Am pus in blogroll in alte siteuri. Daca te uiti in topic, intrebarea mea era daca mi-a afectat mutarea pe alt server. Sunt pe un forum...intreb cand nu stiu. :)
Versiune printabilă
Am pus in blogroll in alte siteuri. Daca te uiti in topic, intrebarea mea era daca mi-a afectat mutarea pe alt server. Sunt pe un forum...intreb cand nu stiu. :)
Daca nu ne spui tot nu te putem ajuta.
E ca si cand te-ai duce la medic. "Dom' doctor ma doare ingrozitor capul. Am dormit cu fereastra deschisa. Sa fie de la asta?" Dupa jumatate de ora de anamneza, medicul afla ca ai tinut-o intr-o betie de 3 zile incoace si ca ai cazut pe scari si te-ai lovit la cap. Toate 3 chestiile pot da dureri de cap, dar tu n-ai spus initial decat una. Daca vrei un diagnostic corect trebuie sa spui tot.
Eu am avut acum doi ani un site, care dintr-un motiv oarecare nu a fost vizibil timp de 2 zile, returna 404 la orice. Am cazut cateva locuri pe care le-am recuperat imediat cand site-ul si-a revenit. Anul asta un site al unui prieten a fost indisponibil 24 de ore si nu a fost afectat deloc.
Tom are dreptate, cand ti se schimba IP go0gle iti reconsidera site-ul. In mod normal, la un site deja indexat, go0gle parcurge numai paginile care s-au modificat de la ultima sa trecere. Pe un server nou, toate paginile vor aparea ca modificate si practic go0glebot-ul iti va parsa toate paginile. Probabil ca modificarea tuturor paginilor declanseaza o reconsiderare a site-ului. Daca site-ul n-a suferit nici o modificare, nici in continut, nici in structura, nici in profilul de linkuri, atunci isi va pastra pozitia in SERP.
In cazul tau, este clar ca linkurile noi ti-au provocat caderea.
rapsodia spunea de un redirect in momentul in care a vandut siteurile.
puteti sa oferiti mai multe detalii?
am "siteulmeu.ro" pe un cont de hosting, si ma hotarasc: sa ii schimb hostingul; sa il refac (las tot wp, dar o alta tema), incerc sa pastrez cat mai mult link;urile vechi (ex: siteulmeu.ro/link-vechi/ o sa ramana aceleasi si pe noul site) singura diferenta o sa fie prin inlocuirea continutului cu unul unic. in acest caz ce trebuie sa facem?
salut redu, daca vei pastra acelasi domeniu (siteactual.ro) si nu schimbi URL-ul paginilor, nu trebuie sa faci nimic. Eventual sa aduci niste linkuri de calitate. Poti sa incarci o tema wordpress si sa o activezi in locul celei vechi. Cand vei face asta, sa te uiti si la meniul de navigare, pentru ca unele teme wp au custom menu care posibil sa nu fie suportat de tema noua.
Cand schimbi hostingul, schimbi IP-ul serverului si probabil si pozitia geografica unde este gazduit siteul. Unele servere pot fi in alte tari.
Probabil, Ovidiu, ai pierdut rank-ul din cauza acelor linkuri in blogroll. In orice caz, daca in 3-4 zile siteul nu da semne de revenire, incearca sa le scoti si sa faci rost de 1-2 linkuri de pe pagini cu PR mare.