Bine spus cu vorbele si practica. Daca nu-i alba nu inseamna ca-i neagra, si cum am spus si mai devreme, cu un ccTLD "
nu vei rankui la fel de bine in afara tarii si vei rankui mai bine in tara geotargetata".
Asta nu inseamna ca nu vei rankui deloc in .ro daca ai ccTLD .us, ci, all other things being equal (linkuri, continut, etc), un domeniu .ro va fi pozitionat mai bine in Romania fata de un ccTLD din alta tara. Asta e adevarat cu orice factor din algoritm: fiecare are o anumita influenta, mica, mare, cum o fi.
Dar hai sa luam exemplu tau, daca tot l-ai dat. Din moment ce are categorie "Jocuri cu masini", mergem pe query-ul asta, mai ales ca pare sa fie pe locul 3, cu toate ca are vro 300 LRD spre pagina, iar primii doi au 3 si 4 LRD respectiv. Cum n-am ce face la 1 dimineata, m-am decis sa pictez putin:
ccTLD.jpg
Dupa cum se vede, cu gl=us jocurile.us este aruncat de pe locul 3 pe locul 1, cu toate ca folosesc in continuare google.ro cu hl=ro. Rezultatul arata ca ccTLD (si implicit geotargetarea) are un anumit impact in
SERPs.
Fun Fact #1: google.ro?hl=ro&gl=us da aceleasi rezultate cu google.ro?hl=en (deci google crede ca .us poate fi mai relevant pentru un vorbitor de limba engleza decat un .ro, cu toate ca este in Romania si cauta ceva in romana).
Fun Fact #2: google.ro?hl=ro da aceleasi rezultate cu google.com?hl=ro (deci domeniul Google afecteaza mai putin rankingul).
Ca rezultat preliminar, "hl" si "gl" > Google domain.
Acum, tu fie trolezi si stiai chestiile astea, fie chiar crezi ca factorii de genul n-au nici o influenta (si Matt Cutts abereaza prostii ca sa te induca in eroare), si tot ce conteaza is link-urile. Sper sa fie primul caz, astfel daca iti vine un client si te intreaba daca sa-si faca siteul romanesc pe .ru, sa-i spui ce dezavantaje are. Sau nu. E clientul tau pan' la urma.