-
Vanzare domeniu
Bună seara. Am vândut recent un domeniu care avea pagerank 3(pe data de 12.11) iar astăzi mă contactează proprietarul noului domeniu că pagerank-ul a scăzut la 0 și îmi cere să îi înapoiez bănuți că de nu îmi va face foarte mult rău și voi avea de suferit pe viitor.
În momentul vânzării, s-a verificat cu diferite tool-uri și pagerank-ul domeniului era cel adevărat dar după ce a schimbat tema și a adăugat un articol pe el, la câteva zile pagerank-ul i-a scăzut. Menționez că era un site pe acel domeniu iar linkurile de pe acesta nu mergeau în totalitate(fiind site de tv online mergeau doar 20 și ceva de posturi). Respectivul nu a vrut și conținutul(exact așa cum era) și acum după 6 zile mă anunță că i-a scăzut pagerank-ul.
Este vina mea și ar trebui să-i returnez bănuții? Aștept câteva sfaturi deoarece nu știu ce să fac deoarece este prima dată când vă confrunt cu o astfel de situație. Mulțumesc anticipat !
-
E tarziu si ma bag la somn, asa ca n-o s-o lungesc prea mult: Daca domeniul a fost curat inainte, iar apoi s-a produs o scadere, ceau. Eu nu ti-am facut nimic.
P.S: Ce rau a zis ca-ti face?
P.S2: Ne poti spune domeniul?
P.S3: Membru sau?
-
Idem cu Bogdan , acum nu cred ca e treaba ta sa urmaresti domeniul sa vezi daca scade in google sau nu sau daca ii scade pr-ul. Era totul real cand a cumparat , nu l-ai mintit cu nimic , de-acum nu mai este treaba ta .
-
Nu am avut probleme de domeniu decât câteva avertizări(3 la număr) ale unor linkuri ce nu funționau pe site. Domeniul nu a fost înscris în directoare aiurea s-au chestii de genul pentru a fi suspendat de google.
Nu este membru pe acest forum iar în legătură cu ce rău a zis că-mi face...postarea de advertoriale pe pagini cu pagerank pentru a anunța lumea că de fapt sunt un țepar..și chestii de genul. De aceea vă întreb, are rost să continui cu toată prostia asta, se merită să îmi pătez reputația pe internet pentru o persoană incapabilă de a înțelege anumite lucruri?
-
Au aparut linkuri vandute pe site?
-
Nu, doar i-a schimbat vechea structură și a adăugat un simplu blog după o perioadă în care a fost down de 1 sau 2 zile, vechile linkuri indexate nefiind funcționale în momentul de față.
domeniul este cablupe.net (scuze bogdan, dar acum am văzut editarea ta) .
-
Probabil PR-ul si-l lua din linkuri puternice catre ceva pagini interne, care lasau link juice-ul sa treaca catre root. In momentul in care a schimbat structura (fara redirect), paginile au inceput sa returneze 404, iar link juice-ul s-a evaporat.
Mi se pare ciudat ca avea PR3 din moment ce pare sa aiba doar doua linkuri catre el, posibil sa fie un bug / recalculare de PR.
-
Mulțumesc. În cazul acesta ce ar trebui să fac? Dacă este vina mea, atunci trebuie neapărat să-l contactez pe noul proprietar și să-i returnez banii.
-
Nu ai de ce sa ii inapoiezi banii .. cand i l-ai vandut era ok, apoi s-a jucat cu el si l-a stricat. Tu nu ai nici o vina.
Si daca incearca sa-ti faca "publicitate" .. avand in vedere circumstantele, eu consider ca el va fi cel ce se va face de ras, nu tu.
-
Mulțumesc Tony. Problema este că site-ul care era pe acel domeniu era format din fisiere.php (fișiere mai mult încărcate de html și pe alocuri funcția de include din alt fișier php). Oare odată cu inactivitatea domeniului(acea perioadă) și schimbarea structurii prin trecerea la blogger să cauzeze această scădere de la pagerank 3 la 0 ? Să fie oare vina mea, ținând cont că poate s-a produs o greșeală de pagerank/recalculare conform celor spuse de Nichita?