Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 28

Subiect: Evaluare magazin online

tiroid este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    6th September 2013
    Vârstă
    38
    Posturi
    107
    Putere Rep
    22

Implicit

Citat Postat în original de giox2 Vezi Post
    Salut, stocul + furnizorii conteaza foarte mult si iti spun asta din experienta, personal am incercat mai mult de 15 furnizori pana sa il gasesc pe cel porivit pentru afacerea mea. Oricine poate sa faca un site de comert si sa vanda in mai putin de 2 saptamani asta nu inseamna ca o sa faca si profit, eu fac profit si de asta e mai avantajos sa il cumperi decat sa il faci de la 0. Evident eu nu am dat foarte multe detalii si e normal sa nu intelegi exact cum functioneaza afacerea.
    Profesionistii care cumpara un magazin online or sa fie interesati mai mult de rulaj decat de profitul pe care il faci tu in momentul de fata. De ex. Emag nu e inca pe profit si estimeaza ca o sa intre pe profit undeva prin 2018-2019, si asta pentru ca investeste dar si creste enorm de mult.
    Eu daca as cumpara un magazin online as tine cont de:
    - vechimea site-ului;
    - bugetul investit in promovarea acestuia (campanii adwords, seo, facebook .. etc.);
    - notorietatea magazinului in online, feedback-uri bune/rele pe forumuri, bloguri sau pe facebook;
    - numarul unic de vizitatori care au intrat pe site de cand exista pana acum (ma rog, in masura in care se poate face o estimare in linii mari a procentului din piata care a interactional macar o data cu magazinul);
    - contractele pe care le ai cu furnizorii, discounturile pe care le ai fata de piata/concurenta, exclusivitati, servicii de full filment..etc.;
    - numarul de clienti total dar si activi din ultimul an, rata lor de intoarcere, valoarea cosului mediu;
    - rezultatele si volumele obtinute in perioada campaniilor speciale (black friday, sarbatori, altele);
    - rata de deschidere la newslettere, cautari dupa brand in google trends .. etc.

Practic daca e vorba de un magazin online mic spre mediu, in functie de analiza cifrelor de mai sus personal as evalua/plati intre 6-36 x profitul mediu din ultimul an obtinut/luna.

Depinde mult si de nisa, de concurenta, ca poti sa vinzi cand esti pe val pe o nisa mega noua, sau poate vrei sa vinzi cand esti cu un picior in groapa pentru ca au aparut X competitori si esti in scadere .. toate conteaza foarte mult.

Succes!

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.331
    Putere Rep
    38

Implicit

Mai bine iti fac eu un magazin online si scapi de toate complicatiile de mai sus.

soferiauto este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th February 2017
    Vârstă
    32
    Posturi
    47
    Putere Rep
    0

Implicit

haotik ai baza de tecdoc ? ai mai facut vre-un magazin ? daca da da-mi si mie un pm cu un portofoliu

AlexMar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    426
    Putere Rep
    23

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

O sa para drastic si va supara pe multi dar valoarea unui magazin online sta in:
    - cuvintele cheie din primele pozitii ale magazinului ce e de vanzare
    - investitia ta in Adwords pe acele cuvinte pe o luna de zile

Cam atat!

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.719
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de giox2 Vezi Post
    Salut, stocul + furnizorii conteaza foarte mult si iti spun asta din experienta, personal am incercat mai mult de 15 furnizori pana sa il gasesc pe cel porivit pentru afacerea mea. Oricine poate sa faca un site de comert si sa vanda in mai putin de 2 saptamani asta nu inseamna ca o sa faca si profit, eu fac profit si de asta e mai avantajos sa il cumperi decat sa il faci de la 0. Evident eu nu am dat foarte multe detalii si e normal sa nu intelegi exact cum functioneaza afacerea.
    Am si eu ceva experienta - sa zic ca din 1995 si pana in 2005 am facut si comert offline, am preluat afaceri si am vandut afaceri - stocul nu e decat o pierdere in 99% din cazuri, furnizirii sunt ceva ce merita toti banii.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Pai nu e drastic E chiar indicat sa vada cat ii costa adwords pe acele expesii.

Citat Postat în original de AlexMar Vezi Post
    O sa para drastic si va supara pe multi dar valoarea unui magazin online sta in:

Cam atat!
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

AlexMar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    426
    Putere Rep
    23

Implicit

Sorin, multi spun ca au stocuri, ca au nu stiu cate plugin-uri custom, ca au nu stiu ce....in final acele stocuri sunt o pata mare si neagra iar acele plugin-uri sunt investitii fara sansa de update.
    E, ei cred ca iau bani multi daca au stocuri.
    cine ar vrea sa cumpere stocuri?
    Eu unul cumpar, folosesc pozitia serp....restul nu ma intereseaza!
    Cand am spus de Adwords, e foarte important sa isi dea seama si cat valoreaza acele cuvinte la care e in primele pozitii, pentru ca daca e long tail cu concurenta slaba, nu e mare greutate sa ajung cu magazinul meu acolo fara sa cumpar "stocurile".
    Altii vin cu ideea ca au bagat bani in tema...ok, tema aceea e old si poate nu respecta deloc conditiile de marketing!

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.719
    Putere Rep
    30

Implicit

Eu unul cumpar, folosesc pozitia serp....restul nu ma intereseaza!
    Sa nu cadem nici in extrema cealalta, vreua doar parbrizul si rotile de la mertan, restul te speli pe cap cu ele, da sa fie noi si neuzate, le iau la juma de pret! O afacere se vinde in functie de multe chestii, am incercat si eu sa vand una care atunci scotea cam 1000 de euro pe luna parca, azi scoate 1800!! Baza = furniziri si lista de clienti activi! Dar pana sa-i strangi? Nu poti sa-i dai pe zero bani, pentru ca restul nu conteaza. Dar daca nu ai client stai ca mine, nu e bai - profitul creste - dar trebuie munca! Cam asta e, stocul ar fi ultima discutie, potentialul si costurile sa ajungi unde este acum magazinul e alta discutie. Am vazut multi zicand ca maine ridic si eu magazin mai mare ca al tau, da nu am chef. Nu e frumos nici sa profiti de cumparator, dar nici de vanzator si sa incerci sa-i iei pe gratis munca ( cat timp nu este supra evaluata fara suport ).

Prima lectie invatata in UK despre pretul platit a fost cam asa : cat pretuieste timpul tau? Pai eu sunt destept si ma evaluez la 10.000 de lire pe zi. Ok, deci cand gasesti o afacere care te obliga sa o faci de la zero intr-o zi, plateste cel putin 10 mii! Asta daca nu iti subestimezi interlocutorul sau vrei sa-l pacalesti.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

tiroid este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    6th September 2013
    Vârstă
    38
    Posturi
    107
    Putere Rep
    22

Implicit

Alex, tu ai un punct de vedere normal pentru un forum de seo, dar nu ne putem limita la atat cand vorbim de un magazin online.

Cate magazine online s-au ridicat prin marketing afiliat, si cate altele se bazeaza pe social media (mai ales pe zona de beauty, imbracaminte ... unde exista o rata de conversie super buna din facebook).

Sunt f.multe de luat in calcul, insa vis-a-vis de stocuri iti dau dreptate, nu mi se pare un considerent de luat in calcul. Ba chiar in cazul unui stoc mare e posibil ca "magazinul online la cheie" sa fie chiar un pretext pentru a debloca banii dintr-un stoc foarte mare de marfa nevandabila .. etc.

Cam atat!

solaris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th February 2017
    Vârstă
    34
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit

Cam atat!
    aceste lucruri se aplica si pentru un site de tip anticariat? intentionez sa deschid un proiect online. lucrurile puse or sa fie o singura bucata. nu prea stiu cum sa fac pentru ca de investit nu prea am ce si vreau sa vad daca merge. pe siteuri de vanzari am zis sa nu ma bag ca s-ar pierde printre alte anunturi si as vrea sa vad daca pe termen lung chiar s-ar putea transforma intr-o afacere.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. magazin online nou
    De AlinE în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 1st July 2015, 13:17
  2. Chat online pe un magazin online - impact?
    De kevinro în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 10th May 2014, 10:03
  3. Magazin Online
    De Pîrvan Marian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 16th February 2012, 03:04
  4. Magazin Online vs Magazin Virtual
    De Heavenz în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th June 2011, 13:12
  5. Magazin online... Cum?
    De ElioS în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 1st April 2007, 03:29

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.