Salut.
Conteaza faptul ca un magazin online are extensie .net in Romania?
Adica, afecteaza din punct de vedere SEO?
Ar fi mai bine sa fie .ro ca sa urce mai usor?
Versiune printabilă
Salut.
Conteaza faptul ca un magazin online are extensie .net in Romania?
Adica, afecteaza din punct de vedere SEO?
Ar fi mai bine sa fie .ro ca sa urce mai usor?
Salut.
Din ce am citit eu ar conta dar nu stiu sa-ti zic in ce masura.
Se merge pe ideea ca google incearca sa iti dea mai intai rezultatele din zona ta si un site pe ".ro" sugereaza mai bine asta.
Conteaza, dar nu din punct de vedere SEO. E vorba de incredere...
Conteaza din punct de vedere al omenirii...multa lumea se bazeaza pe .RO, spun ca daca ai domeniu .RO esti foarte serios, fapt eronat.
Conteaza foarte mult continutul si increderea, vorba colegului Mishu..
Google "iubeste" extensia .COM...inainte era si .RO o extensie respectata, dar din cate am citit intr-un articol...ne cam denigreaza strainii pana si pe extensie.
Sper sa nu te pun in eroare dar pur si simplu asta este parerea mea.
Sincer romanii sunt obisnuiti mai mult cu extensia .ro decat dea .com si am vazut cazuri la site-urile mele, chiar si cand ii transmit site unui prieten si e .com el tot .ro are tendinta, eu personal cred ca conteaza si la listari si la tot pe tara respectiva sa ai extensia tarii care trebuie.
Daca vorbesc din experienta ca user, conteaza. Prima intrebare pe care mi-o pun este " de ce nu .ro?".
Faceti un exercitiu de imaginatie si enumerati cate proiecte .com / .info / .net cunoasteti de incredere si unde nu aveti cel putin un corespondent de calitate similara pe .ro. Exista gandul.info, ziare.com si alte cateva. Dar astea au devenit un fel de brand cu foarte mare greutate. Merg mai departe cu intrebarea, cati dintre voi ati cumparat de pe magazine .com / .net / .org native in limba romana?
Nu contesc ca magazinul / site-ul gigi.com poate fi mai serios decat gigi.ro. Dar, asa cum am spus, instinctiv ma uit mai atent la site-ul .com sa vad daca reprezinta o sursa de incredere, indiferent daca vorbim de informare sau shopping.
cu alta extensie decat ro sau com pleci cu un handicap, seo si brand, daca esti dispus sa investesti bani si timp sa recuperezi handicapul respectiv ... go ahead
pentru site de continut poate ca merita, pentru magazin online exista riscul sa ai multi vizitatori si putini cumparatori ... lumea nu prea are incredere in alte TLD-uri, nici la noi si nici afara, vezi cazul overstock
Cu alte cuvinte, daca (de exemplu) am un magazin de 3 ani pe .net acum ar trebui sa o iau de la zero?
Ca fapt divers, am intrebat si eu pe afara si imi zicea cineva ca .net este mai general si n-ar influenta negativ SEO dar m-ati pus pe ganduri cu intuitia romanului.
Ce ati face in acest caz?
Gabi, daca ai magazinul de trei ani, tu stii cel mai bine daca trebuie sau nu sa o iei de la zero. Retine, este vorba doar de increderea in domeniu, nu are a face cu SEO. Presupun ca ai niste statistici, ca monitorizezi rata de conversie, ca urmaresti comportamentul vizitatorului, etc. Daca ai o rata de conversie mica, functie de nisa, si daca tu consideri ca ar putea fi vorba de lipsa de incredere fata de domeniu, poti trece pe .ro.
Dar asta nu inseamna ca o iei de la zero ci doar schimbi domeniul, cu sau fara rebranding. O iei de la zero doar daca ai un site cu probleme, penalizat sau compromis in privinta increderii dar nu datorita domeniului ci datorita nemultumirii clientilor... Altfel, continui de unde esti dar pe domeniu nou.
Salut , nu afecteaza , tocmai ce am citit pe un site !