-
Parerea mea, mai bine folosesti ceva brandabil si dezvolti 'jocul' tau decat sa intri in 'jocul' altora. A functionat pentru mine in trecut si s-a vazut clar diferenta.
Idee: CiocoLand
Am citit printre randuri, si pentru nisa vestimentatie, si defapt pentru toate nisele, sfatul meu este acelasi: foloseste ceva brandabil si gandeste afacerea ca si cum ar fi 'offline', pentru a avea succes online. Mai ales acum cu Google Panda etc., eu unul asa as face.
-
si eu sunt de parere ca in situatia actuala ar fi mai bine sa mergi pe subdirector, decat subdomeniu.. cele din urma tind sa fie vazute ca domenii si va fi greu sa le ridici. In plus de asta nu cred ca ai nevoie de atata spatiu (Ca si informatie) - gen londra.hotel.com, si interlinking-ul va fi mai usor (vezi ultimul articol seomoz in legatura cu asta).
Si da, axeaza-te pe brand! Te va ajuta pe drum :) Si un exemplu: pentru "retete", primul site e teoskitchen - n-are cuvant cheie in url :D
idee: delicioco
bafta
-
Multumesc pentru pareri. Le apreciez.
Acum, din alt unghi de vedere.
Presupunand ca nu sunt impedimente financiare in a cumpara
prajituricuciocolata.ro
tortcuciocolata.ro
Sunt totusi EMD uri si in plus extensie .ro Ar trebui sau nu sa dea rezultate mai bune fata de promovarea expusa mai jos?
cuciocolata.ro/tort-cu-ciocolata
cuciocolata.ro/prajituri-cu-ciocolata
Varianta cu subfoldere si incadrarea respectivelor subnise intr-un site mai mare ajuta mai mult decat EMD pe fiecare subnisa?
Multumesc
-
Din punct de vedere al strategiei, este mult mai 'safe' si 'profi' sa mergi pe EMD-uri diferite decat un domeniu principal si mai multe subdomenii. Pentru ca, daca o dai in bara cu vreun subdomeniu, sa nu afecteze domeniul principal iar apoi si restul subdomeniilor. Cel putin asta este parerea mea, mult mai bine ar fi sa le dezvolti separat. Dar oricum, trebuie luate in considerare si modificarile de algoritm @ Google, EMD-uri bat la ochi cel mai puternic deoarece se pune accent mai nou pe brand. Un brand intotdeauna va fi mult mai 'trust-worthy' decat un domeniu oarecare (fie el si EM).