Vreau sa pun noindex pe paginile de navigare de pe blog( ex blog.com/page/11). Ce avantaje/dezavantaje imi aduce o astfel de modificare?
Versiune printabilă
Vreau sa pun noindex pe paginile de navigare de pe blog( ex blog.com/page/11). Ce avantaje/dezavantaje imi aduce o astfel de modificare?
Ca nu o sa iti indexeze paginile respective :)) De ce nu vrei sa ti le indexeze?
Am facut un url forward si redirecteaza paginile catre noul domeniu dar afiseaza 404 not found desi folosesc un pluginul 404 to index(aparent functioneaza doar la tag-uri si articole).
Nu imi place sa imi fie indexate atatea pagini aiurea pe care nu e nimic.
adauga in robots.txt sa nu le viziteze :)
La mine asta e unul dintre primele lucruri pe care le fac cand fac un site nou. Paginile respective nu aduc niciun folos in google, in opinia mea. Ba mai mult, indexeaza o gramada de continut duplicat google (de ex. azi poate indexeaza pagina numarul 3 si abia maine pagina numarl 4, dar pana maine, ce ii pe pagina numarul 3 azi va ajunge pe pagina numarul 4 samd.)
Ca sa-ti raspund si la intrebare, cred ca nu are ce sa faca rau ci mai degraba poate doar sa aiba efecte benefice.
Daca gandesti bine cum faci site-ul nu prea se intampla sa fie continut duplicat, de exemplu in pagini sa nu fie afisat tot articolul ci doar un intr-o
Daca nu lasi sa indexeze paginile respective, articolele vechi isi pierd de importanta in timp deoarece nu mai exista link spre ele din paginile indexate si asa google considera ca tu nu acorzi importanta paginilor respective
Chiar si asa, primul paragraf sau excerptul va fi duplicat. Articolele vechi pot fi readuse in prim plan prin noi link-uri, ori prin taguri (practic acolo totusi sunt niste pagini cu o alta utilitate decat la pagini), categorii si poate cel mai important: prin "similar articles".
Din experienta pot spune ca doar un paragraf nu il considera duplicat
nu reusesti mereu sa aduci in fata prin "similar articles", sunt articole care nu prea se leaga cu altele, apoi la "tag" destui pun noindex si nofollowCitat:
Articolele vechi pot fi readuse in prim plan prin noi link-uri, ori prin taguri (practic acolo totusi sunt niste pagini cu o alta utilitate decat la pagini), categorii si poate cel mai important: prin "similar articles".
Pai e absurd sa nu pui noindex la pagini, dar sa pui la taguri si arhiva. Eu las la taguri si categorii si blochez paginile si arhiva.