Postat în original de
Fium
Nu e indicat sa cumperi ceva despre care habar nu ai, ma refer la profilul site-ului. Site-ul nu e un spatiu comercial pe care il cumperi si a doua zi vine chiria. Nu te pricepi la programare si alte cele foarte bine, cunosc multe persoane care fac bani multi din site-uri, fara sa aibe cunostinte ,, tehnice''...Dar nu ai cum sa te arunci cu capul inainte intr-un domeniu, nisa de care nu stii nimic...Daca vrei sa faci bani. Ca in orice domeniu succesul merge mana in mana cu pasiunea, priceperea si placerea in a face acel ceva.
Castigul obtinut de cineva dintr-un site nu e o garantie pentru urmatorul proprietar. Un exemplu personal, am cumparat un site in urma cu circa 3 ani, trafic atunci 700 - 800 unici/ zi, fostul proprietar scotea din adsense pe atunci cativa zeci de euro, vreo 40 - 50. Am cumparat eu site-ul, am vandut un banner cu 400 lei/luna, contractul valabil si astazi in aceleasi conditii, desi traficul acum e undeva la 400 - 500 unici. La acest venit se mai adauga si altele, au fost luni cand treceam de 1500 lei.
Sfatul meu daca cumperi ceva analizeaza din perspectiva ta, ce poti imbunatati, vinde, etc. Si nu te baza pe calculul furnizat de vanzator, mai toate site-urile scoase la vanzare sunt descrise : ,, potential mare'', ,, nu l-am exploatat cat trebuie', ,, nu am timp"..Etc.