Un experiment intr-o zona aglomerata
Acum cateva saptamani m-am decis sa fac un experiment.
Poti oare sa lansezi un site nou in .ro, intr-o zona aglomerata si totusi sa poti misca? Raspunsul este da.
Pentru experiment am lansat anunt-gratuit.com ca site de anunturi tocmai pentru exista, cred, sute de alte site-uri de anunturi in romania.
Experimentul consta in 3 faze:
- development + content initial:
--2 saptamani
--trafic: sapt1 - 13/61 vizite/afisari; sapt 2 - 21/71 vizite/afisari;
- promovare initiala fara costuri:
--3 saptamani
--trafic: sapt1 - 310/1638 vizite/afisari; sapt 2 - 366/1978 vizite/afisari; sapt 3 - 2014/9361 vizite/afisari;
-- top 3 la cresteri pe trafic.ro in sectiune
- mentinere pozitie:
--4 saptamani
Acum sunt in aceasta etapa si vom vedea cum va fi (voi reveni cu completari).
Referitor la trafic: datele sunt luate din trafic.ro, cele din analytics sunt undeva cu 10%-15% mai mult iar despre cele din awstats nu vorbesc.
Concluzia este: chiar daca o zona este aglomerata poti lansa un nou serviciu cu costuri minime si sa il si poti aduce la un nivel satisfacator.
Cel putin, in felul acesta, poti testa o idee fara o investitie mare, investitie ce poate deveni pierdere in cazul in care ideea nu a fost buna.
Ce parere aveti despre acest test?
Ce anume experimentati mai exact ?
Citat:
Postat în original de
danielbuca
Concluzia este: chiar daca o zona este aglomerata poti lansa un nou serviciu cu costuri minime si sa il si poti aduce la un nivel satisfacator.
Ce parere aveti despre acest test?
Domnule Ambasador
Nu lansezi un nou serviciu Lansezi un nou site identic (dpdvd al segmentului de piata si al marketingului) cu alte citeva zeci si in viitor cu alte citeva mii avind speranta sa treci deasupra concurentei nu prin diferentiere ci prin seoizare
Baza de anunturi de 92.000 anunturi !!! are multe la indigo care sunt si pe alte astfel de portaluri
Ex: Mondoproject Cluj apare cu exact acelasi text pe
totaltop.ro
agentiaconstructiilor.ro
latinta.ro
CasaTaNoua.ro
1001case.ro
centrucomercial.ro
Pagina fiind foarte tinara (sfirsitul lui iulie) nu imi explic cum ati reusit sa adunati atitea anunturi prin metode normale. Sau asa cum spun absolut toti proprietarii de portaluri cu anunturi la indigo: De vina este webmasterul de la Mondoproject care pune acelasi anunt peste tot. In cazul dvs pare plauzibil deoarece ca arma secreta: modalitatea de a posta un anunt este mult mai usoara decit pe alte site-uri.
Evident ca ai in footer si cele mai cautate cuvinte cheie + cele mai recente cautari de tipul vind carucior bebe si cumpar carucior bebe - care nu duc nicaieri dar ajuta la spam
Anunturile de relatii discrete misuna pe site si ar trebui separate de celelalte anunturi
Sigur ca este ieftin sa faci asa ceva. Dar intoxica cautarile noastre ale userilor pe google si nu prea are viitor. Nu are viitor pentru ca un serviciu cu sanse de supravietuire trebuie sa fie diferentiat.De pilda are succes financiar magazinuldecase - un serviciu diferetiat si un marketing foarte clar (agentiile imobiliare ar trebui sa dispara de pe pamint- nu e foarte cusher dar este optiunea lor) care are deja imitatori
Este reteta pe care am descris-o anterior despre portaluri facute cu max 500 euro.
Mai ramine sa perfectionezi motorul de cautareinrezultate, sa adaugi codurile caen si dictionarul financiar si esti deja aliniat cu experimentul .
Peste 3 luni de succes poti sa introduci si stiri la zi din hotnews,capital etc. Peste un an poate un concern international care vede citi vizitatori ai iti va oferi 20 milioane usd pentru a cumpara portalul. Pina atunci traiasca Adsense si linkexchange !
Asta daca nu stopati la un moment dat experimentul.
Cu consideratie pentru celelalte contributii la seopedia,
Al dvs.