Intreb si eu, in conditiile in care exista related post, pe un blog generalist se mai justifica organizarea continutului pe categorii?
Versiune printabilă
Intreb si eu, in conditiile in care exista related post, pe un blog generalist se mai justifica organizarea continutului pe categorii?
Sa nu mai intrebi asa ceva. Normal ca sunt utile. Cum astfel sa iti organizezi continutul pe site ? !
Cu atat mai mult sunt necesare daca blogul este generalist. Ele sunt utile atat pentru motoarele de cautare pentru ca iti pot aduce trafic, dar mai ales utilizatorilor pentru a putea selecta doar articolele din categoria de interes.
Related post au rolul de a mentine mai mult cititorii pe blog, de a reduce bounce rate.
Ce trafic iti poate aduce o categorie in care excerptul este preluat in proportie de 99% din articol(continut duplicat)?
Categoriile sunt utile pentru a structura un site, la fel cum si tagurile pot fi de ajutor daca cineva doreste sa caute mai usor subiecte related despre "castroane", "cazare maramures" sau "laptopuri dell".
De preferat ar fi ca tagurile si categoriile sa nu fie indexate, genereaza continut duplicat si nu vor ranka ever pe o nisa cu concurenta cel putin medie. Iar daca ai concurenta mica, rankezi mult mai sigur cu un articol sau o pagina decat cu o categorie indexata ce iti poate dauna pe termen lung.
Salut Laur,
Daca sunt optimizate iti pot aduce trafic, sunt multe magazine online si bloguri care rankeaza bine cu categoriile.
Uite un caz concret din exemplele date de tine:
Este pe prima pagina pentru kw "castroane".Cod:http://shop.bilancia.ro/castroane-inox.html
Sigur ca sunt utile. Ajuta la structurarea siteului, iar cu cat e mai bine structurat, cu atat e mai benefic per-total. :)
"Ce trafic iti poate aduce o categorie in care excerptul este preluat in proportie de 99% din articol(continut duplicat)?"
Pai cine te opreste sa le optimizezi? Idem taguri. La fiecare se poate pune text custom de descriere categorie, descriere tag.
Fie din plugin dedicat, fie vorbesti cu un programer sa faca sa le afiseze, ca de introdus le poti introduce direct din admin. Acum cine isi pune taguri fara numar... are ceva de lucru, insa e un avantaj.
Exact la situatia descrisa de Sorin m-am referit cand am spus "daca sunt optimizate", adica sa nu te bazezi doar pe excerptul preluat de la articole/produse, ci sa adaugi content suplimentar care sa descrie despre ce este vorba in categoria respectiva + trimiti links din cateva bloguri culinare si traficul incepe sa apara pentru kw "castroane", spre exemplu.
Paginile de categorii optimizate care iau trafic din serp intotdeauna vor avea un bounce rate si un back bounce mult mai mic decat o pagina de articol. Pentru subiecte unde ai un flux continuu de materiale multe noutati merita sa te indexezi cu o pagina unde userul gaseste ultimele stiri si are de unde sa aleaga.
Trebuie sa alegei intre paginile de categorii sau pagini de taguri. In nici un caz amandoua.