Salutare!
As avea si eu nevoie de un sfat / o parere sincera a celor cu mai multe cunostinte in domeniu, referitor la ceea ce as putea imbunatati / modifica pe site.
Site-ul de care ma ocup este: Leykom Import Export
Multumesc.
Versiune printabilă
Salutare!
As avea si eu nevoie de un sfat / o parere sincera a celor cu mai multe cunostinte in domeniu, referitor la ceea ce as putea imbunatati / modifica pe site.
Site-ul de care ma ocup este: Leykom Import Export
Multumesc.
Salut
La o prima vedere:
*Nu ai headinguri pe frontpage
*lipseste atributul Alt pe imagini
*contunutul pe prima pagina este destul de subtire
*ai duplicate content
*la o prima vedere, si pe paginile interioare contentul este destul de subtirel
*meta description: extrem de spammy
*meta keywords, idem
*Titlu pagina, oarecum neinspirat . As merge pe brand + kw principal
*Accesibilitate - servesti aceeasi informatie si pe http:// www. leykom.ro/ si pe http :// www. leykom.ro/ro/
Designul nu e unul care sa ma dea pe spate, dar, na, e o chestiune de gust.
Multumesc mult de raspuns, Roby!
Te-as ruga daca imi poti detalia putin fiecare lucru in parte si ce ai face tu in locul meu.
Multumesc inca o data. :)
@Catalin, fara a incerca, doamne fereste sa fiu rautacios, ti-am oferit cateva repere de plecare. Mai departe, ori te documentezi (seopedia este o adevarata enciclopedie in materie de SEO) ori platesti pe cineva.
Iti recomand un audit temeinic, ceea ce ti-am pus eu pe tapet sunt doar cateva probleme care mi-au sarit in ochi la o analiza sumara.
Nicio problema, Roby! Oricum iti multumesc.
Totusi...pentru aceasta "analiza" ce program ai folosit? Imi poti recomanda unul?
Multumesc (din nou).
Eu analizele le fac ad labam.
Programelele sunt ajutatoare, dar nu fac treaba in locul tau :)
Site-ul asta este un exemplu perfect de "Eu daca nu vreau sa vand, nu vand!".
Intri pe site pe prima pagina si habar n-ai ce site e ala. Ce face. Ce vinde. Dar nimic, absolut nimic. Design-ul vechi, outdated, continut care tinde spre zero, aranjare-n pagina absolut aiurea, cod scris prost.
Urmatoarea intrebare e "Da' eu de ce n-apar in Google si de ce nu vand nimic?". Raspuns: Pentru ca site-ul e extrem de prost. Daca ai fost angajat sa le faci site-ul respectivilor, o faci gresit. Daca e afacerea ta si nu stii sa ti-o promovezi, cum te astepti ca altii sa comande de la tine cand probabil nici tu n-ai comanda de pe site-ul ala nimic?
hint: themeforest.net
Esti sigur ca te-ai documentat inainte de a face anumite afirmatii? Site-ul este pe prima pagina cu foarte multe cuvinte cheie, are un pagerank bun si de vandut, crede-ma, vinde foarte bine.
Eu nu am realizat site-ul, ma ocup doar de partea de SEO.
Mersi de parere, totusi cred ca ai fi putut gasi un mod mai "profesionist" in a-ti expune punctul de vedere (vezi mai sus, la robyroy). Eu am cerut pareri strict despre site si nu despre vanzari, comenzi etc.
P.S. Documenteaza-te putin inainte de a sugera ceva. Mersi.
Ok, pai implicate in primul rand schimband site-ul. Pune un ecommerce cu functie catalog, sau un wp cu ecommerce, depinde ce bani au clientii tai. Gandeste un home page mai util, sa inteleg si eu ce faceti. La fel in paginile de servicii (produse), da-mi ocazia sa inteleg ce faceti.
E posibil sa vindeti foarte bine si acum, dar trust me, NU din cauza site-ului!
Dupa poti lucra la seo. Un CMS te ajuta foarte mult, ai link-uri friendly, ai meta by default, etc. Dar asta e o alta discutie, alta munca.
site-seo-site-seo-site-seo-site-seo. Cam asa se desfasoara "munca" la un site, tu vrei sa sari peste site tot timpul. Indiferent ca ai pozitii bune si trafic, traficul ala ajunge pe un site inutil si conversiile scad dramatic.
Cristi G ti-a spus cam acelasi lucru ca si mine. NU are sens sa te "aprinzi", pentru ca tu ai cerut review, l-ai primit. NU suntem azil de batrani, asa ca accepta orice review si un "multumesc" este ceea ce trebuei sa oferi in schimb. Iti putea face un review, in cateva cuvinte tehnice, frumoase, si sa-ti ataseze o factura de 100 euro, atunci nu mai erai suparat:)
uite citeva sugestii, nu le lua ca sfaturi seo (mai degraba ce as vrea eu sa schimb la site)
1. la nr telefon scrie in fata"contact rapid: 021...."
2. chestia aia cu cauta sofer pt raliu nu are nicio treaba cu activitatea firmei
3. ar trebui aranjate meniurile in forma clasica a multor site uri: produse si servicii/noutati/despre noi/contact/promotii/prima pagina-home-index
4. adauga si google+ pe linga twit/faceb
5. chestia cu site uri partenere ar fi mai ok in footer
6. titlurile putin mai pe romaneste"noul mostrar media pentru apa" suna bine pt cineva din domeniu, pt un outsider te poate deruta (ar fi pozitionat mai bine la capitolul noutati)
7. de adaugat imagini cu portofoliu de lucrari ale firmei sau partenerilor (daca nu exista deja in site)
8. link anpc si chestia aia cu operatori date personale
9. cum au spus colegii mai sus, datele de identificare a firmei, harta googlemaps eventual pt sediul central, sau subpagina/subdomeniu cu contact separat pt fiecare filiala...
10. pagina termeni si conditii ar fi bine sa fie reformulata dupa noile cerinte in domeniul juridic (vezi alte site-uri)
11. harta site ar fi bine sa arate mai modern...
12. de adaugat un slogan si logo la denumirea firmei...
succes
Din acest motiv e mai bine sa apelezi la o agentie care face totul cap-coada. E aberant ca programatorii sa lucreze dupa cum ii taie capul, tu sa te ocupi de seo dar sa vrei sa te implici mai mult etc. De design cine sa ocupa? Usability, user expereience? Cineva trebuie sa coorodoneze tot proiectul ca sa iasa ceva bun.
Si din ce observ nu este o companie care sa nu isi permita sa colaboreze cu o agentie. Bine, sunt si alte case mult mai mari care au site-uri mai nasoale dar asta nu e o scuza.
De acord cu colegii de mai sus. Cum le faci seo daca nici basic nu e facut?
Headings? Pauza? Inteleg ca e o zona de sfaturi, dar macar basic sa fie facut.
Adica sunt lucruri prea banale ignorate. Sa inveti seo pe site client... e riscant. Parerea mea.
La noutati ai putea pune un thumbail la articolele care apar acolo...
sus la numarul de telefon in stanga numarului ai putea pune un icon cu un telefon sau ceva in genul, ar arata mai dragut...
In rest siteul este ok, arata chiar bine si este usor de folosit :d
Eu m-as lega de meniuri si/sau structura de legaturi. Mi se par cam multe 4-5 click-uri sa ajungi din prima pagina la unele produse. Se trece prin niste pagini intermediare, neoptimizate, care nu ofera nicio informatie ci doar link spre nivelul urmator.
Hai sa o lasam asa
Noapte buna