Urmaresc pozitiile siturilor mele in Yahoo si MSN cu consecventa , dar daca e sa caut eu ceva atunci Google e prima optiune de cautare si foarte rar ,numai daca nu sunt satisfacut de raspunsurile Google folosesc Yahoo .
Versiune printabilă
Urmaresc pozitiile siturilor mele in Yahoo si MSN cu consecventa , dar daca e sa caut eu ceva atunci Google e prima optiune de cautare si foarte rar ,numai daca nu sunt satisfacut de raspunsurile Google folosesc Yahoo .
Google analytics, ultimele 30 zile:
Google analytics, ultimele 7 zile:Citat:
google (organic) 913 39.52%
yahoo (organic) 757 32.77%
(direct) ((none)) 256 11.08%
Asta in conditiile in care nu am facut nimic special in ultimul timp, iar site-ul este lansat de vreo luna si jumatate.Citat:
yahoo (organic) 320 41.34%
google (organic) 282 36.43%
(direct) ((none)) 85 10.98%
cat despre browsere situatia sta cam im felul urmator:
Internet Explorer 6.x 25.265 38,20%
Internet Explorer 7.x 15.325 23,17%
Firefox 2.0 13.975 21,13%
Mozilla 6.472 9,79%
Opera 3.431 5,19%
Firefox 1.0 1.006 1,52%
Cred ca trebuie sa mai facem o distinctie: daca e vorba de situri in romana, e normal ca ponderea google sa fie foarte mare. Pentru limba engleza, si Yahoo are o pondere substantiala, mai ales pe US.
Apropos, la IM Yahoo castiga net la noi in fata skype/aolIM/MSN. Acuma nu stiu cati din cei care folosesc Yahoo mess folosesc si web search-ul din program (eu cel putin nu m-am atins odata de el).
si va avea si cautare pe .ro ? sau paginile in romana ?
vor fi 5-10 % in plus la cautari la yahoo si in general cresteri mici .
luane-ar site-urile in index sa ne ia atunci ...
Sa fim seriosi... Voi de exemplu de ce nu folositi Yahoo! ca motor de cautare? Eu unul nu-l folosesc pentru ca ofera niste rezultate, scuzati-ma, de kko... Daca incerc sa caut ceva cu Yahoo! gasesc orice altceva numai ce vreau nu ... Pana nu ar sa-si adapteze algoritmii de indexare de la tara la tara, si sa nu se mai axeze tot atata pe americani si altii lucrurile se vor schimba. pana atunci, un roman care cauta acum pe Yahoo si stie totusi si de Google [ pentru cei de la inceput, sau pentru batranii nostri Google=Internetul, pagina acea mare care are toate raspunsurile] sunt sigur ca la o a doua cautare va folosi tot Google si nu Yahoo.
Deci schimbarile vor fi infime.
Oricum , daca in SERP la GOogle stau bine cu site-urile mele, ce am facut ce nu am facut, in Yahoo stau foarte bine, asa ca nici o problema pentru mine.