Studiu de caz magazin naturist
Am un magazin online care in curand face 3 ani de activitate, dar sunt putin depasit ca idei de ce anume sa imbunatatesc la el si la partea de seo in special. Mentionez ca nu am avut campanii SEO, de inscrieri in directoare, bloguri sau forumuri, nici advertoriale sau altceva. Tot ce are este facut de mine in timp, plus cateva linkuri naturale si campanie adwords. Problema consta in faptul ca a scazut semnificativ ca trafic in ultimele saptamani si pare sa continuie trendul descendent..
Pe scurt istoricul site-ului ca trafic: a crescut constant, cu putine luni cu trafic mai mic decat luna anterioara, sa stabilizat anul trecut pe la 1000 de unici pe zi (din care 50 pana la max 100 din adwords), in ianuarie si februarie 2013 a mai crecut pana pe la 1200 (cu un record de 1400) ca incepand cu sarbatorile de paste si 1 mai sa scada (e normal pe nisa asta) doar ca nu si-a mai revenit la nivelul dinainte, nici macar la cel din 2012, are acum in jur de 700 pe zi, si asta in contextul in care numarul de produse a crecut constant. Cred ca e posibil sa fi fost afectat de updateurile google.. concurenta nu pare sa fi facut ceva deosebit (adica sa ajunga traficul la ei..). Problema in domeniul asta e ca nu prea ai continut original (prospectele produselor le iei de la producatori) dar asta e si pe site-urile concurentei, e un site de exemplu care are trafic pe zi mai mare decat am eu intr-o luna :)
Nu stiu daca cei din comunitatea seopedia pot vedea ceva care mie mi-a scapat sau pur si simplu nu am knowhow-ul sa observ. Orice sfat sau critica e bine venit, chiar e un site care vre-au sa-l dezvolt pe termen lung.
Site-ul este vitaplus.ro
De astazi am stabilit colaborarea pentru un pachet seo gasit aici pe seopedia (nu pot inca pune linkuri), la inceput doar pe partea offsite.
Merci anticipat,