Daca 4 site-uri vand aceleasi produse, cu aceleasi descrieri, titlu-uri, etc. au si link exchange. Google le considera ca duplicate content?
Ce parere aveti?
Versiune printabilă
Daca 4 site-uri vand aceleasi produse, cu aceleasi descrieri, titlu-uri, etc. au si link exchange. Google le considera ca duplicate content?
Ce parere aveti?
Eu zic asa (nu stiu cat de bine e...): Tu (site 1) si colegul tau de banca (site 2), dati lucrare de control. El (site 2)copiaza de la tine (site 1) cuvant cu cuvant, apoi tu iei 10, iar el ia 8. Intrebare...De ce? Doar a scris acelasi lucru. Corect, insa profesorul ( Google) a vazut ca copiaza de la tine si l-a taxat corespunzator.
Cam asta cred ca se intampla practic. Nu cred ca conteaza daca este alta foaie...e acelasi text, iar evident cel putin in teorie: copia nu poate fi mai buna ca originalul ! Si in concluzie cred ca e duplicate content.
eh. aici e problema. daca nu aveau link exchange, da. le considera
dar daca au link exchange, nu. lol.
normal!
Concluzie, profesorul dat mai sus ca exemplu era in toane bune, gogu nu e asa! In consecinta da 1 la amandoi. Cu alte cuvinte, nu conteaza cine are site-urile atat timp cat au acelasi content e logic ca este duplicate! Oricum linkexcenge-ul ajuta in situatia data, il scutesti pe google de 5 minute de munca...
Dupa ce am citit tot vad ca sunt la incepatori si am fost cam acid.. dar era o chestie pura de logica...
pushtius1: doar o presupunere - eu presupun ca daca ar da 1 la ambii, atunci ar fi o mare problema. Asta ar insemna ca-mi pot detrona concurentii foarte lejer. Fac bloguri, scriu tot continutul lor pe blogurile respective cu "." si "," si apoi ii penalizeaza pe toti ? Asta ar fi o situatie convenabila. :))
In situatia de fata dau la pariu! Deci daca toate pleaca de la acelasi nivel! Astfel exista o multime de constante: Acelasi proprietar, aceeasi data de cumparare (presupun), posturi puse in acelasi timp. E practic ca si cum ai naste si ai tripleti identici (de unde iti dai seama care a iesit primul)
Cand ma apuc sa fac duplicate content pe dar articolele le iau din site-ul X atunci clar site-ul meu o sa ia nota 1
aha, am priceput.
si totusi unul rankeaza pe loc 1, altul pe 2, altul pe 7 si al patrulea pe 8 pe un anumit cuvant cheie, pe care de altfel este ceva competitie.
daca ar fi luat 1, sau 2 pentru copiat vreunul din ele, cu siguranta nu s-ar fi aflat pe prima pagina. :)
ce parere aveti?
depinde enorm de concurenta pe keywordul respectiv. o penalizare nu inseamna neaparat ca te arunca 200 de pagini in spate, exista mai multe forme, iar google insista sa nu avertizeze de cele mai multe ori.
in principiu oricine te ar sfatuit doua chestii: nu folosi continut identic in siteurile tale si daca vrei neaparat sa pui linkuri intre ele, foloseste nofollow, sau in cel mai neferict caz, strict ancore de brand.