3 out of 3 members found this post helpful.
Cele mai bune strategii de linkbuilding
Acum ceva timp (aproape un an) am pus thread-ul acesta The Most Creative Link Building Post Ever
Cum a trecut aproape un an de atunci m-am gandit sa va impartasesc un alt articol destul de util d.p.m.d.v:
Best Link Building Strategies that Don't Require Content
Spor la citit!
1 out of 1 members found this post helpful.
Sunt foarte bune ambele si sunt gratis.
Mi-am cumparat acum cateva zile Amazon.com: SEO 2014 & Beyond :: Search engine optimization will never be the same again (Webmaster Series) eBook: Dr. Andy Williams: Kindle Store si nu e nimic din ceea ce nu gasesti online free, chiar un pic dejamagit.
Singura chestie interesanta a fost ceva despre "niche vocabulary" - mai multe gasiti aici Niche Vocabulary – Why Poor Content Can’t Hide in Google
1 out of 1 members found this post helpful.
Am citit articolul ăla despre „niche vocabulary” și... plecând de acolo, am văzut tutorialul lui Andy Williams, în care explică cum funcționează vocabularul tematic și își prezintă produsul. Despre produsul respectiv, Web Content Studio, am citit numai de bine. La banii ăia ar trebui să dea super randament. Pentru că am mai probat și alte softuri similare în trecut, mă tem însă că nici aici nu poți seta limba și vei fi limitat la google.com, .de, .fr și toți ăștia mari.
În principiu, funcționează așa cum ar trebui să facem copywriting fiecare dintre noi. Înainte, deschideai excel, făceai un research pe google adwords keyword tool, notai cuvintele și combinai frazele relaționate cu subiectul. Tăiai cuvintele de pe lista imediat ce le foloseai în text. Unii poate fac asta chiar acum. Din păcate, în general, la noi se face content writing, nu copywiriting, limitându-ne opțiunile la ceea ce știe să scrie X despre un subiect despre care a auzit prima dată în viață. Găsește ceva resurse, se inspiră și pune pe foaie câteva cuvinte, fără să aibă cunoștințe solide despre tema în sine. În concluzie, traduce sau adaptează, fără „niche vocabulary” de pe piața noastră. Poezie la noroc. Pe de altă parte, un articol ca ăsta, muncit așa, by the book, cu keyword research și analiza competiției n-are cum să se vândă cu 10 lei. Cere timp. D-aia copywritingul pe .com se ajunge să fie plătit și cu 25 de dolari pe 100 de cuvinte.
Softul ăsta pare să facă munca aia de Excel automat și pare super cool. Sunt sigur că nu face nimic rău, decât îți sugerează să scrii tematic și te ajută să o faci. Mă întreb dacă l-a folosit careva. Sau dacă există alternative.
Mi se pare extrem de interesantă teoria lui, pentru mine a fost un fel de revelație.
Asta pentru onpage. Pentru link building, indiferent cât de creativ ai fi sau cât de bine ai scrie, tot linkurile de pe site-uri cu autoritate mare (în proporție de 99% plătite) te ajută. Nu cred că poate fi altfel. Totuși onpage vs. offpage ar trebui să plece, până la urmă, de la același mare, mare logaritm: content is king.
Mulțumesc pentru resurse, No_name. Mie mi-au fost utile.
Despre consultanță și conținut site-uri turistice
aici | Proiect personal
Globi.ro.