Inainte de lansarea Penguin, am facut redirect 301, de la un nume de domeniu .com, pe .ro. Nu am avut nici o scadere, ba din contra! Domeniul vechi avea PR0 si 92 de click-uri pe Plus One. Dupa update-ul de PR, am luat pe domeniul nou PR3, pe domeniul vechi .com, tot PR3 (cu toate ca nu mai exista) si toate click-urile pe Plus One s-au transferat. In cautari pe expresia promovata, pentru care este si concurenta destul de mare, site-ul nou a ajuns in pagina doi locul patru, deci un domeniu de numai 3 saptamani maxim. Parerea mea este ca nimeni nu poate da raspunsuri la ce face Google acum. Inainte de Panda si Penguin, te bazai pe ce ai invatat, lucrurile normale, acum gasesti eventual explicatii insa, nu sunt suficiente. Cred ca pe asta se bazeaza si Google, sa ne bage in ceata sau au ajuns sa nu mai poata controla ce este bun si ce este rau, dau cu biciul si atat. Inclin sa cred ca Google, a plecat pe o latura gresita si vor suporta consecintele in viitorul apropiat. Multi giganti au fost daramati, nimic nu este imposibil. Eu cred ca au facut investitii enorme si veniturile motorului de cautare nu mai acopera asa ca au trecut la "dijma", dai bani, te promovez, nu dai, mergi pe burta!