Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Siteuri de jocuri

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit Siteuri de jocuri

Am observat că siteurile de jocuri au foarte multe vizite pe .ro comparativ cu alte tipuri de siteuri, întrebarea mea e... cam care e câștigul, cum stau cu încasarile, cât sunt de rentabile? valoarea pe click, exemple de câștiguri la un anumit număr de vizitatori, etc

Întreb pentru că nu am găsit ceva concret, doar "toată lumea știe cam cât se câștigă" și (punct), ceva de genul asta.

Ei bine eu nu știu, poate cineva vine cu răspunsurile, mulțumiri anticipate.

Ericpolec este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    245
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de 100R Vezi Post
    Am observat că siteurile de jocuri au foarte multe vizite pe .ro comparativ cu alte tipuri de siteuri, întrebarea mea e... cam care e câștigul, cum stau cu încasarile, cât sunt de rentabile? valoarea pe click, exemple de câștiguri la un anumit număr de vizitatori, etc

Întreb pentru că nu am găsit ceva concret, doar "toată lumea știe cam cât se câștigă" și (punct), ceva de genul asta.

Ei bine eu nu știu, poate cineva vine cu răspunsurile, mulțumiri anticipate.
    Seful meu are o retea de jocuri online, nu te baga pentru ca se castiga ca naiba, sub orice critica, iar acuma mai nou baietii de la Google au scazut platile.

myamar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    48
    Posturi
    540
    Putere Rep
    40

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Uite cum vad eu din afara, neavand niciun site de jocuri: castigurile sunt asigurate de CTR-ul mare obtinut prin amplasarea reclamelor CPC tip adsense foarte aproape de jocul propriu zis. Bineinteles, mare parte din clickuri sunt accidentale, "greseli de joc".

Asta nu va duce decat la costuri inutile pentru advertiseri. Si la fenomenul de smartpricing pentru proprietarul sitului, care in timp va vedea o scadere a pretului per click pentru toate siturile din contul de Adsense, fie de jocuri sau nu.

Mai nou, se pare ca Google a inceput sa ia in vizor fenomenul siturilor de jocuri, poate putini detinatori de situri din domeniu stiind ca in octombrie google a publicat un articol in care recomanda o distanta de minimum 150 de pixeli intre joc si reclamele Adsense.

One type of site we wanted to talk about are Flash-based game sites. Playing games on these sites, you'll notice that ads are often placed very close to the Flash player where the game is played. Publishers may reason that they're providing maximum value to advertisers by placing their ads very close to the area where their users are focused. However, many of these Flash games are played with a mouse, and the action in the games can lead users to do a lot of rapid cursor movements and clicking. We've seen many cases where ads were placed too closely to where the action was taking place, generating many accidental clicks.

Since each game and site are unique, we can't advise publishers on an exact distance between ads and games, but we do recommend a minimum distance of 150 pixels between the Flash player and ads.

We've worked with publishers on these issues in the past and noticed that increasing the distance between Flash player and ads has had, on average, a positive long-term effect on CPCs. The reason for this is smart pricing. As you may know, the revenue you receive is based on the amount an AdWords advertiser pays for each click on their Google ad. The amount the advertiser pays varies per ad and from website to website, based on the likelihood that a click will result in a conversion for the advertiser. If we determine that clicks on a site are less likely to lead to business results for an advertiser (e.g., an online sale or registration), we reduce the price that an advertiser will pay for those clicks.

So, in short: Moving the ads further away from Flash games decreases the likelihood of accidental clicks and increases the number of clicks leading to business results for advertisers. A good deal for all involved.

dontedro este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th April 2008
    Locaţie
    Cuca Macaii
    Posturi
    337
    Putere Rep
    0

Implicit

Ca proprietar de site-uri de jocuri de vreo 2-3 ani, pot sa zic ca:

1. CPC-ul mediu e fie 0.02, fie 0.01 (Euro) In plus, cu cat imi crestere numarul de clickuri cu atat imi scade CPC-ul.
    Daca la 2500 clickuri aveam 0.02 pe click, la 5000 am 0.01 la acelasi CTR => Castiguri slabute
    2. De anul trecut si pana acum s-au dublat daca nu triplat numarul site-urilor de jocuri => Concurenta imensa

Si la fenomenul de smartpricing pentru proprietarul sitului, care in timp va vedea o scadere a pretului per click pentru toate siturile din contul de Adsense, fie de jocuri sau nu.
    Articolul de pe jensense e din 2005. Cam batran, as zice...
    Eu nu cred in acest lucru si vorbesc concret, din contul meu. Pe acelasi cont, alaturi de cateva site-uri de jocuri am si alte site-uri pe alte nise. Nu mi-a afectat in niciun fel CPC-ul pentru celelalte site-uri. Din punctul meu de vedere e foarte logic, daca pe un site ai clickuri slabute, ce treaba au restul ?

myamar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    48
    Posturi
    540
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de dontedro Vezi Post
    Articolul de pe jensense e din 2005. Cam batran, as zice...
    Eu nu cred in acest lucru si vorbesc concret, din contul meu. Pe acelasi cont, alaturi de cateva site-uri de jocuri am si alte site-uri pe alte nise. Nu mi-a afectat in niciun fel CPC-ul pentru celelalte site-uri. Din punctul meu de vedere e foarte logic, daca pe un site ai clickuri slabute, ce treaba au restul ?
    Faptul ca e vechi nu inseamna ca nu mai e relevant, se vorbeste de smart pricing si in articolul Adsense din octombrie 2010, nu? Linkul l-am pus pentru ca articolul explica destul de bine fenomenul. Ma bucur ca pe tine nu te-a afectat dar asta nu inseamna ca fenomenul nu e prezent.

dontedro este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th April 2008
    Locaţie
    Cuca Macaii
    Posturi
    337
    Putere Rep
    0

Implicit

Corect, se vorbeste de smart pricing pentru ca fenomenul exista, dar nu am vazut nimic de la Google care sa spuna ca afecteaza intreg contul...
    N-ar fi prea logic nu ?
    Probabil s-a inteles gresit, eu nu am zis ca nu e bine ca ai pus link-ul, Doamne fereste...

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Totuși par toleranți cu reclamele înainte de începerea jocului, o gramada au reclama înainte de joc "wait X seconds..." și apoi începe jocul.

Nu am auzit nimic oficial despre asta, e acceptat ca ok sau doar tolerat pe propriul risc oare.

Nu m-am decis să fac un site de jocuri pentru că nu cred că am timp să mă apuc și de așa ceva când nici ce am eu în ogradă nu e cum ar trebui.

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    39
    Posturi
    282
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de 100R Vezi Post
    Totuși par toleranți cu reclamele înainte de începerea jocului, o gramada au reclama înainte de joc "wait X seconds..." și apoi începe jocul.

Nu am auzit nimic oficial despre asta, e acceptat ca ok sau doar tolerat pe propriul risc oare.
    Reclame care iti apar intaintea jocului sunt puse de cei care ti-au dat/distribuit tie jocul.
    Din cate stiu eu ce mai mare companie este Mochimedia, care are astfel de reclame inaintea jocurilor.
    Din reclame care apar inaintea jocurilor, banii merg in 3 locuri, in mare parte la cel care a dezvoltat jocul, o parte la mochimedia si 10 % la tine DACA jocul respectiv este gazduit la tine pe site.
    Mi se pare foarte normal ca cel care a dezoltat jocul sa isi ea si el partea lui.

Mariusbg este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    13th October 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    131
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de dontedro Vezi Post
    1. CPC-ul mediu e fie 0.02, fie 0.01 (Euro) In plus, cu cat imi crestere numarul de clickuri cu atat imi scade CPC-ul.
    Daca la 2500 clickuri aveam 0.02 pe click, la 5000 am 0.01 la acelasi CTR => Castiguri slabute
    Ai dreptate, insa CTR-ul este mare pentru astfel de site-uri si compenseaza oarecum.
    Aici gasesti cel mai bun dictionar | Click aici pentru marturii nunta

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de dane1505 Vezi Post
    Reclame care iti apar intaintea jocului sunt puse de cei care ti-au dat/distribuit tie jocul.
    Din cate stiu eu ce mai mare companie este Mochimedia, care are astfel de reclame inaintea jocurilor.
    Din reclame care apar inaintea jocurilor, banii merg in 3 locuri, in mare parte la cel care a dezvoltat jocul, o parte la mochimedia si 10 % la tine DACA jocul respectiv este gazduit la tine pe site.
    Mi se pare foarte normal ca cel care a dezoltat jocul sa isi ea si el partea lui.
    Mă refer la Adsense pus de proprietar inaintea jocului, nu de reclama inclusa in joc.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. vand siteuri de jocuri
    De voidcode în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 16th February 2010, 15:02
  2. Vand 2 siteuri de jocuri!
    De matican în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 15th August 2009, 10:07
  3. Cumpar siteuri de jocuri
    De doxxx în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 0