Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Mesaj de ignorare inbound links in WMT (disavow acknowledge?)

Ovidescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    296
    Putere Rep
    28

Implicit Mesaj de ignorare inbound links in WMT (disavow acknowledge?)

Nu stiu cat de cunoscuta va e tipul de "actiune manuala" de mai jos, mi s-a parut de mult bun simt, mai ales ca vine de la Google. A aparut in WMT la 2-3 saptamani dupa uploadarea unei liste disavow (nu sunt sigur ca sunt legate intre ele, dar e o posibilitate).

Unnatural links to your site—impacts links
    Google has detected a pattern of unnatural artificial, deceptive, or manipulative links pointing to pages on this site. Some links may be outside of the webmaster’s control, so for this incident we are taking targeted action on the unnatural links instead of on the site’s ranking as a whole.
    Si ce spune Google:
    Google doesn't want to put any trust in links that are artificial or unnatural. However, because we realize that some links may be outside of your control, we are not taking action on your site's overall ranking. Instead, we have applied a targeted action to the unnatural links pointing to your site.

If you don't control the links pointing to your site, no action is required on your part. From Google's perspective, the links already won't count in ranking. However, if possible, you may wish to remove any artificial links to your site and, if you're able to get the artificial links removed, submit a reconsideration request. If we determine that the links to your site are no longer in violation of our guidelines, we’ll revoke the manual action.
    https://support.google.com/webmaster...604772?ctx=MAC

Sa fie asta modul prin care Google anunta ca a luat in considerare cererea disavow?
    Ultima modificare făcută de Ovidescu; 29th October 2014 la 12:21.
    Totul despre IT&C, pe Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.

SeoMox este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Ovidescu Vezi Post
    Sa fie asta modul prin care Google anunta ca a luat in considerare cererea disavow?
    Sa inteleg ca mesajul de mai sus l-ai luat de pe un cont de WMTools asociat unui domeniu penalizat manual.
    Din cate am observat este vorba de un update la actiunile manuale de penalizare;
    Acelasi mesaj l-am primit si eu pentru un domeniu penalizat manual:

Unele acţiuni manuale se aplică pentru anumite pagini, secţiuni sau linkuri
    Motiv
    Linkuri artificiale către site-ul dvs.—au impact asupra linkurilor
    Google a detectat o structură de linkuri artificiale, înşelătoare sau manipulatoare către pagini de pe acest site. Este posibil să existe linkuri care scapă controlului exercitat de webmaster. Prin urmare, pentru acest incident, vom lua o măsură numai în privinţa linkurilor artificiale şi nu a clasării site-ului în ansamblu.
    Tin sa cred faptul ca nu mai exista aceeasi penalizare (pentru homepage in cazul meu) cu toate ca am in cotinuare acest mesaj; spun acest lucru pentru ca in ultima saptamana am primit vizite din organic de pe cuvinte cheie asociate homepage-ului, lucru care nu exista pana acum pe acest domeniu.

Cred totusi ca acest lucru s-a intamplat si datorita faptului ca am folosit toolul disavow in care am introdus peste 200 de domenii si peste 50 de url-uri individuale.

Iar aici se lasa de inteles ca cine a folosit disavow a avut de castigat pentru ca a intreprins actiuni contra: "paid links, blog, forum, guestbook spam, widget bait", domeniilor spam sau penalizate, etc, iar acest lucru a modificat tipul de penalizare manuala transformand-o intr-o penalizare care targheteaza link-urile externe mai mult decat domeniul penalizat.
    Servicii de Promovare Online si Marketing.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    296
    Putere Rep
    28

Implicit

Unnatural links to your site—impacts links
    Google has detected a pattern of unnatural artificial, deceptive, or manipulative links pointing to pages on this site. Some links may be outside of the webmaster’s control, so for this incident we are taking targeted action on the unnatural links instead of on the site’s ranking as a whole.
    Da, mesajul de mai sus este de pe un cont de WMT asociat unui domeniu penalizat manual.

Tin sa cred faptul ca nu mai exista aceeasi penalizare (pentru homepage in cazul meu) cu toate ca am in cotinuare acest mesaj; spun acest lucru pentru ca in ultima saptamana am primit vizite din organic de pe cuvinte cheie asociate homepage-ului, lucru care nu exista pana acum pe acest domeniu.
    Pai asta spun si ei in mesaj, ca nu e penalizat domeniul, doar linkurile suspecte sunt ignorate, ceea ce mi se pare o notabila schimbare de atitudine Google.

Cred totusi ca acest lucru s-a intamplat si datorita faptului ca am folosit toolul disavow in care am introdus peste 200 de domenii si peste 50 de url-uri individuale.
    Asta am banuit si eu.
    Totul despre IT&C, pe Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Ovidescu Vezi Post
    Pai asta spun si ei in mesaj, ca nu e penalizat domeniul, doar linkurile suspecte sunt ignorate, ceea ce mi se pare o notabila schimbare de atitudine Google.
    Este un lucru extraordinar de bun daca o sa fie asa, mai ales dn cauza ca multi au renuntat la domeniile penalizate pentru ca pana acum nu prea existau sanse de scoatere a penalizarii manuale; cred ca sansele erau undeva sub 5%.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    296
    Putere Rep
    28

Implicit

Da, asa e. Probabil ca miscarea asta e legata cu ultimul pinguin (sau ce-o fi fost, ca parerile sunt impartite), in felul asta s-ar explica revenirea multor websites ingropate de precedentul.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Mesajul respectiv nu este legat de penalizarea manuala, si nu are legatura directa cu disawow. Este mult mai vechi decat disawow. Eu am primit astfel de mesaje incepand de acum multi ani, cu mult inainte ca disawow sa existe.

Siturile pe care am primit aceste mesaje nu au fost niciodata banate, exista si acum si stau bine in SERPs. Paginile la care se referea G (le stiam care), le-am sters si blocat in robots.txt ceea ce era singurul lucru pe care puteam sa-l fac atunci (repet ca nici nu exista disawow). Din fericire nu aveam astfel de link-uri catre root.

Mesajul arata ca o parte din structura de linkuri este nenaturala, DAR ca situl nu este penalizat in ansamblu (deocamdata) ci doar actiunea acelor link-uri este blocata. Daca link-urile sunt catre pagini secundare, acele pagini vor fi afectate in SERPs.

Stiu te dezamagesc, dar prin asta Google nu ti-a dat niciun raspuns ca a luat in considerare disawow sau nu. Ti-a spus doar ca o parte din link-urile tale sunt nenaturale, si ca deocamdata situl nu e penalizat.

In acelasi timp, exemplul meu poate sugera ca daca elimini acele link-uri (prin disawow sau 404 pe paginile secundare la care merg acele link-uri) ai sanse sa-ti recuperezi pozitia si chiar sa o mentii peste ani.

LE: Eu as intelege asa mesajul lui Google: "Ai link-uri nenaturale, inca nu te-am banat, stau cu ochii pe tine, ai grija ce faci."

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    947
    Putere Rep
    35

Implicit

Exact, si eu am primit acest mesaj inainte sa existe disavow. Era vorba de un blog, la care promovarea s-a axat in special pe paginile secundare (linkbuilding spre articolele acelui blog), am primit mesajul, nu am luat nicio masura, iar dupa aceea am inceput sa scad tot mai tare in SERPs.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    LE: Eu as intelege asa mesajul lui Google: "Ai link-uri nenaturale, inca nu te-am banat, stau cu ochii pe tine, ai grija ce faci."
    Dar site-ul este banat, manual chiar!

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    296
    Putere Rep
    28

Implicit

Eu din "If you don't control the links pointing to your site, no action is required on your part. From Google's perspective, the links already won't count in ranking." as intelege exact ce scrie, mi se pare foarte clar.

Ti-a spus doar ca o parte din link-urile tale sunt nenaturale, si ca deocamdata situl nu e penalizat.
    Interpretari se pot face, ce-i drept, dar acolo scrie clar ca linkurile considerate nenaturale nu mai conteaza pentru Google si ca nu mai exista penalizare. Inainte site-ul fusese penalizat manual, disparuse din Google. Mi se pare similar cu ce-ar trebui sa se intample dupa disavow, si a coincis cu perioada in care am uploadat lista. Nu pot fi sigur (doar cel de la Google care a actionat manual poate sti exact ), de asta am cerut pareri.

@John, era normal sa scazi tot mai mult, din moment ce ti-a trecut pe 0 o seama de linkuri care pana atunci intrau in calcul.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de SeoMox Vezi Post
    Dar site-ul este banat, manual chiar!
    Da, dar nu are legatura cu mesajul. Mesajul acela este automatic.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Disavow links GWT
    De astterx în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th June 2013, 14:58
  2. Google Disavow Links
    De Razvan Girmacea în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 52
    Ultimul Post: 3rd November 2012, 22:05
  3. Google lanseaza Disavow links
    De felix în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 2nd November 2012, 15:26
  4. Google Disavow Links
    De Razvan Girmacea în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 19th October 2012, 15:51

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •