-
Redimensionare imagine
Cum as putea rezolva problema cu imaginile care sunt ceva mai mari si depasesc spatiul alocat continutului articolului, astfel ca se suprapun peste sidebar.
Inainte, cand adaugam o imagine unui articol aveam o optiune ceva gen Mica, medium sau imaginea la dimensiunea intreaga. Acum nu mai am aceasta optiune.
Precizez ca incarc imaginile in sectiunea Imagini din contul meu Google si apoi le atasez articolelor prin intermediul link-ului aferent locului unde e incarcata imaginea.
Exista vreun plugin care sa-mi redimensioneze imaginile sa nu mai depaseasca spatiul continutului articolului?
Multumesc.
-
Sper ca am inteles bine. Sacle image! Sau direct in paint, o faci cat iti trebuie si gata!
https://ymeseenger.files.wordpress.c.../01/resize.png
-
În css, trebuie să ai undeva specificat asta:
Cod:
img {
max-width: 100%;
height: auto;
}
-
Cauta css din single, vezi acolo in ce div iti afiseaza continutul si pui in css asta: img {max-width: 400px;
height: auto;display:block;}
Poti incerca sa o pui si sus in css dupa primele randuri. Asta inseamna ca marimea maxima a imaginilor va fi 400px. Scri ce valoare vre: 450, 500.
-
A functionat solutia lui @florea. Am pus sus in css acel cod si functioneaza.
Multumesc.
-
Si daca ai imaginea mai mare de 400px ce faci?
-
În opinia mea, nu este OK să faci redimensionare din CSS, este mult mai bine să ai imaginea la dimensiunea 100%, mai degrabă decât să o scalezi. În principal din motive de încărcare mai rapidă și spațiu pe server.
În wp-admin, options (setări), media, ar trebui să ai acolo niște opțiuni care s-ar putea să se fi bușit.
Sau fă resize înainte de upload, imagine cu imagine. Sunt viewer-e imagini foarte bune care fac asta - IrfanView, XnView, AcdSee, altele.