-
Aici cred ca depinde mult si de valoare si nisa.
La produsele de valori mici, 50-100 lei, faptul ca diferenta dintre 30 si 22% poate fi data de costul transportului (sa zicem, sau alta taxa gen timbru verde etc) cred ca as merge pe varianta 1. Omul vede ca nu este o diferenta foarte mare de pret, intelege de unde vine diferenta si daca e interesat, va accepta sa faca acea comanda (vorbesc din experienta unor astfel de practici, unde aveam un +15-30% costuri fata de pretul afisat).
La produsele de valori mari, eu as merge pe varianta 2.Vezi o vacanta la 500 euro, te intereseaza, si cand intri pe pagina de detalii vezi ca de fapt e 600 euro (nu mai zic la produse gen pantofi etc, unde e sinucidere curata). De aceea multi renunta la diverse oferte, pentru ca in pretul initial al ofertei nu sunt afisate costuri gen "taxe aeroport" (ca sa pastrez exemplul cu sejurul).
-
Strict pretul final.
Daca ma iei si ma invarti cu + 3 lei , plus 2 lei , plus , plus , plus ... cu certitudine ma satur de la primul plus si ies.
-
-
Intrebarea a fost pusa in graba. Intai intrebi ce converteste mai bine si raspunsurile vin ca si cum eu as cumpara. Cum se zicea e o diferenta.
Exista si exceptii pe domenii si preturi dar recomand ca si vanzator sa folosesti varianta unu, dar tinand sub control decent costurile ulterioare adaugate. Pe testate oamenii nu au simtul practic si calculul de beneficiu, cost chiar asa de dezvoltat pe cat credem.
De ex. mesajul cel mai direct/simplu ca si beneficiu transmis clientului acela conteaza cel mai mult. De aceea o reducere de 50% pare mai putin decat 1+1 gratis, desii daca o aplici ca vanzator (1+1) in medie tu dai o reducere de 40% pt. ca produsul gratuit e cel mai ieftin.
Sau altfel, daca ai preturi fara diferente mari intre ele, face mai mult sa spui: scadem 30 lei la orice comanda, decat reducere 15%. Adica converteste mai bine.
Eu recomand varianta 1 cu tinerea sub control a costurilor ulterioare, poate chiar un compromis.
-
Asa cum au spus multi, tine mult de nisa.
In cazul clientilor mei, oferta o ofer ulterior comenzii. Cand vad ca le mai reduc din suma, sunt foarte incantati. Dar depinde foarte mult de ce produse vinzi.
Daca sunt produse de 100 de lei iar tu ai un profit brut de 40 lei, mai greu. In cazul asta pui pretul cu tot ce contine. Daca insa ai un produs in valoare de 300 lei si comision de 45 lei, poti la finalul comenzii sa-i micsorezi suma de plata. Crede-ma, o sa fie foarte incantat.
-
daca vorbim de shopping online classic, pe nisele deja cunoscute varianta 2 e cea mai potrivita din pct meu de vedere. nu de putine ori am ajutat persoane sa cumpere online( oameni cu zero experienta) si pe toti ii intereseaza cati bani trebui sa scoata din buzunar si nimic mai mult. un plus este transportul gratuit dar trebuie folosit inteligent. concurenta ar putea lua bani pe transport dar ar avea preturi mai mici la produse asa ca multa grija cum si in ce conditii se ofera transportul gratuit.
-
Pretul final . Varianta cea mai cinstita fata de cumparator .
Cred insa ca desi majoritatea covarsitoare a potentialilor clienti desi declara preferinta catre varianta 2 , varianta 1 s-ar putea sa fie mai eficace in determinarea potentialilor clienti in a cumpara un produs . Sunt aproape sigur ca vanzand aceleasi produse cu acelasi pret final prin cele 2 variante , vei vinde mai mult prin varianta 1. Asta pe termen scurt , mediu si mediu-lung . In Romania varianta 2 ar fi mai eficace doar pe termen lung .Explicatia e mai complexa ,dar tine in primul rand de comportamentul maselor .
-
Si eu as merge pe pretul final. Sa stiu cat am de platit acasa, sa nu ma trezesc ca nu am toti banii pentru nu stiu ce taxa verde despre care nici nu am auzit vreodata.
-
Sunt multe nuante, insa in acest context optiunea 2 e clar cea mai buna tinand cont de tendinta generalizata de a pune produse in cos pentru a vedea costul final al unei eventuale comenzi.
De la an la an se publica aceeasi statistica: o rata de abandon de 70-80% a cosului de cumparaturi (media pe magazinele din studiu, toate nisele). Oamenii stiu ca ce scrie la total comanda / suma finala este ceea ce vor plati. Acolo vor vedea daca si cat costa transportul si ce alte taxe mai sunt. In plus, unele solutii de ecommerce au optiunea de a afisa preturile reduse site-wide / pe o categorie doar in cosul de cumparaturi.
Un exemplu e la Matar acum, cand au 3 preturi fixe pentru produse, pret care "nu se actualizeaza" decat in cosul de cumparaturi.
-
eu am votat pentru optiunea 1, deoarece primul impuls inainte de trecere la achizitie este dat de pretul afisat (la cei care conteaza pretul si conteaza fiecare leu), abia daca ii convine pretul pune in cos.
Dar vine efectul de bumerang, cand vede ca tot se aduna costurile se supara si pleaca, in plus ramane si cu un gust amar, si e posibil sa te afecteze la imagine.
Din punct de vedere al conversiei este posibil ca varianta 1 sa fie cea mai buna. Dar din punctul de vedere al unui om ce lucreaza in online as alege varianta 2, cu efecte mai bune pe termen lung