-
Blocare IP
Salutare,
Pe un blog personal folosesc Wordpress iar de cateva zile ma confrunt cu o problema: numarul de vizite si afisari mi-a crescut considerabil, si uitandu-ma in lista celor care acceseaza site-ul, am observat 3 IP-uri din Statele Unite ale Americii care acceseaza site-ul aproximativ de 3 ori pe minut. Probabil sunt ceva booti, iar problema este ca nu stiu cum sa ii blochez. Am incercat sa blochez accesul acelor 3 IP-uri folosind plugin-ul WP-Ban dar vizitele au continuat sa curga necontenit. Apoi am incercat sa blochez accesul din .htaccess dupa cum armeaza:
Cod:
order deny,allow
deny from ip1
deny from ip2
deny from ip3
allow from all
Din pacate nici asa nu a functionat. Daca este cineva care mai cunoaste alte metode, va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.
-
https://wordpress.org/plugins/better-wp-security/
Vezi cu asta... mi se pare foarte bun si l-am folosit mereu, dar e drept nu l-am folosit inca la ce problema ai tu. Dar merita, deci vezi ce si cum daca merge, ca nu pierzi nimic. Are mai multe protectii, e foarte util.
-
-
Ar trebui sa mearga, de ex:
order allow,deny
deny from 123.45.6.7
deny from 012.34.5.
allow from all
Aditional daca ai cPanel: Restrict access with .htaccess and the IP Deny Manager | InMotion Hosting
Ca si plugin WP folosesc https://wordpress.org/plugins/wordfence/
-
eu i-am blocat direct din capnel
-
Treaba devine din ce in ce mai ciudata. Urmand recomandarea unui coleg de pe acest forum, am instalat plugin-ul Wordfence. Aici am incercat sa blochez unul dintre ip-urile care imi acceseaza in mod necontenit website-ul (chiar de 3-4 ori pe minut) in ultimele zile. Surpriza: plugin-ul Wordfence imi da urmatoarea eroare: "The IP address you're trying to block belongs to Google. Your options are currently set to not block these crawlers. Change this in Wordfence options if you want to manually block Google."
Sunt convins ca Google indexeaza site-urile, etc. Dar chiar asa? De 3-4 ori pe minut? Ceva mi se pare dubios.
-
Eu zic ca e de bine daca te acceseaza asa frecvent, daca e google, desigur. Inseamna ca a gasit ceva bun la tine pe site. Pluginul Wordfece e o prostie, doar te anunta cand cineva cu userul admin incearca sa se logheze, probabil robotici. Pune o parola supermegatare si scapa de acest plugin.
Cel mai simplu, daca chiar vrei sa scapi de acel ip, blochezi ip din cpanel.
-
Eu zic ca e de bine daca te acceseaza asa frecvent, daca e google, desigur. Inseamna ca a gasit ceva bun la tine pe site.
Atat de disperat sa fie Google? :))
-
In cazul in care solicita prea multe resurse, poti sa reduci rata de accesate din WMT.
Daca ti-a crescut numarul de afisari si vizite in niciun caz nu este vorba de crawlerul Google. Ori este o perioada cu trafic bun, ori ai cresteri naturale ori este rezultatul vreunei campanii anterioare.
Daca site-ul e ro vezi sa nu-ti vina masiv vizite din afara, e un posibil semn ca ai probleme. Daca site-ul e eng aceeasi problema pentru vizitele masive din Asia.
Daca ai Analytics pe site verifica la "Evenimente de inteligenta" rapoartele zilnice si saptamanale sa nu-ti fi crescut in aceeasi perioada rata de respingere.
Daca astea sunt ok, poate fi ceva de bine.
-
Daca go0gle acceseaza de foarte multe ori si des o pagina poate fi un semnal rau. Eu am patit asa cu o pagina in care aveam erori in codul javascript. Verifica din loguri daca accesele din ip-ul go0gle sunt catre o singura pagina sau un grup de 2-3 pagini in care ai acelasi tip de cod. Oricum, chiar daca ai erori, dupa cateva zile ar fi trebuit sa se opreasca din a parsa paginile cu eroare.