-
Link-urile interne
Buna dimineata, am un site nou si la fiecare articol fac referire cu un link dofollow la articolul precedent. Vreau sa va intreb daca este ok acest lucru si nu afecteaza d.p.d.v seo.
Fac asta deoarece am inteles ca google e obligat sa urmeze orice link dintr-un articol si ma gandeam ca ar fi benefic.
-
Nu numai ca nu afecteaza, dar si ajuta. Una din cele mai importante actiuni pe care le poti face pentru site-ul tau este " internal linking" . Mai mult de atat, poti pune cam 3 linkuri catre alte articole din site-ul tau la 1000 de cuvinte ( eu asa fac, nu stiu daca raportul e ideal). Pe langa faptul ca trimiti acel link juice catre alte pagini, mai ajuti la ceva, la ramanerea vizitatorului pe site-ul tau. Se reduce astfel bounce rate-ul, unul din cele mai importante semnale pentru pozitionarea site-ului in cautarile google.
-
Se considera ca linkuri interne acele linkuri de la sfarsitul articolelor, catre articolul precedent si articolul urmator?
Unele teme au incluse optiunea asta, exista si pluginuri.. dar nu stiu daca se considera la fel ca si un link cuprins in interiorul articolului...
-
Nu ai ancora pe ele, deci nu au la fel de mare putere, dar din punctul meu de vedere tot internal linking e. As fi foarte surprins sa nu fie asa.