Are cineva idee daca exista vreo modalitate prin care se poate afla ce format este preferat de advertiseri pentru image ads?
Ma interesa in special 300x250(medium rectangle) vs 336x280(large rectangle).
Versiune printabilă
Are cineva idee daca exista vreo modalitate prin care se poate afla ce format este preferat de advertiseri pentru image ads?
Ma interesa in special 300x250(medium rectangle) vs 336x280(large rectangle).
Din cate stiu eu 300x250 este mult mai folosit.
@big e de super trust
Uite ce m-a sfatuit
din experienta mea, 300x250 e de departe cel mai bun banner. si cele mai bun rezultate le-am avut folosind text / image ads.
Din experienta mea ambele formate sunt la fel de eficiente/ineficiente (depinde care jumatate a paharului o vezi).
Ceea ce este mult mai important este pozitia in site a spoturilor publicitare... vezi ca undeva pe Google Adsense Blog era la un moment dat o harta a zonelor fierbinti care te poate ajuta la pozitionarea reclamei.
Intradevar cred ca 336 e mai bun, dar la reclame text only. La reclame imagine 300x250 e mai folosit.
In .com reclamele text only sunt de departe mai bune decat cele image, dar in .ro s-ar putea sa fie invers, la cum se plange lumea de 1 cent pe click. Nu am experienta pe .ro asa ca nu pot sa ma pronunt.
Si apropo de "super trust" in domeniul asta e greu sa fie cineva o autoritate, toti mergem pe ghicite si pe experimentate, si sunt atatea variabile de luat in calcul, cele mai importante fiind nisa si profilul vizitatorului, incat concluziile nu pot fi universal valabile.
Cel mai bine e sa experimentezi diverse formate, diverse amplasari si chiar diverse layout-uri pana gasesti varianta optima in cazul tau. Cateva saptamani de teste pot aduce avantaje serioase pt cativa ani.
O sa fac o proba pe blog. Prima saptamana un format, a doua saptamana celalalt format. Sa vad care e mai ok.
Seinfeld nu stiu daca reusesti ceva cu proba de o saptamana ... pt ca in prima saptamana poate o companie mare are o campanie platita bine...iar in a 2-a saptamana aceasta campanie nu mai exista ... :) asa ca mai bine faci proba ina acelasi timp...dar treci formatele respective in 2 canale :D
OffTopic: Oarecum legat de ceea ce a zis si tataraseni, este important si unde le asezi. G are un tool "Browser Size" care te ajuta sa intelegi cum iti vad vizitatorii pagina: http://browsersize.googlelabs.com/ Poate te ajuta si asta...
Ok, poate nu m-am exprimat eu bine. Nu ma interesa neaparat care sunt mai profitabile, asta evident depinde de multi factori.
Ma interesa care dintre formate e preferat de advertiseri: 300x250 sau 336x280. La modul, exista un format favorit? Majoritatea prefera acelasi format? Sau cand se realizeaza o campanie in general se realizeaza bannere de diverse dimensiuni.
Spre exemplu, poate toti s-au decis sa mearga pe 300x250. Iar pentru 336x280 nu sunt decat 2-3 bannere in tot sitemul. :)
Cel mai folosit format e 300x250 si sunt sigur ca foarte putini au reclame pe 336x280.
La reclame imagine nu trec de 1.5% crt in timp ce in format text ajung si la 5% (aceeasi pozitie din pagina).
Am observat asta in mai multe locatii din diverse site-uri, nu doar intr-una.
Eu pe un blog aveam un 300x250 text chiar sub titlu, in articol cu un CTR de 19 - 2%. De cand am schimbat pe text / image mi-a crescut CTR la 3.7 - 4%.
Si eu stiam ca textul are CTR mai bun, dar se pare ca in cazul asta n-a fost asa.
Iar la reclama adsense pe care o am in sidebar, cand era text avea un CTR de 0.1 - 0.2%, acum am facut-o DOAR imagine si a crescut la 0.55 - 0.6%.
Pe alte siteuri insa nu e asa si am CTR mult mai mare pe text. Ideea e ca trebuie testate diferite variante pentru a-ti da seama care e cea mai buna pentru tine.
Cat timp am rulat adsense pe toate pozitiile de reclama din diverse site-uri, cele mai bune rezultate le-am avut cu blocuri imagine de 300x250, apoi text 336x280 si text 728x90. Trecerea de la text 300x250 la "only image" pe aceeasi dimensiune a fost o adevarata revelatie.
Ieri cand citeam ce raspunsuri s-au mai dat la postul acesta m-am hotarat sa trec la 336x280 text in loc de 728x90 si 160x600 text si imagine.
Si au aparut urmatoarele modificari
CTR al paginii a crescut de 4 ori si jumatate
eCPM pagină a crescut de 4 ori
Cel mai profitabil de departe este bannerul 336x280 pozitionat in stanga sus.
Stau si ma gandesc daca are rost sa mai incerc si 300x250
@giginamol, e prematur sa tragi concluzii. Desi este f posibil sa ai cresteri, trebuie sa treaca o perioada mai mare de timp ca sa iti poti face o idee certa
da adevarat . Problema este ca nu m-am apropiat nici macar o data de aceste statistici la situl pe care am operat modificarile.
Sant constient ca ma pronunt devreme dar cresterea este cu mult semnificativa fata de ceea ce se intampla inainte.
O sa revin peste cateva zile cu mai multe detalii
As ruga insa pe cineva sa explice foarte clar cand esti platit pentru Google Adsense pentru cautare.
Esti platit cand cineva cauta ceva si da click pe linkurile sponsorizate aflate deasupra rezultatelor organice.Citat:
...cand esti platit pentru Google Adsense pentru cautare...
Nu est platit daca cineva cauta ceva si apoi inchide pagina cu rezultate sau da back.
Nu esti platit daca cineva cauta ceva si da click pe rezultatele organice.
Sper ca e clar :)
Eu am fost cel mai multumit de 336x280. In cazul primului mi-a scazut CPM-ul si clickurile n-au crescut atat de mult incat sa castig mai mult si sa fiu multumit. Probabil au aparut bannere 300x250 de la site-uri care nu plateau prea mult si ar fi trebuit sa le filtrez... dar lenea-i mare.
Ok, le-am incercat pe amandoua 300x250 si 336x280 (only image ads) la mine pe blog.
Fiecare cate o saptamana.
E adevarat, reclamele 300x250 sunt mai diversificate, multi publisheri nu s-au stresat sa faca bannere si pentru 336x280. Insa la capitolul eficienta, cele de tipul 336x280 au generat mult mai multi $ decat 300x250.
Bine, nu stiu cat de concludenta e momentan toata treaba, tinand cont ca nu am testat decat 2 saptamani. Dar poate fi un punct de plecare pentru cei care, la fel ca mine, cauta cel mai bun format.
Pentru imagine: 300x250
Pentru text: 336x280 setat cu font mare.