-
Eroare Wordpress
Am un site pe care primesc foarte multe comentarii si este pentru a doua oara cand il pun pe butuci pentru ca nu am suficienta rabdare cand raspund la comentarii din interfata de administrare.
Ce se intampla mai exact:
Am un numar de x comentarii si incep sa le raspund, pe rand. Se intampla uneori sa publice mai greu comentariile, sa aiba nevoie de ceva timp pentru a face salvarile in baza de date.
Fara sa-mi dau seama dau uneori sa raspund la urmatorul comentariu inainte de a termina salvarea celui anterior. Rezultatul este dezastruos, pica tot site-ul si la fiecare incercare de accesare inregistreaza in error.txt urmatoarea eroare:
Cod:
[26-Apr-2015 14:00:34 UTC] PHP Warning: require_once(/home/site/public_html/wp-admin/includes/plugin.php) [<a href='function.require-once'>function.require-once</a>]: failed to open stream: Permission denied in /home/site/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 45
[26-Apr-2015 14:00:34 UTC] PHP Fatal error: require_once() [<a href='function.require'>function.require</a>]: Failed opening required '/home/site/public_html/wp-admin/includes/plugin.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/site/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 45
iar la accesarea interfetei de adminstrare:
Cod:
[26-Apr-2015 14:05:05 UTC] PHP Warning: require_once(/home/site/public_html/wp-admin/includes/file.php) [<a href='function.require-once'>function.require-once</a>]: failed to open stream: Permission denied in /home/site/public_html/wp-admin/includes/admin.php on line 25
[26-Apr-2015 14:05:05 UTC] PHP Fatal error: require_once() [<a href='function.require'>function.require</a>]: Failed opening required '/home/site/public_html/wp-admin/includes/file.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/site/public_html/wp-admin/includes/admin.php on line 25
Data trecuta am rescris imadiat WP si a mers. De data asta m-a frecat de numa-numa, cred ca l-am tinut offline aproape 30 min ca nu am avut backup la baza de date. Nici nu-mi dau seama dupa ce anume si-a revenit ca nu am curatat cache-ul browserului la fiecare incercare si s-a dovedit si asta o problema... :(
Ma interesseaza daca este o problema generala a WP sau sa caut in instalarea mea problema... Ati patit vreodata asa ceva?
-
Vad ca folosesti captcha. O sa raspund/intreb orbeste, ca scriu de pe telefon: ce plugin de captcha folosesti? Ai incercat sa pui tema default si sa repeti "procesul de raspundere a comentariilor?
-
Nu prea mi-a dat mana sa fac teste din astea cu un site online.
Nu cred ca are legatura cu pluginul, tema este destul de simpla si o folosesc de mult timp. Plugin-ul l-am sters efectiv si problema nu s-a rezolvat, nu stiu ce eroare dadea ca am sters fisierul de erori. Este modulul Captcha de Bestwebsoft.
Ideea este ca se intampla exclusiv atunci cand incep sa scriu un comentariu fara sa astept salvarea celui anterior.
Problema poate fi legata si de hosting, salvarea comentariilor si articolelor se face uneori foarte greu (nu tot timpul dar foarte frecvent), dureaza si cate 20-30 de secunde. (?)
Pentru ca instalarea WP s-a facut pe domeniu fara www si l-am modificat ulterior cu www, inca mai aveam in baza de date link-uri fara www. Le-am modificat astazi pe toate, gandindu-ma ca si asta ar putea influenta anumite intarzieri. Posibil sa fiu subiectiv, dar parca site-ul se misca mai repede. O sa vad pe parcurs cum se manifesta.
M-as mira sa fie o problema a CMS-ului, banuiesc ca la mine e problema si de-asta am vrut sa vad daca a mai patit-o cineva.
Probabil o sa fac curand o curatenie generala, sa reinstalez WP si sa preiau articolele in noua baza de date. Asta ar trebui sa rezolve cam orice problema doar ca e ceva de munca...
-
Incearca la Settings - Permalinks - selecteaza tipul de permalink-uri folosit de tine si salveaza. Sa imi spui daca a functionat.
-
Cind am postat pe forum site-ul era deja functional.
Dupa modificarile facute in baza de date am verificat toate setarile, am salvat, am verificat incarcarea paginilor, afisarea continutului si redirectarile.
Pe mine ma intereseaza da descopar problema care genereaza eroarea asta pentru a nu o mai pati pe viitor.
-
E un pic cam greu sa iti dai seama fara sa te uiti live acolo dar cred ca ai hostul foarte slab si de aia iti face asa. Scenarii sunt multe dar cel mai plauzibil e ca hostul e varza, mai ales daca e shared, te poti astepta la orice.
In cele mai multe cazuri vina e performanta de 2 lei a pluginului, dar daca tu ai sters ala si tot nu merge... atunci clar e ceva de la host. Cel mai bine e sa incerci pe ceva ce stii ca e rapid, sa vezi cum merge acolo. Sa vezi daca poti posta rapid comentarii etc. Asa iti dai seama clar ce e, host sau cms/plugin. Cred ca pluginul apeleaza fisierele si pur si simplu sistemul nu face fata sa raspunda rapid la ce are de facut. Si cand a 2 a cerere vine si prima nu e gata, primesti eroare si crapa tot. E cam cel mai logic ce se poate intampla.
-
Legat de:
"Permission denied in ..."
, ar putea fi și o setare de drepturile de scriere / citire ale pluginului.
E posibil ca pluginul să vrea să scrie niște fișiere local.
Eu, când am o eroare de tipul ăsta:
"in /home/site/public_html/wp-content/plugins/captcha/captcha.php on line 45"
deschid fișierul respectiv în Notepad++, caut linia, și dau search după:
- Numefuncție + WordPress + error.
- NumeFuncție + Wordpress.
- NumeFuncție + Plugin.
și încerc să caut probleme pe care le-au avut alții cu linia respectivă.
-
La el mergea sa posteze comentarii si daca astepta si avea rabdare se executa totul perfect, deci nu are cum sa fie problema de drepturi de citire/scriere. Daca erau probleme de permisiuni nu ii mergea deloc din prima.
Da, si eu eram curios ce era la linia 45 si ce apela.
-
N-am reusit sa ma lamuresc.
imi cer scuze ca n-am pus de la inceput cele doua linii aici.
in captcha.php linia 45:
Cod:
if ( ! $cptch_plugin_info ) {
if ( ! function_exists( 'get_plugin_data' ) )
require_once( ABSPATH . 'wp-admin/includes/plugin.php' );
$cptch_plugin_info = get_plugin_data( __FILE__ );
}
iar in admin.php linia 25:
Cod:
/** WordPress Administration File API */
require_once(ABSPATH . 'wp-admin/includes/file.php');