Rank-ul alexa nu este foarte relevant. Eu am site-uri ce au 400k rank dar 20 vizitatori /zi si am vazut site-uri cu rank 1000000 cu 1-2 k vizitatori. Din cate stiu alexa se uita si la cate pagini ai pe vizita si cum stai fata de ultimele 3 luni etc.
Versiune printabilă
+ alexa se mai uita si daca este instalat toolbar de la ei ..cu cat mai multe persoane care au instalat viziteaza un site, se acorda de catre alexa si o crestere in rank
Poti incerca webuka.com sau digsitevalue.net .
Estimarea de la digi pare exatca cat de cat(usor sub), am verificat cateva site-uri de la mine cu trafic pe ro.
OFF: dar am o nelamurie: cum evalueaza ei "We estimate that this website earns at least $2.11 USD per day" ?
Daca te referi la Dig Site Value, avand in vedere ca iti arata si page views, probabil se rezuma numarul de afisari, un EPC mediu de 5-10 centi si un CTR mediu de 1-2%. O alta metoda ar fi sa aiba un CPM mediu fix, realizat anterior din site-uri de diferite nise. Am observat ca analizeaza si keyword-urile principale care aduc vizitatorii pe site, deci ar putea avea si asta un rol.
In concluzie, cel putin din punctul meu de vedere, sunt prea multi factori si e imposibili sa afli cu exactitate cat castiga respectivul site.
Chiar si ei spun:
Citat:
Please note that we don't guarantee that information wich we offer to you on DigSiteValue is 100% precise.
Mersi pentru raspuns. E intereant de aflat daca estimarile sunt ok si pentru altii, ca sa stim si noi incepatorii dupa ce sa ne ghidam.
Alte metode de a afla statisticile unui site, mai stiti?
thanks.
Eu unul zic ca nu e nimic exact! Exact e analytics, restul sunt simple aproximari, unele mai exacte unele pe langa rau de tot! Oricum nu poti afla exact numarul de vizitatori plus ca digisitevalue la multe se apropie de adevar, dar la cateva e pe langa rau! Deci exact nu poti fi!