-
[nou] Yahoo Axis
Yahoo a dezvoltat un nou stil de cautare.
Spun "stil" pentru ca nu este un produs singular, ci un set de produse pentru diferite dispozitive.
Pentru a testa, mergeti aici: Yahoo! Axis - A new way to search and browse
Ce va pot spune este ca eu, ca utilizator "heavy" al internetului, sunt incantat de acest nou sistem/stil nici nu stiu cum sa-l numesc.
In cazul meu, am instalat extensia pentru google chrome.
Cautand ceva, in loc de un sir lung de link-uri (ca in motoarele de cautare clasice) in acesta ti se deschid niste preview-uri:
http://seology.com/shots/Google-20120525-204755.jpg
Dupa ce am ales un rezultat si deschid pagina, am niste sageti in stanga si in dreapta, asa ca pot merge la urmatorul rezultat (sau la anteriorul):
http://seology.com/shots/salam_de_bi...525-204915.jpg
Si o imagine de ansamblu, cum arata cand apesi pe casuta de "search":
http://seology.com/shots/Screen_Shot...525-205237.jpg
Si asa arata cand sta mic si cuminte la locul lui:
http://seology.com/shots/Rezultate_C...525-205440.jpg
Voi ati testat extensia?
Cum vi se pare ideea? Ma refer aici din punct de vedere al unui utilizator.
-
Ironia e ca astia de la Google au avut sau au toate chestiile din Axis in testing si astia de la Yahoo, chiar le-au implementat. Nu e nevoie de prea multe teste ca sa ne dam seama ca UX-ul si grafica vor domina aceste rezultate.
Pana nu vine Windows 8, nu o sa se vada cu adevarat eficienta sau valoarea acestui produs... asa ca mai e de asteptat, ca nu l-au lansat ei degeaba in perioada asta, si nu degeaba exista multe asemanari cu windows 8. :)
-
am descarcat si eu extensia pentru chrome
e destul de tare
-
Va rog sa imi dati un pont CUM POT SA IL DEZINSTALEZ.
Rupe Browserul, toate paginile stau sa se incarce i a comunice cu serverul Yahoo. E risipa de resurse si o tampenie. Sunt pline forumurile dinafara de injuraturi la adresa lui si de posturi similare cu al meu nascute din dorinta de a=l dezinstala.
Nu sunt de azi de ieri in domeniu , insa nu reusesc sa il dau jos.
Nu apare DELOC in addonuri firefox si nici in softuri instalate pe windows ( am win 7) Am vrut s ail filtrez cu firewalul si nu gasesc nici procesul lui sa il filtrez. toti dau sfaturi ca se scoate ca un addon insa toti cei care vor sa il dezinstaleze spun , ca si mine ca NU apare in lista de addonuri.
Ceva idei?
Multumesc
-
In the Add-ons Manager tab, select the Extensions or Appearance or Plugins panel.
Select Yahoo Axis.
Click the Disable button.
-
Uita-te la rezultatele oferite de aceasta cautare : https://www.google.ro/webhp?sourceid...w=1280&bih=709
Ai incercat
How to Remove Alexa Spyware | eHow.com ?
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Scuze, am postat exact dupa ce a postat si Dan, cand am inceput sa scriu nu era postul lui Dan.
-
Voi nu vreti sa credeti ca la mine in browser ( firefox ) axis NU APARE in nici un tab dintre cele mentionate si NU sut singurul care pateste asa. Cautati pe forumuri oameni cu problema similara. Va fac printscreen la fiecare tab ???
-
@diasomie, din pacate nu folosesc nici windows nici firefox, asa ca nu te pot ajuta.
Ai putea sa incerci sa dezinstalezi Firefoxul si sa il instalezi din nou. Asta va rezolva problema cu siguranta.
Oricum, firefox e o porcarie, nu stiu de ce il folosesti.
(sa vina negativeleeeeeee de la sustinatorii FF)
-
Azi nu ca e zi de sarbatoare americaneasca :)
In masura in care ai timp, rugamintea mea e sa dai drumul la un topic cu extensiile seo favorite pentru "oricare alt browser" care fac echivalentul celor populare in FF.
Multumiri :)
-
L-am instalat si eu pe Firefox @Dan, nu mi se pare o porcarie de browser (desi merge mai greu decat Chrome). E interesant, are previzualizarea aia foarte ok si te ajuta la navigare, poti sa il folosesti pentru diferite bookmarkuri si favorite.
Cati dintre noi folosim Yahoo, pentru a gasi "cele mai bune rezultate", pentru a naviga, pentru a cauta ce ne intereseaza? Singurul lucru pentru care l-as folosi ar fi sa caut cuvinte cheie, pentru ca sugestiile alea sunt destul de bune. Cu ce este diferit de Google instant? Rezultatele din Yahoo si Bing nu prea imi plac, din cauza asta nici nu le folosesc. Doar ca este o extensie care poate fi instalata pe orice telefon, tableta sau PC.
Daca ii gasiti alte intrebuintari, va rog sa le mentionati aici. Am gasit asta intr-un tweet de la Matt Cutts So my friend got to see the new Spiderman film the day before release - Imgur :)).
-
@danielcb - apropo de FF - prin simplul fapt ca a ajuns fix ca IE, de cate ori ii dau drumul (din greseala) isi face update si ma chinui minute bune sa il inchid. Plus de asta, pentru utilizatori avansati Chrome are toate extensiile posibile, iar pentru cei "basic" recomand Opera pentru simplul fapt ca e mai exotic si nu functioneaza pe platformele clasice. Mi se pare mai putin vulnerabil.
Referitor la Axis - pentru mine nu e bun, dar pentru cineva care intra pe net sa caute lucruri si nu sa lucreze, mi se pare genial. Nu are legatura cu google instant. Cel mai tare "feature" mi se pare ala cu sagetile stanga/dreapta pentru a merge pe urmatorul/anteriorul rezultat al cautarii.
Rezultatele din Yahoo (Bing) nu iti plac pentru ca te-ai obisnuit cu cele din Google. Pentru cineva care s-a invatat sa caute cu yahoo, rezultatele Google sunt total pe dos.
Asa cum spunea cineva tot aici pe forum - incearca sa cauti ceva specializat, ceva ce ai cu adevarat nevoie, nu "haine online". Atunci o sa vezi daca ti se potriveste un motor de cautare sau altul.
-
e geniala, dpdv al userului. Super simpla si utila, + bookmarks la indemana. Pacat ca nu stie sa caute si pe .ro, da rezultatele de pe .com
-
-
Eu nu sunt multimit de axis si pace. Muncesc sa optimizez pt Google si incerc sa il inteleg pe Google si NU pe Yahoo.
Repet intrebarea STIE CINEVA CUM SE DEZINSTALEAZA AXIS? ( nu apare in lista de addon la firefox) si nu vreau sa dezinstalez tot browserul cu aplicatii configurari etc.
-
@diasomie te duci la tools -> addons -> extensions si acolo e axis. ii dai disable.