3rd February 2016, 20:15
1 out of 1 members found this post helpful.
Dupa vechiul cod fiscal poti incheia o conventie civila de prestari servicii intre firma si persoana fizica respectiva. Acest tip de conventie NU se inregistreaza la fisc. Impozitarea se face prin retinere la sursa, ceea ce inseamna ca societatea este obligata sa retina 16% impozit pe venit, calculat la brutul conventiei, impozit care se va vira la buget pana cel tarziu 25 ale lunii urmatoare.
Firma mai are obligatia sa depuna in anul ce urmeaza declaratia 205 pentru conventiile incheiate in cursul acestui an.
Persoana fizica, la randul ei, are obligatia de a declara aceste venituri la casa de sanatate si va plati asigurarea de sanatate pe aceasta suma (5,5%).
Cel mai simplu poti face un contract individual de munca pe perioada determinata, cu timp partial si platesti taxele la stat ca oricarui alt angajat.
4th February 2016, 10:58
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
RedHat
Ce zici tu in primul post implica niste taxe in plus. Nu vad nici un motiv pentru care te-ai complica atat de mult.
Cea mai simpla varianta este sa-l platesti prin intermediul unui site de freelance. Eu personal am folosit fiverr si freelancer. Scapi de bataie de cap inutila.
Mie nu mi se pare mai simplu.
1. E drept ca primesti un invoice pe firma pt acea plata, DAR suma platita este comisionata procentual de platforma respectiva (practic cu cat platesti mai bine prestatorul, cu atat platesti mai comision mai mare catre platforma)
2. Creezi obligatii si pentru prestator. Trebuie sa-si declare venitul respectiv, sa plateasca impozit pe venitul respectiv, CAS etc.