Salut. Am înţeles că trebuie să adaug înălţimea şi lăţimea la imagini ca să fie bine şi nu ştiu cum. Care este tiparul şi unde trebuie adăugat? La ,,text alternativ"?
Versiune printabilă
Salut. Am înţeles că trebuie să adaug înălţimea şi lăţimea la imagini ca să fie bine şi nu ştiu cum. Care este tiparul şi unde trebuie adăugat? La ,,text alternativ"?
Salut , ai cod css artribuit unui tag de html "img" , eventul tagului de html ii trebuii o clasa de css si acelei clase sau direct tagului de css ai artributele : width si height.
https://www.w3schools.com/tags/att_img_width.asp
Deci e bine dacă scriu la text alternativ aşa: "Biserica Sf.Nicolae Albă seara" height= "1536" width="1066" ? Sau cum?
Nu, Vladimir.
Este vorba de cod, nu de informatii sau meta informatii in site.
Ai in Wordpress interfata care iti permite sa afisezi o inagine la ce rezolutie vrei tu. In pagina de editare a articolului, dai click pe imagine (daca este deja adaugata in articol) si acolo apare in partea de sus un icon ca un creion. Dai pe acel icon si vezi ce optiuni ai pe acolo pentru rezolutie. La adaugarea imaginilor noi, la fel, WP ofera cateva formate prestabilite (functie si de tema) sau poti sa scrii tu rezolutia.
Pe net, pozele trebuie sa aiba dimensiuni mici pentru a putea fi incarcate rapid in browser. In majoritatea cazurilor este necesara o prelucrare prealabila pentru a face un compromis intre dimensiune, calitate si rezolutie. Pentru Wordpress cred ca sunt si module care fac asta...nu stiu sigur....
Bafta!
Pentru optimizarea imaginilor eu folosesc Smush. Calitatea este (relativ) aceeasi dar imaginile sunt compresate pentru a fi incarcate mai usor.
Inainte de urca poza pe site schimba-i numele pozei in "Biserica Sf.Nicolae Albă seara 1066x1536"(latimeXinaltime). Acele date le poti pune in numele pozei direct iar google le intelege. Dupa ce ai urcat poza in wordpress pune-i la titlu "Biserica Sf.Nicolae Albă" iar la alt tag "Biserica Sfantul Nicolae Albă". Un alt mic truc de a optimiza poza inainte de a urca in wordpress este sa te duci in fisierul pc unde ei salvat poza, dai click dreapta pe ea, alege proprietati pe urma details si vei gasii o fereastra unde ii poti baga titlul pozei(aici nu introduce la final 1066x1536 si poti pune o derivatie a titlului original, o alta versiune al aceluiasi kw) , taguri, autor, comenturi si alte date de care ai avea nevoie(merge in special pt jpg). Pe urma o urci pe site. Ataşament 4511 Ataşament 4513