Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: In legatura cu drepturile de autor

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

Implicit In legatura cu drepturile de autor

Am cateva nelamuriri in legatura cu drepturile de autor pentru continutul de tip video, le voi enumera mai jos si va rog sa imi dati raspuns pentru fiecare punct in parte:

1) Daca un user al siteului meu imi trimite/uploadeaza un clip personal pe siteul meu, acesta detinand drepturile de autor asupra clipului (este inregistrat/creat de el), eu voi avea drepturi depline asupra acestui clip, mai exact drepturile de autor imi vor fi transferate mie?

2) Daca cineva inregistreaza un clip video si eu vreau sa il cumpar cum pot intra in posesia drepturilor de autor si sa am garantia ca nu il va vinde si altcuiva?

3) Daca filmez eu un clip, il public apoi cineva il copiaza si il refoloseste cum pot confirma ca eu sunt autorul de drept?

4) In cazul cumpararii unui clip de unde pot avea garantia ca nu a fost vandut inainte catre alte companii, persoane sau ca nu a fost publicat pe siteuri de video gen youtube?

Multumesc frumos pentru atentie si rog raspunsuri concrete, documentate.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

1) Daca un user al siteului meu imi trimite/uploadeaza un clip personal pe siteul meu, acesta detinand drepturile de autor asupra clipului (este inregistrat/creat de el), eu voi avea drepturi depline asupra acestui clip, mai exact drepturile de autor imi vor fi transferate mie?
    NU.

2) Daca cineva inregistreaza un clip video si eu vreau sa il cumpar cum pot intra in posesia drepturilor de autor si sa am garantia ca nu il va vinde si altcuiva?
    Contract de exclusivitate.

3) Daca filmez eu un clip, il public apoi cineva il copiaza si il refoloseste cum pot confirma ca eu sunt autorul de drept?
    Orice fel de dovada (martori care sa confirme in scris ca la data de ... au filmat cu tine clipul), cea suprema este inregistrarea la ORDA.

4) In cazul cumpararii unui clip de unde pot avea garantia ca nu a fost vandut inainte catre alte companii, persoane sau ca nu a fost publicat pe siteuri de video gen youtube?
    Contract in acest sens.

Multumesc frumos pentru atentie si rog raspunsuri concrete, documentate.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

Implicit

Referitor la clipurile pe care orice om le uploadeaza pe youtube, stiam ca acestia isi rezerva drepturile de autor
    Daca doua persoane pun acelasi clip, de unde stiu ei.care este proprietarul de drept? Mi se pare banal sa considere doar care a facut upload primul.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Referitor la clipurile pe care orice om le uploadeaza pe youtube, stiam ca acestia isi rezerva drepturile de autor
    Daca doua persoane pun acelasi clip, de unde stiu ei.care este proprietarul de drept? Mi se pare banal sa considere doar care a facut upload primul.
    1. Daca in TOS (contract) se specifica asta atunci din moment ce il incarci inseamna ca ai acceptat aceast conditie: transfer de drept de autor.
    2. Nu ii intereseaza in prima etapa. Considera ca cel care a incarcat a "declarat pe propria raspundere" ca acel clip ii apartine. Doar la litigii sau reclamatii "se misca" ceva (in general pe baza de autoritate, la o reclamatie ProTV, de ex.). Nu stiu vreun litigiu intre doua forte sensibil egale.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    1. Daca in TOS (contract) se specifica asta atunci din moment ce il incarci inseamna ca ai acceptat aceast conditie: transfer de drept de autor.
    2. Nu ii intereseaza in prima etapa. Considera ca cel care a incarcat a "declarat pe propria raspundere" ca acel clip ii apartine. Doar la litigii sau reclamatii "se misca" ceva (in general pe baza de autoritate, la o reclamatie ProTV, de ex.). Nu stiu vreun litigiu intre doua forte sensibil egale.
    Daca spre exemplu specific in regulament ca imi preda si drepturile de autor odata cu adaugarea clipului, in cazul in care il posteaza si pe youtube dar as dori sa fac si acest lucru, cum procedam? Pot eu.dovedi catre google ca acel clip imi apartine pentru ca mi-a fost livrat pe siteul meu?

Multumesc!

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    23

Implicit

Dacă problema cu predarea drepturilor de autor de la utilizator la tine e așa o mare problemă, ce faci în cazul în care utilizatorul nu are drept de autor asupra clip-ului respectiv? Poți gestiona un eventual litigiu cu adevăratul posesor al drepturilor de autor?...mai ales când e vorba de cineva greu - ia-l pe userul @gicu1268 de unde nu-i ! Iar dacă vrei să știi de unde îl iei, ai nevoie de date personale, adică trebuie să te înregistrezi la anspdcp.

Atât timp cât nici wikipedia nu se complică cu asta, cel mai indicat e să stai în banca ta sau să consulți un jurist bun. Dacă ții neapărat să fii autor, poți fi pentru conținutul creat de tine.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    31

Implicit

@gratian
    Gestionarea litigiilor se poate face foarte simplu prin stipularea unor termeni si conditii. Odata ce eu decid sa fac upload pe site-ul lui, imi asum si responsabilitatea. Exemplu: Filme, Muzica, Jocuri, Show - 220.ro

Inscrierea la anspdcp este obligatorie cata vreme colectezi date de la user (nume, prenume, telefon, email etc). Ti-o spun in cunostinta de cauza, eu colectez aceste date, am discutat cu un domn de acolo si mi-a spus ca sunt obligat s-o fac (stiu, legea aia este interpretabila). Insa inscrierea asta nu doare.

@Edy
    Din intrebarea ta nu se deduce clar de ce ai vrea transferul drepturilor de autor. Exista doua situatii:
    1. Vrei sa folosesti continutul respectiv pentru user-generated content, caz in care termenii si conditiile stipulate sunt suficiente.
    2. Vrei sa revinzi (refolosesti in scopuri comerciale) continutul respectiv, caz in care este greu sa te poti acoperi doar de niste termeni mentionati in site. Daca insa user-ul care face upload are procent din revanzare (mentionat in termeni mecanismul) atunci te acoperi si in acest caz (vezi referat.ro).

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    @gratian
    Gestionarea litigiilor se poate face foarte simplu prin stipularea unor termeni si conditii. Odata ce eu decid sa fac upload pe site-ul lui, imi asum si responsabilitatea. Exemplu: Filme, Muzica, Jocuri, Show - 220.ro
    Și eu dacă declar că îmi asum responsabilitatea, mă înregistrez cu o adresă de email fictivă, intru de pe un IP aiurea și încarc conținut?

Parcă și trilulilu a avut ceva probleme (Solutie in cazul AIMR vs Trilulilu: site-ul de sharing introduce amprenta digitala anti-piraterie » Trilulilu - Media). Ei n-au avut termeni și condiții? Cine e dispus să treacă prin astfel de experiențe?

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    @gratian

Inscrierea la anspdcp este obligatorie cata vreme colectezi date de la user (nume, prenume, telefon, email etc). Ti-o spun in cunostinta de cauza, eu colectez aceste date, am discutat cu un domn de acolo si mi-a spus ca sunt obligat s-o fac (stiu, legea aia este interpretabila). Insa inscrierea asta nu doare.

@Edy
    Din intrebarea ta nu se deduce clar de ce ai vrea transferul drepturilor de autor. Exista doua situatii:
    1. Vrei sa folosesti continutul respectiv pentru user-generated content, caz in care termenii si conditiile stipulate sunt suficiente.
    2. Vrei sa revinzi (refolosesti in scopuri comerciale) continutul respectiv, caz in care este greu sa te poti acoperi doar de niste termeni mentionati in site. Daca insa user-ul care face upload are procent din revanzare (mentionat in termeni mecanismul) atunci te acoperi si in acest caz (vezi referat.ro).
    Varianta a doua. Sa presupunem ca am un website de clipuri unde userii isi uploadeaza clipurile. Pentru rotunjirea veniturilor siteului aveam de gand sa postez clipurile si pe youtube dar cautand o varianta legala pentru a nu atrage suspendarea contului.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Retururi: ii invitam sa returneze sau le ascundem drepturile?
    De NVR în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 14th May 2014, 19:42
  2. Vand plugin wp cu toate drepturile de revanzare
    De flavius în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 2nd July 2013, 18:36
  3. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th May 2013, 02:17
  4. Toate drepturile de autor pentru youtube
    De soft în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th February 2012, 23:33
  5. Discutie privitoare la drepturile de autor
    De deadworldisee în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 11th December 2010, 17:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •