Meta keywords nu conteaza, conteaza enorm in schimb titlurile si metadescription. Nu le ai, n-ai SEO.
Versiune printabilă
Imi place faptul ca e simplu si se incarca instant. Dar cred ca e mult prea simplu. Asa cum spunea un user mai sus, am avut si eu impresia ca s-a incarcat versiunea pentru telefon sau tableta.
La prima vedere, magazinul nu-mi inspira incredere.
Pe rezolutia de 1920x1080px homepage-ul e gol in partea de jos. Ai putea adauga si cateva produse la care sunt promotii sau pe cele care se vand cel mai bine. Daca scriptul permite, ai putea adauga si produse recente pe care le-a vizitat utilizatorul, dar pe care inca nu le-a cumparat.
Pe pagina produsului ar trebui sa pui linkuri la alte produse din aceeasi categorie. In loc sa inchida site-ul, poate-l convingi sa se uite si la altceva.
Posibilitatea de a adauga review-uri la produse iti poate crea continut unic si te va ajuta dpdv SEO. Pe de alta parte, review-urile pot convinge clientul sa cumpere.
Iti recomand sa analizezi foarte bine Amazon. Sunt considerati cel mai bun magazin din punctul de vedere al conversiei. Cand intru pe prima pagina, imi arata categoriile de produse la care ma uit de obicei sau pe care le cumpar, produse relevante cu cele din wishlist-ul meu, oferte, produse pe care le-am vizitat anterior. De multe ori intru pe amazon sa cumpar un produs si ajung sa bag mai multe in cos, pentru ca imi apar in fata tot felul de chestii pe care mi le doresc.
Adauga descrieri la produse, acolo unde e cazul si merita. Uite cum arata descrierea la Nexus 7 pe eMag.
Tot pe eMag am mai gasit un lucru interesant: "Accesorii si produse compatibile".
Multe din lucrurile pe care le-am insirat mai sus implica foarte multa munca si probabil un CMS custom. Dar iti recomand sa incerci macar o parte din ele, care sunt mai simple, pentru inceput.
Pe pagina de conectare am gasit un text care nu da dovada de profesionalism: 'Nu vom folosi numărul dvs. de telefon ca să vă trimitem diverse oferte "speciale", informații "importante" sau alte prostii.'
Adauga optiunea de a plati cu cardul.
Pe telefon (320px) are scroll orizontal datorita specificatiilor produselor, iar footer-ul nu e aranjat foarte bine. In plus, meniul ar trebui sa deschida si lista de categorii, nu doar butonul catre cos si search-ul.
Cam atat la prima vedere :D
Am scos aia cu "prostii", silly me.
Intr-adevar faptul ca e mult prea simplu nu prea inspira incredere. Oamenii sunt obisnuiti cu tot felul de bannere si oferte si abonari si alte brizbrizuri. Ce magazin online mai e si asta care NU vrea sa-ti bage pe gat tot felul de chestii care nu te intereseaza? :D Sarcasm, sarcasm, dar din pacate e cam adevarat.
Cat despre varianta cu telefonul, intr-adevar site-ul e responsive dar mai trebuie un pic lucrat la unele chestii.
Restul de features le am si eu in todo list, le voi implementa incet cu incet. Daca stateam sa implementez tot ce am acolo nu mai dadeam drumul nici peste 6 luni.
Plata cu cardul e cam tricky, ca e comisionul cat adaosul (sau uneori mai mare) de la unele produse. Pana cand nu e niste rulaj la magazin ca sa fie si niste discounturi la furnizor mai dificil cu plata cu cardul.
Eu vorbesc doar din perspectiva webmasterului si a cumparatorului. N-am absolut deloc experienta in e-commerce, deci nu stiu cum stau lucrurile cu cardul.
Cat despre simplitate, e trist, dar adevarat. Daca reusesti sa adaugi cateva briz-brizuri si sa pastrezi viteza de incarcare aproape la fel, ar fi extraordinar. La eMag uit ce vroiam sa cumpar pana se incarca siteul.
Am uitat, as pune si un favicon. Nimic nu trebuie sa arate ca si cum ar fi facut pe graba.
"Tot ce este asa, este asa pentru ca asa am vrut sa fie!"
Cand am zis formular de retur m-am referit la un formular standad, in format PDF, pus pentru descarcare.
In prima pagina categoriile puse h2 iar subcategoriile probabil h3.
Continutul in prima pagina ramane in continuare slabut.
Si notificare pentru cookies :)
Ai uitat sau nu ai pus validare pe formularul "Doriți informații suplimentare despre produs?". Vad ca nu da nicio atentionare si afiseaza direct:
Citat:
Vă mulțumim pentru interes. Mesajul dvs. a fost trimis. Vă vom răspunde în cel mai scurt timp.
As pune un header mai mare cu un logo mai mare si icon pt retele sociale FB/G+/TW
La termeni si conditii apare alt site iconmedia.ro
La modalitati de plata pt o firma nu prea se practica "Alimentarea contului bancar: mergeți la oricare din sucursalele băncii la care avem cont și depuneți la casierie în contul nostru contravaloarea produselor cumpărate."
Trebuie neaparat plata cu cardul. Sunt procesatori care au comision de la 1.85% din suma +1,2 lei/tranzactie, de exemplu.
Daca vinzi un produs cu plata ramburs de 500 lei, cu transport curier si retur ramburs, te va costa mai mult decit plata prin card+un singur drum cu curierul, fara retur ramburs.
La contact trebuie pe linga formular si email departament vanzari/tehnic/plati si un nr de telefon/fax de contact.
Fraza "s-ar putea să nu vă răspundă nimeni" nu da bine pt un magazin serios, mai bine spune "va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil". Chiar daca are un sigur om dedicat magazinul, nu trebuie sa se "vada" in informatiile de pe site. Eventual pune un program de contact: L-V: 9-18 de exemplu.
O rubrica cu cele mai vizitate produse.
La homepage ar fi bine sa aiba produse promovate, la oferta.
La pagina de descriere si comanda produs, ar trebui mai mica fereastra de comanda, si font mai mic la descriere, eventual adaugat rubrica comentarii/intrebari de la cumparatori/vizitatori.
Adauga robots.txt la site
Adauga sitemap.xml la site
Adauga mai mult content text/html peste 25%, momentan ai aprox 10%
Foloseste pt seo H1, H2, H3....
Adauga in footer un link pt blog unde poti anunta diverse noutati sau review produse...
Adauga favicon
Adauga pagina de eroare 404
Din cauza ca ai contul la ING nu e asa de usor sa depui bani la ING daca nu ai card la ei.
In general filialele ING nu au casierie, lucreaza doar prin automate pe care le poti folosi daca bagi cardurile lor.
Daca totusi gasesti o casierie ING, se retine comision la depunere in cont.
Ar fi o varianta sa folosesti depunerea de catre clienti fara card la automat bancar, dar la alte banci GarantiBank, BCR, BRD, dar trebuie a deschizi alt cont pt firma.
Am rezolvat cu termeni si conditii, aia cu alimentare cont e o optiune mai veche, intr-adevar stiu ca astia de la ING nu au prea multe sucursale, mi-a spus chiar ala cand am facut contul.
Rambursul ma costa 5 lei, la o comanda de 500 lei inseamna 1%, nu cred ca gasesti procesator de card in lumea asta sa-ti dea comision 1% :)