Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Cum rezolv cu factura atunci cand am nevoie de justificare cheltuieli pe firma

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit Cum rezolv cu factura atunci cand am nevoie de justificare cheltuieli pe firma

Lucrez de ceva vreme cu o agentie de publicitate in ceea ce priveste facturarea serviciilor, dar de multe ori mai mult te incurci decat de descurci, asa ca fiind contabil ma gandesc ca e mai usor asa:

introduci sumele pe salariul tau, ai justificare cheltuiala, nu mai ai de negociat nimic cu furnizorul de servicii gen articole, etc. pentru ca ii dai net banii care-i cere. Platesti impozitele la stat si le pui pe cheltuilei, exact cum ar fi facut si cel care ti-a dat factura, dar le-ar fi adaugat la pret. Toata lumea multumita si rapid rezolvate problemele.

Daca nu ai incredere, faci un contract si gata - intre persoane fizice de data asta! Scurt, fara batai de cap, au intrat banii, am platit dar nu au ajuns, etc! Ce parere aveti?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    22

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Dupa vechiul cod fiscal poti incheia o conventie civila de prestari servicii intre firma si persoana fizica respectiva. Acest tip de conventie NU se inregistreaza la fisc. Impozitarea se face prin retinere la sursa, ceea ce inseamna ca societatea este obligata sa retina 16% impozit pe venit, calculat la brutul conventiei, impozit care se va vira la buget pana cel tarziu 25 ale lunii urmatoare.
    Firma mai are obligatia sa depuna in anul ce urmeaza declaratia 205 pentru conventiile incheiate in cursul acestui an.
    Persoana fizica, la randul ei, are obligatia de a declara aceste venituri la casa de sanatate si va plati asigurarea de sanatate pe aceasta suma (5,5%).

Cel mai simplu poti face un contract individual de munca pe perioada determinata, cu timp partial si platesti taxele la stat ca oricarui alt angajat.
    In timpul liber mai facem si incarcari de cartuse si vindem consumabile pentru imprimante.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de RedJohn Vezi Post

Cel mai simplu poti face un contract individual de munca pe perioada determinata, cu timp partial si platesti taxele la stat ca oricarui alt angajat.
    Corect, si eu cred ca asta e calea de urmat, totul legal si fara loc de neintelegeri!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

Implicit

Ce zici tu in primul post implica niste taxe in plus. Nu vad nici un motiv pentru care te-ai complica atat de mult.

Cea mai simpla varianta este sa-l platesti prin intermediul unui site de freelance. Eu personal am folosit fiverr si freelancer. Scapi de bataie de cap inutila.

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    22

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de RedHat Vezi Post
    Ce zici tu in primul post implica niste taxe in plus. Nu vad nici un motiv pentru care te-ai complica atat de mult.

Cea mai simpla varianta este sa-l platesti prin intermediul unui site de freelance. Eu personal am folosit fiverr si freelancer. Scapi de bataie de cap inutila.
    Mie nu mi se pare mai simplu.
    1. E drept ca primesti un invoice pe firma pt acea plata, DAR suma platita este comisionata procentual de platforma respectiva (practic cu cat platesti mai bine prestatorul, cu atat platesti mai comision mai mare catre platforma)
    2. Creezi obligatii si pentru prestator. Trebuie sa-si declare venitul respectiv, sa plateasca impozit pe venitul respectiv, CAS etc.
    In timpul liber mai facem si incarcari de cartuse si vindem consumabile pentru imprimante.

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

Implicit

1. Comparativ cu taxele?
    Varianta lui: taxe platite ca angajator + taxe platite de el(salariat) + taxe platite de colaborator?
    Varianta ta: taxe platite ca angajator + taxe platite pentru salariat?
    Dupa cum spuneam, cand am fost in situatia asta, am discutat cu contabilul, am facut niste calcule si cea mai avantajoasa optiune a fost cea de mai sus.
    2. Care sunt acele obligatii? Declararea veniturilor? Taxe oricum plateste.

In fine, n-am nici un interes sa-l conving sa-si faca treaba prin platforme de freelance. E o optiune. Sa-si calculeze si vada ce-i mai avantajos pentru el.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.718
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de RedHat Vezi Post

In fine, n-am nici un interes sa-l conving sa-si faca treaba prin platforme de freelance. E o optiune. Sa-si calculeze si vada ce-i mai avantajos pentru el.
    Varianta mea este sa fac cat mai putina birocratie, oricum costurile le suporta in orice varianta cumparatorul. eu voiam cat mai putina foiala, adica bani = servicii, PUNCT. In ideea ca eu nici macar nu-s in Romania, firma e inchisa - fara activitate, deci orice varianta care ma leaga de Romania ma incurca, mai ales la sume de genul cativa euro. Nu zic, pentru cei din Romania poate e mai avantajos cum zici tu, desi cred ca si varianta lui RedJhon e ok

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Daca nu wordpress, atunci ce ?
    De emusro în forumul WordPress
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 12th December 2013, 10:45
  2. Titluri duplicat - Cum rezolv?
    De John în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 21st June 2013, 12:42
  3. Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th August 2012, 11:30
  4. cum rezolv cu duplicate content in wordpress