-
Eu colaborez si in momentul de fata cu mai multi membri de pe forum, totul e sa existe sinceritate, transparenta si cel mai important respect, o comunicare cat mai buna intre parti si evident chef de munca. Rezultatele nu apar peste noapte, sunt proiecte care au succes mare, altele mai mic, altele de loc, sunt lucruri care trebuie discutate de la bun inceput, am foarte multe domenii si pachete de hosting, care stau in paragina pentru ca nu am timp de ele, asa ca prefer sa gasesc colaboratori. Unii se ocupa de continut, altii si de partea tehnica, iar eu cu strategii, discutii cu firme partenere si capital de investit in promovare si dezvoltare.
-
Colaborarea este munca depusa impreuna cu alþii cu interesul de a atinge un scop comun.
Eu zic ca trebuie mai bine definita aceasta "colaborare".
Poti colabora cu o persoana sau mai multe pe un proiect one time only, cum se practica si pe aici vinzi un link, scrii un articol faci un logo etc, sau asocierea cu o persoana pt o colaborare pe termen lung.
De ex: Stapanesti o meserie (SEO sa zicem), nu ai bani, joburile care le-ai avut te-au dezamagit din toate pdv, nu stii sa-ti vinzi "produsul" pt a castiga mai mult, ce faci pt a nu mai lasa pe altii sa profite de pe munca ta? Iti cauti un partener(asociat), sau un investitor.
1. Un partener bun e mai greu de gasit, pt ca el se presupune ca trebuie sa te completeze(un fel de nevasta), sa faca lucruri pe care tu nu stii sa le faci dar iti trebuie si invers. Multe afaceri interesante au plecat de la aceasta idee, numai ca s-a ales praful de ele din cauza unor asociati tampiti cu interese si viziuni diferite. Iar pe burta goala nu stiu cati se baga la asa ceva in ideea ca proiectul va fi un succes. Nu stiu daca mai poata garanta cineva succesul unei afaceri in ziua de azi, iar daca nu ai un venit garantat pentru ati asigura limita subzistentei, toata munca la acel proiect nu va insemna decat pierderea unor bani care puteai sa-i faci in acel timp.
2. Un asociat, probabil vei gasi pe cineva sa creada in ideea ta. Numai ca persoana respectiva va avea pretentia sa-si scoata si investitia facuta si profit pe deaspura, iar munca si greul tot tu-l vei duce. Plus ca va fi un factor de stres inutil, pt ca o sa vrea sa vada rezultate si o sa stea la curul tau sa vada progresele (implicit tot un sef iti va fi).
Eu recomand ce a spus si Robert: Solo percutie, chiar daca pare mai mult de munca, le faci pe rand, ce nu poti face cumperi, tot pe rand daca dispui de capital pt tot odata. Intre timp mai poti face si altceva, iti scoti prietena la un suc, mai citesti o carte etc. Iar daca vei reusi intr-un final, nu va trebui sa imparti succesul cu nimeni.
Mai analizeaza odata proiectul care vrei sa-l incepi si intreaba-te de ce sa faci in doi, o treaba pe care poti sa o faci de unul singur.
-
Hai ca incerc eu ceva: o colaborare pentru realizarea in PhP a unui script pe care sa-l oferim GRATUIT membrilor SeoPedia! :) Scriptul va fi destul de simplu, va oferi posibilitea de a introduce un text si upload-ul a maxim 4 poze ( dintr-un folder ) . De ce nu-l fac eu? Pentru ca sunt sub zero la capitolul design! :) Evident ca nu asta e ceea ce vom oferi membrilor, partea complicata o voi realiza eu!