5 site-uri afectate in urma unui atac.
Ieri, adica in 09.10.2018, cineva a binevoit sa-mi atace mai multe site-uri aflate pe doua conturi diferite la aceeasi firma de gazduire. Bineinteles ca cei de la gazduire s-au spalat pe maini, nu e treaba si nici vina lor, pentru rezolvarea problemelor sa apeles la cel care mi-a facut site-urile, adica la mine... Asa am si facut si in 20-30 de minute au fost toate inapoi online dar fara a curata mizeria....
As dori sa stiu daca a mai avut cineva probleme in perioada asta si eventual poate colaboram sa curatam mizeria pe care a lasat-o atacatorul in urma.
Pana acum nu am avut timp sa verific prea multe, am repus site-urile online dupa care a trebuit sa ma ocup de alte probleme. Inca nu stiu cum anume a facut asta dar in principiu pe toate site-urile a reusit sa acceseze baza de date si sa:
1. modifice in tabelul WP_options 'siteurl' cu erealitatea net (site care acum nu mai este online....),
2. stearga definitiv 'home' tot din tabelul WP_options.
Ca urmare site-urile incercau sa se incarce cu wp-ul de pe erealitatea net. Cand am observat eu problema erealitatea net nu mai era online, nu stiu ce anume se incarca si cum se afisa. Teoretic folosea baza mea de date iar wp + module incerca sa le incarce de pe erealitatea.
Nu stiu daca a facut si alte modificari. Acum lucrez la bazele de date sa vad daca pot evalua masura in care va fi nevoie sa pun backup-urile din urma cu 4-5 zile.
Tare mi-ar fi de ajutor daca as sti al cui este acest site, erealitatea net, aveti idee? Nu spun ca e implicat, poate fi la randul lui tot o victima, dar tot m-ar interesa.
Si inca o intrebare, stiu ca sunteti mai multi pe aici care oferiti servicii de hosting: cei de la gazduire chiar nu au resurse prin care sa isi dea seama ce anume s-a intamplat sau este mai mult nepasare? E totusi vorba de un atac impotriva unor site-uri gazduite pe serverele lor, n-ar trebui sa le pese? Doar intreb...
LE
Citat:
Postat în original de
casperel
Mda, asta se pare ca e... Thx!
WTF astia de la wordfence le dau idei cretinilor, ei chiar nu-si dau seama?!?!