@gratian
Gestionarea litigiilor se poate face foarte simplu prin stipularea unor termeni si conditii. Odata ce eu decid sa fac upload pe site-ul lui, imi asum si responsabilitatea. Exemplu:
Filme, Muzica, Jocuri, Show - 220.ro
Inscrierea la anspdcp este obligatorie cata vreme colectezi date de la user (nume, prenume, telefon, email etc). Ti-o spun in cunostinta de cauza, eu colectez aceste date, am discutat cu un domn de acolo si mi-a spus ca sunt obligat s-o fac (stiu, legea aia este interpretabila). Insa inscrierea asta nu doare.
@Edy
Din intrebarea ta nu se deduce clar de ce ai vrea transferul drepturilor de autor. Exista doua situatii:
1. Vrei sa folosesti continutul respectiv pentru user-generated content, caz in care termenii si conditiile stipulate sunt suficiente.
2. Vrei sa revinzi (refolosesti in scopuri comerciale) continutul respectiv, caz in care este greu sa te poti acoperi doar de niste termeni mentionati in site. Daca insa user-ul care face upload are procent din revanzare (mentionat in termeni mecanismul) atunci te acoperi si in acest caz (vezi referat.ro).