc si-o ciunga.
deci pana la urma nu o sami mai fac griji ca vine fiscul peste mn pentru 100 $ care ai fac eu luna din adsense
Pentru 100$ nu, stai linistit.
@kevinro ... mare dreptate ai... :) Dar totusi, statul ar putea cere asa ceva celor de la WU? Adica, totusi, sunt MILIOANE de tranzactii...cine sta sa le verifice pe toate?
Google ma gandesc ca nu poate incalca TOS propriu. Mi greu sa cred ca google pe viitor va colabora cu administratia fiscala sa vada daca cei care castiga din adsense isi platesc impozitul.
Probabil peste cativa zeci de ani se va implementa un procent pe care google il va retine si va fi distribuit catre tara proprie , desi mi greu sa cred asta.
Toate tranzacțiile pe care voi le faceți pentru primirea banilor de la AdSense se fac prin bănci, deci Fiscul ARE în evidență toate aceste tranzacții, iar la un moment dat vă veți trezi cu o înștiințare frumușică acasă, care vă va obliga sa declarați toate veniturile și să achitați o amendă pentru neplata impozitului.
Spun asta fiindcă personal, am pățit-o, chiar anul acesta. Și nu era vorba de o sumă mare.
Cred eu, e mai bine să completați o declarație 201 cu veniturile din anul precedent, să o depuneți până pe 15 martie și să plătiți impozitul. Astfel sunteți în legalitate și nu mai stați cu griji.
Celor care speră că nu vor fi 'prinși'... mult succes!
Poate sa ne spuna cineva care a platit, de exemplu "Cristian E." cum se completeaza aceasta declaratie 201.
De exemplu :
- 1. Statul în care s-a realizat venitul - ce completam aici ? Internet ?
- 2. Categoria de venit. Imi inchipui ca aici completezi "alte venituri" ca altceva nu vad.
- 3. Data începerii activit....ii 4. Data încet..rii activit....ii 1 ianuarie - 31 decembrie ?
- "Not..: Se vor anexa documentele justificative privind venitul realizat ..i impozitul pl..tit, eliberate de autoritatea competent.. din ..ara în care s-a ob..inut venitul ..i cu
care România are încheiat.. conven..ie de evitare a dublei impuneri.Declara..ia reprezint.. ..i cerere de restituire a impozitului pe veniturile din salarii pl..tite de angajatorul rezident în România, pentru activitatea desf....urat.. în
str..in..tate." - sunt curios ce anexezi aici .. ... ? ? ?? ?
Astea sunt cateva intrebari .. dar cel mai bine ar fi sa ne spuna cineva care a platit ceva pana acuma .. si pasii pe care i-a facut.
Giglex, vei găsi pe internet un tutorial, căutând "Google AdSense - fiscul vrea si din banii tai". Eu de acolo m-am documentat și am depus declarația completată exact ca acolo. Pe lângă ea, am anexat un print screen din contul AdSense, cu toate castigurile (nu plățile), din perioada 01.01.2010 - 31.12.2010. Banii încă nu i-am plătit, fiindcă aștept "nota de plată". :)
Stai un pic daca primesti 100 $ pe luna sau pe an , nu trebuie sa platesti?
Mie mi-a zis cineva ca Google trimite anual la Finantele statului roman lista cu platile efectuate, asa ca ei ne vad in evidente.
Inca sumele sunt mici : eu iau 86 euro la 3 luni, dar daca as lua 3000 pe luna sigur as avea probleme.
Intrebarea e daca dupa ce incasez in Paypal din tari straine Comunitatii Europene se plateste impozit . Logic ar fii ca nu , pentru ca munca nu e facuta pe teritoriul Romaniei.
Posibil sa conteze de unde prestezi tu munca, domiciliul de unde iti desfasori activitatea, Romania, de aici lucrezi.
Nu cred ca Paypal are vreo treaba cu statul roman . Nu e banca nu se supune regulilor bancare . Voi ce parere aveti ... O fii la fel si cu Google ?
Eu stiu cativa care castiga mii de euro lunar cu Google Adsense . O sa incerc sa dau de ei si am sa ii intreb cum e chestia asta.
Daca reusesc revin cu raspunsul.
Daca nu faci 100$ in total de la adsense, si ei nu iti trimit nici un ban, atunci nu trebuie sa platesti. O data ce ai primit bani de la adsense, trebuie sa platesti indiferent ce sume primesti.
Oricum ai primii banii, cec sau western union, fiscul roman are access la datele respective. Daca ii primesti prin cec mult mai usor, dar nici prin western union nu e prea dificil.
Atata timp cat ai domiciliu in romania, toata munca ta facuta pe net se considera ca ai facut-o pe teritoriul romaniei, deci aici platesti impozite.
Merci de lamuriri Nic . Nu suna foarte bine ce ne zici tu ... Inseamna ca ramanem in .... gol iar . Oricum faci in tara asta tot cine TREBUIE numai castiga.
(luat de pe blogul celui care a scris pe blog de impozitarea castigurilor adsense).Citat:
Conform legislatiei in vigoare, castigurile trebuie declarate. Nu conteaza “ca nu te intreaba nimeni de ele”, cum spunea un blogger.
Imi pare rau, dar cei care au sume mici si declara sunt fraieri. Simplu. Ei fura si taie de peste tot, si noi sa mergem la ei sa le platim vacantele de mii de euro si masinile de sute de mii de euro?
Pana nu sunt obligat, nu le dau un leu. ABSOLUT NICIUN LEU. Parintii mei si toti bugetarii din Romania muncesc zi de zi si ce primesc in schimb? Odata la 6 luni disponibilizari si odata la 2 ani taierea salariilor? Mai bine le dau lor cat ar trebui sa platesc impozit. Sau la un azil de batrani/orice altceva.
Te pun sa platesti 5,5% la sanatate..PENTRU CE? Ca atunci cand ai nevoie de ingrijiri sa mai trebuiasca sa platesti inca odata tot + niste bani la doctor ca sa nu se uite la tine ca la o carpa?
Corect, doar ca ei au puterea (fie un partid fie altul), am si devenit imuni, privim cu resemnare, platim ca trebuie si viata merge mai departe, ei fericiti, noi cum putem.
Lucrurile se vor schimba cand 50-100.000 de manifestanti vor iesi in strada si vor protesta in orasele mari, cu corturile incat sa depaseasca cu mult numarul fortelor de ordine etc, ceea ce e imposibil la noi, noi suntem un popor obedient, orice ar fi, vom striga prin stanga si dreapta, ei ne vor lasa sa strigam pana nu mai putem, stiind ca oricum ne vom supune intr-un final.
Salut, am citit cu mare interes problema asta, mi-as pus-o si eu de multe ori. Am avut chiar nopti nedormite din cauza Fiscului.
Ideea sta in urmatorul fel,
Lasand la o parte antipatiile vis a vis de statul roman, Dpdv legal trebuie achitati cei 16% (impozitul pe venit) la administratia financiara (fisa 200)
Insa..ca intotodeauna exista varianta a 2a..Poti sa mergi pe blat in cazul in care nu ai incasat cecuri de peste 10 .000 de E si sa speri ca nu vei fi reclamat (aviz amatorilor care sunt mai "laudarosi"). Banca nu va raporta o evidenta fiscala pt contul (persoana respectiva) decat daca suma depaseste 10 000 de E , iar daca raporteaza..mai departe sunteti intr-o baza a SRI-ului, de unde esti depistat imediat.
Deci scurt pe 2. Cecuri sub 10 000 si ciocu mic. iar in cazul in care incasezi cecuri de peste 10 000 , cred ca statutul financiar iti permite o casuta postala in Olanda sau Germania, iar lucrurile se simplifica.
acum vin si eu cu o intrebare, daca eu am castigat 4 ani la rand din adsense si nu am declarat nimic pana acum, iar anul acesta am de gand sa declar, trebuie sa declar de cand am inceput sa castig la adsense sau declar doar pe anul acesta.
Teoretic declari de cand vrei, dar daca declari din alti ani e foarte posibil sa te trezesti si cu amenda + penalizari. Cunosc cazuri (nu cu Adsense, ci cu alt gen de venituri). Asa ca mai bine declari strict pe anul asta si ii faci uitati pe ceilalti.
Calculul ala in care din 200 de euro iti raman vreo 70 de lei mi-a placut tare mult.
Dar stiti ce se intampla cu aia 70 de lei? Din ei, oricum platesti (cand cumperi orice produs si serviciu) inca 24% TVA. Daca ai ghinionul sa iti cumperi de ei tigari sau benzina, din aia statul isi ia o mare parte accize si alte taxe. Deci pentru munca ta care in teorie valoreaza 200 de euro, tu primesti practic servicii in valoare REALA de (in medie sa zicem) 10 euro. Nu vi se pare diferenta putin exagerata?
tva-ul de 24% se plateste doar daca ai cont la adsense de peroana fizica, sau doar pentru firma?
valentin, eu ma refeream la altceva. Ma refeream ca atunci cand cumperi din Cora un card de memorie, o tastatura, un salam, alea au incluse deja taxe in ele. In primul rand TVA-ul.
Deci sa nu ne mai abureasca statul ca nu platim taxe pe bani.
Parerea mea este ca nu trebuie sa platiti nici-un impozit ca persoana fizica. Nu cred ca exista o lege clara in acest sens. Daca aveti PFA sau firma iar site-ul este inregistrat in contabilitate atunci DA! mergeti si platiti pentru ca tot in contabilitate deduceti si cheltuieli legate de site.
Sa ne ajute cineva de la Drept. Eu ca persoana fizica sa zicem ca incasez 50 E din adsense si cheltuiesc tot 50 E pentru administrarea site-ului deci nu castig nimic si atunci din ce sa platesc impozit....atata timp cat nu exista o contabilitate pentru aceste castiguri, acel impozit se numeste donatie catre buzunarul celor ce ne conduc.
Probelma s-ar pune altfel, am voie sa dezvolt un site fara sa am firma(PFA)?
In acest moment nu cred ca exista legi clare despre incasrile din mediul online, exista doar legea care spune ca nu ai voie sa ai castiguri fara sa platesti impozit.
Astept completari, sugestii de la cei care interactioneaza cu legea.
De ce crezi ca ar trebui legi separate pentru incasarile din mediu online?
Raspunsul e clar si a fost postat de nenumarate ori pe forum.
La final de an mergi la finante (pana in mai anul urmator), declari veniturile din adsense la categoria alte venituri (vezi ca cineva a postat pe aici si formularul exact care trebuie completat), platesti impozit 16% din suma primita indiferent de cat ai cheltuit tu pentru site. Daca vrei sa deduci din cheltuielile pentru site, te organizezi sub forma de pfa sau firma si tii contabilitate.
Nu exista nimic neclar.
Totul este foarte clar, doar cand primesti bani de la adsense, cand trebuie sa dai, totul devine neclar :) cu toate ca legea e lege si spune ca orice profit se impoziteaza.
Bine ca nu au timp politicienii sa citeasca acest topic ca cine stie ce idee speciala de impozitarea castigurilor de la adsense le va trece prin minte. :))
Pana la urma sigur impozitarea e de 16%, nu e mai mult?
sigur e 16 %, dar statul nu merita acesti bani!!!!
ar trebui sa gandeasca o solutie de scadere a cheltuielilor si a timpului pierdut pentru administrarea site-urilor ca persoana fizica.
Totusi e bine ca e numai 16% si normal ca nu merita banii!!!!
-impozit pt casa platesc
-netul mi-l platesc
-serverele eu mi le platesc
-curentul eu mi-l platesc
deci.... teoretic nu ar avea niciun drept pt acesti bani!
@helyos
sunt de acord ca statul ne ia mai multi bani decat merita, dar.. drumul / trotuarul / parcul / politia / pompierii / etc.. le folosesti?
Si eu sunt de acord cu tine, dar eu de ce sa platesc trotuarul de doua ori si din salariu si din munca personala/timp pierdut pentru ca doresc sa fac mai mult si nu stau ca altii.
Sa nu crezi ca cei care dezvolta personal site-uri nu si-ar dori sa-si foloseasca in alt scop timpul(distrandu-se).
O solutie corecta ar fi ca si persoanele fizice sa-si poata deduce cheltuie, dovendind cu facturi de plata servere si altele, iar impozitul sa fie platit cum e corect doar la profit!
statul e departe de a fi perfect si nu intentionez sa il apar in nici un fel;
ceea ce incercam sa spun e ca adevarul e undeva intre si ca e bine ca avem drepturi (ar fi si mai bine daca ar fi aparate / respectate mai mult), dar asta inseamna in acelasi timp ca avem si niste obligatii;
ar fi mai bine sa putem deduce cheltuieli ca pers fizica?
probabil ca da, dar asta inseamna ca va fi nevoie de mai multi functionari sa gestioneze situatia si probabil de un impozit mai mare (cel putin intr-o tara normala);
in situatia concreta a romaniei de azi nu e totusi chiar asa de rau din punctul asta de vedere pentru ca daca vrei sa platesti impozit pe profit te organizezi ca pfa (cei mai multi nu fac asta pentru ca la sume mici e mai comod sa nu alerge pe la registrul comertului sa se inregistreze ca operator intracomunitar, e mai comod sa nu tina contabilitate, etc);
repet, intentia mea era sa subliniez un principiu si nu modul cum este el implementat;
Eu am PFA cu alte activitati si pot sa fac ce imi propuneti.
Dar vorbeam in general si in numele celor care nu au PFA. Iar ca sa ai un pfa inseamna batai de cap in plus sau bani cheltuiti pe contabil.
Parerea mea e ca daca nu castigi macar 500 ron pe luna nu are sens sa te complici cu taxe,pfa...
Asta e o gluma?
Banii de la consiliile locale vin din impozite locale din cate stiu, deci impozitul local il plateste oricine, asa ca are dreptul la serviciile astea "locale".
Taxa de drum merge la drumuri, rovigneta la fel, plus ca mai e bagata de vreo 3 ori in pretul combustibililor.
TVA-ul il platesc la orice produs, asigurari medicale & shit platesc oricum. Deci pana la urma unde se duc aia 16%? ai idee?
Iti dau eu o idee, dar nu gasesc site-ul ala unde facusera oamenii suma banilor furati de diversi "parlamentari" din bugetul de stat