ok...e o mica disputa pe vbulletin despre o anumita pozitionare a unui ad.
Am atasat un SS si intrebarea mea este daca se incalca TOS-ul adsense in urma unui astfel de afisaj.
Ce credeti?
Ataşament 1733
Versiune printabilă
ok...e o mica disputa pe vbulletin despre o anumita pozitionare a unui ad.
Am atasat un SS si intrebarea mea este daca se incalca TOS-ul adsense in urma unui astfel de afisaj.
Ce credeti?
Ataşament 1733
Cred ca da, incalca.
Din cate stiu, este interzisa postarea de imagini in partea stanga a reclamelor, in modul cum ai pus tu. Indiferent ca imaginea e cu Google.
Bineinteles ca da :)
Nu are nici o legatura cu imaginea, ci are legatura cu faptul ca tu pui ad-ul acolo unde ar trebui sa fie comentariul, efectiv spundu-i vizitatorului ca ala e text-ul de comment.
in aceeasi logica inseamna ca si urmatoarea pozitionare este la fel de gresita
Ataşament 1734
Eu o sa iti raspund din alt punct de vedere. Chiar daca nu ar incalca ToS-ul Adsense, pozitionarea ad-urilor atat de intruziv nu arata decat un singur lucru: nu iti pasa de useri. Daca as vedea pe un forum ad-uri integrate asa, probabil as renunta foarte rapid la el si sunt sigur ca multi altii gandesc la fel ca mine.
nosfer deviezi de la subiect. Deocamdata pe forumul meu nu exista adsense. E o discutie pur ipotetica in acest moment. Chiar daca voi pune adsense la un moment dat nu voi afisa pentru useri inregistrati.
Oricum sunt foarte interesat de modul in care ti s-ar parea tie OK sa fie afisate niste ad-uri de tip adsense. Chiar astept cu interes un reply
si daca cele mai de sus sunt impotriva TOS-ului...
asta cum ar fi?
Mentionez ca e un premium publisher adsense...
Ataşament 1735
Pareri?
da stiu , dar mi se pare putin retardat. Noi astia mici nu suntem lasati sa facem asta ca prejudiciem advertiserul insa ei prin aceeasi practica nu il prejudiciaza. Principiu este retardat daca motivatia este ca se prejudiciaza advertiserul avand in vedere publisherii premium
mai am o ultima intrebare.
Analizati si printscreenul urmator. Este vorba de un forum live iar reclama este afisata in acest mod de ceva vreme.
De ce este permis, daca este permis, si expunerile de mai sus nu sunt. Cu ce difera.
Ataşament 1736
E un biznis. Ce e greu de inteles? In afaceri exista doar limita legala (care nici aia nu e batuta in cuie de multe ori), in rest moralitatea e o naivitate. De ce-ar inchide Google pe unul care-i aduce 100.000 Euro profit intr-o luna? (un publisher premium) Nu-l inchid atata vreme cat nu incalca grosolan TOS-ul si nu se plang advertiserii (adica decat atunci cand, pe de o parte castiga 100.000 Euro de pe urma lui, dar pierd alta suta de mii de pe urma unor advertiseri nemultumiti, ceea ce e cam greu sa se intample :P ). In schimb, daca te prinde pe tine, publisher micut ca incalci politica, de ce nu te-ar da drept exemplu? Nu pierd nimic, doar castiga...
Am tot vazut pe forum pareri gen: Google e nedrept, asta nu e corect, bla bla. Referitor stric la Google (dar nu numai), e un gigant. Crezi ca contezi ca individ/site pentru el? Poate esti victima unei anomalii, pentru ca la un asa volum (de cautari, de site-uri, de algoritmi, de ce vrei tu) e normal sa apara si de astea. Eu am stat aproape un an in spatele unei pagini goale (era doar domeniu indexat, in rest nu returna nici un fel de cod... nu mai revin ca am publicat pe aici prin alte parti detalii). Ce era sa fac?
M-am avantat acum tare in off-topic si nu stiu nici cat de coerent am fost in ideea mea (abia ce m-am trezit :P). Pe scurt insa, Google e atat de mare incat nu-i poti imputa aproape nimic. Pe de alta parte insa te poti adapta la el (in functie de modul in care il putem anticipa, atat pe partea de cautare cat si Adsense sau stiu eu mai ce) si poti profita frumos de el :P Eu asa vad lucrurile.
Este permisa reclama in acel mod, insa ce nu e permis, e acel text deasupra la reclama.In rest totul e ok.Reclamele trebuie puse a.i sa se asemene continutului din pagina.
Parerea mea: este permisa si prima varianta, cu conditia sa pui deasupra reclamei titlu: Linkuri Sponsorizate si sa scoti avatarul cu google.