-
galerie foto
salutare!
care e solutia cea mai simpla (dar fara pluginuri) sa fac o galerie foto, dar fiecare poza sa fie pusa pe categorii ?
o solutie la care ma gandesc, ar fi sa creez posturi, pe care sa le bag in categoria din care fac parte, si fiecare post sa contina o galerie foto cu pozele din acea categorie, iar in pages, sa creez o pagina, care va strange toate posturile, in functie de categoria lor. vi se pare ok asa?
-
Daca vrei sa iti ingreunezi munca poti sa faci si asa. Am gasit si un tutorial (nu l-aa testat) care iti arata cum poti sa faci o galerie foto in wp fara sa folosesti un plugin. Este insa pentru cei care sunt mai avansati in wp.
-
nu are rost sa te chinui asa mult daca tot sunt o gramada de pluginuri care fac treaba asta ...sicer..acuma tu sti dar n-are rost :P.
-
Nu stiu care e logica a ceea ce ai spus. Adica: vrei sa faci un site galerie foto si la fiecare fotografie sa se poata adauga comentarii, voturi? Poti cauta teme specializate pentru asta, sunt acele photoblog-uri:)
-
De acord cu dexter, nu prea esti clar in ce spui, dar poti cauta pe google wordpress gallery themes si sigur o sa gasesti ce iti trebuie tie(teme wordpress cu galerii foto gata facute. pe categorii etc).
Daca vrei te pot ajuta sa cauti, anunta-ma si-ti arat niste siteuri cu teme de genul asta.
-
Defapt are logica ce zice el, dar daca voi nu intelegeti atunci e problema voastra.
Poti incerca asa cum ai zis dar e mult mai usor sa folosesti un plugin.
Poate te vor ajuta una din ele:
WordPress › NextGEN Gallery « WordPress Plugins
WordPress › Grand Flagallery « WordPress Plugins
WordPress › Lightbox Gallery « WordPress Plugins
-
am dat si eu de nextgen gallery, singura chestie naspa este ca eu o sa am 2 module:
1. prin care afisez doar pozele, pe galerii foto
2. prin care afisez pozele, cu posibilitatea de cumparare.
deci ar trebui sa am posibilitatea sa adaug 2 tipuri de albume, unu cu cumparare, altul doar cu vizualizare.
am decis ca mai bine-l fac eu, decat sa modific codul sursa al pluginurilor.
multumesc de raspunsuri
-
Ma bucur ca ai rezolvat. Eu sincer nu am inteles ce vrei sa spui.. adica pentru ce iti trebuie.
Cer scuze daca am ofensat..
Am folosit si eu intr-o perioada nextGen-ul dar dupa ce cei de la Wordpress au actualizat galeria lor am renuntat la el.
-
pai am zis si mai sus.
eu fac o tema de la 0 si imi trebuiau 2 galerii, una prin care doar sa afisez niste poze si la click pe poza, se face poza mare si atat.
si o alta galerie , prin care la click pe poza se face mare si probabil o sa aibe un watermarke ceva, si cu posibilitatea de cumparare.
de aceea ziceam ca e mai complicat(asa vad eu lucrurile) sa modific un plugin, decat sa ma folosesc de functiile din wp sa o fac eu. Si ma gandeam sa pun 2 categorii, poze de vazut, si poze de cumparat, si fiecare categorie sa contina niste posturi (care de fapt sunt numele albumurilor, adica poze de la nunta, poze cu animale, etc) si pt fiecare post i se ataseaza mai multe poze. cam asa vad eu lucrurile. daca credeti ca aveti o solutie mai usoara, v-as ramane dator sa-mi spuneti :)
10x
m-ar ajuta daca-mi puteti spune care este functia cu care pot adauga imagini pentru un post (ca default, cand se instaleaza tema vreau sa apara cateva imagini)